به گزارش تجارت نیوز، سیداحمد علوی در سیصد و بیست و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن گرامیداشت هفته جهانی میراث فرهنگی، اظهار کرد: در این شهر بیش از سه هزار بنای واجد ارزش میراثی شناسایی شده و کمتر از ۴۰۰ بنا توسط وزارت میراث فرهنگی به عنوان اثر ملی ثبت شده است. همین موضوع زنگ خطری برای میراث کهن شهر تهران است.
وی افزود: اگر وزارت میراث فرهنگی در ثبت آثار ملی تعجیل نکند، بسیار از آن عقب میمانیم. ما وظیفه داریم نسبت به ثبت آثار اقدام کنیم. ما در این شهر حدود ۱۲۰ موزه دولتی و عمومی داریم و ۷۰ موزه و خانه موزه نیز تحت نظر مدیریت شهری است اما متأسفانه مدیریت این موزهها چندان با اوقات فراغت مردم که ذینفع اصلی هستند، مطابقت ندارد.
علوی تأکید کرد: امیدواریم تشکیل سازمان گردشگری هرچه سریعتر به نتیجه برسد تا مدیریت موزهها و خانه موزهها به نتیجه برسد. موزهها ساعت ۱۶ تعطیل میشوند و دقیقاً وقتی خانوادهها فرصت میکنند به خانه موزهها بروند، درب آن بسته میشود. این موضوع در اکثر موزههای ما دیده میشود و باید به آن دقت شود و اجازه ندهیم به این شکل ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه دستورالعمل ۲۰ اسفند سال ۱۴۰۲ که به همت شورای شهر و با همکاری شهرداری برای احیای بافت تهران تاریخی تصویب شد، هنوز در برخی مناطق جریان پیدا نکرده است، یادآور شد: برخی ابنیه تاریخی و میراثی در برخی مناطق هنوز به کمیسیون ماده ۱۰۰ میرود و در اکثر مواقع حکم ماده ۱۰۰ و تخریب دریافت میکند. این دستورالعمل هنوز آنچنان که باید اجرایی نشده است.
علوی ادامه داد: گرچه خانه امین لشکر پس از مدتها به نتیجه رسید و در این دوره شهرداری کمک کرد که سه دونگی که در اختیار نبود، به مجموعه برگردد. تعیین تکلیف خانه وثوق الدوله، خانه فروغ و خانه آیت الله طالقانی هنوز به نتیجه نرسیده و عمر این دوره تمام شد و مرمت خانه آیت الله طالقانی هنوز تمام نشده است.
وی با بیان اینکه در تهران هزاران آثار ملموس و ناملموس داریم، تصریح کرد: در برخی محلات دیدیم که تعدادی از آثار به ثبت ملی رسیده و باید ما هم نسبت به این موضوع توجه کافی داشته باشیم.
منبع: ایلنا