بحران ریزگردها در ایران/ هوای کردستان در وضعیت ناسالم قرار گرفت

 بحران ریزگردها در ایران/ هوای کردستان در وضعیت ناسالم قرار گرفت
  ورود توده‌های گردوغبار به آسمان کردستان باعث ناسالمی هوا در شهرستان‌های این استان شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کردستان؛ ایران در سال‌های اخیر به نحوی جدی با بحران ریزگردها و آلودگی هوای ناشی از آن دست به گریبان بوده و مردمان بسیار از استان‌ها به تنگ آمده‌اند، در همین راستا، استان‌های کردستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، ایلام، کرمانشاه، بوشهر، هرمزگان و فارس از جمله مناطقی در کشورمان هستند که با این بحران مواجه‌اند.

طبق آمارهای وزارت بهداشت کشورمان، سالانه هزاران مورد مرگ بر اثر آلودگی هوا که ریزگردها نیز در آن مؤثر هستند، ثبت می‌شود و روز به روز این بحران در کشور جدی می‌شود. در استان کردستان نیز هر از چندگاهی به دلیل ورود توده‌های گردوغبار، هوا در وضعیت ناسالم قرار می‌گیرد و این وضعیت برای زندگی مردم زنگ خطر جدی شده است.

در همین زمینه کژال حبیب‌زاده، معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از ورود توده‌های گردوغبار به آسمان استان خبر داد و اظهار کرد: هوای سنندج و کامیاران امروز در وضعیت «بسیار ناسالم» قرار دارد.

وی با بیان اینکه هوای شهر مریوان نیز برای عموم ناسالم و شهرهای سقز، بانه و قروه با آلودگی کم مواجه است، افزود: بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان، از روز شنبه تا صبح امروز توده‌های گردوغبار مهاجر به تدریج وارد آسمان کردستان به ویژه نیمه غربی شده و موجب تشدید آلودگی هوای شهرهای کردستان خواهد شد.

معاون اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان کردستان با توجه به این شرایط، از مردم خواست که از ترددهای غیرضروری در فضای عمومی خودداری کرده و شهروندان به ویژه گروه‌های حساس شامل سالمندان، کودکان و افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی، در صورت خروج از منزل حتماً از ماسک‌های استاندارد استفاده کنند.

وی عنوان کرد: در شهرهای کامیاران، سقز، بانه، مریوان، قروه و سنندج، دستگاه‌های سنجش آلودگی نصب شده است، اما در سایر شهرها، وضعیت هوا بر اساس دید افقی کارشناسان رصد و نتایج به اطلاع عموم می‌رسد.

حبیب‌زاده بیان کرد: آلودگی کنونی هوا ناشی از گردوغبار مهاجر است و تا بهبود شرایط، رعایت پروتکل‌های ایمنی توسط شهروندان ضروری است.  

به گزارش تسنیم، بر اساس شاخص‌های سنجش کیفیت هوا، اگر شاخص کیفیت هوا کمتر از 50 باشد، هوا پاک، بین 51 تا 100 قابل قبول، 101 تا 150 ناسالم برای گروه‌های حساس، 151 تا 200 ناسالم برای عموم، 201 تا 300 بسیار ناسالم و بیشتر از 301 خطرناک تلقی می‌شود.

بحران ریزگردها تا حد زیادی سلامت تنفسی و قلبی شهروندان و به طور خاص گروه‌های حساس را تهدید می‌کند. عراق، سوریه، عربستان و افغانستان دارای مناطقی خشک و متروکه هستند که باد، ریزگردها را از این کشورها وارد ایران می‌کند، اما هنوز یک همکاری جدی میان این دسته از کشورها برای مهار بحران مشاهده نمی‌شود.

با این حال علی‌رغم وضعیت ناسالم، ادارات در استان کردستان به روال عادی به فعالیت خود ادامه داده و تعطیلی صورت نگرفته است.

انتهای پیام/481/

برای بررسی تازه‌ترین اخبار استان‌ها، به خوشه خبر سر بزنید

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها