به گزارش تجارت نیوز، انصاری روز پنجشنبه در نشست ستاد احیای تالابهای استان فارس، وضعیت کنونی تالابهای این استان را نمونهای از شرایط مشابه در بسیاری از تالابهای کشور دانست و گفت: بدون درک محدودیت منابع آبی و اتخاذ تصمیمهای سخت، احیای تالابها ممکن نخواهد بود.
وی تأکید کرد: در طی چهار دهه گذشته، حقآبههای زیستمحیطی تالابها به فراموشی سپرده شدهاند؛ بهطوریکه از وضعیت نسبتاً مطلوب تالاب بختگان در سال ۱۳۵۵، اکنون به وضعیتی بحرانی رسیدهایم.
انصاری به تناقضهای موجود در اسناد بالادستی، بهویژه برنامه هفتم توسعه که از یکسو محدودیت منابع آبی را میپذیرد و از سوی دیگر گسترش سطح زیر کشت را توصیه میکند، اشاره کرد و این سیاستها را عامل سردرگمی در حکمرانی منابع آب معرفی کرد.
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، تغییرات اقلیمی و مدیریت ناصحیح منابع در گذشته، شرایط خشکسالی در ایران را تشدید کرده است و تداوم این روند میتواند به وضعیت نامناسبتری در آینده منجر شود.
انصاری با اشاره به تدوین برنامههایی برای احیای تالابهای استان فارس، بر ضرورت اجرای دقیق این طرحها تأکید کرد و گفت: برنامهها باید از سطح کاغذ به مرحله اجرا برسند و تحقق آنها به نظارت مستمر و پایش دقیق نیاز دارد.
وی از استانداری فارس خواست تا ستاد استانی احیای تالابها را فعال نگه دارد و اجرای برنامه زمانبندی احیا را بهطور مستقیم عهدهدار شود و همچنین در ادامه بر ارسال گزارش اقدامات پنجساله احیای تالابها به معاونت دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد.
انصاری در بخش دیگری از سخنان خود به پروژه بینالمللی احیای تالاب پریشان با همکاری برنامه توسعه سازمان ملل اشاره کرد و گفت: این پروژه تلاش میکند تا جوامع محلی را بهطور مؤثر در مدیریت زیستبومی تالابها دخیل کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ابراز امیدواری کرد که نقشه راه ترسیمشده بتواند مسیر بهبود وضعیت تالابها را هموار کرده و اقدامات صورتگرفته به اطلاع رئیسجمهور برسد؛ چرا که میزان تأمین حقآبهها در استانها بههیچوجه با پیشبینیهای قانونی، بهویژه عدد ۱۰.۷ میلیارد متر مکعب در برنامه هفتم، همخوانی ندارد.
منبع: ایرنا