بررسی بیش از ۱۰۰ هزار پرونده روان پزشکی قانونی در طول سال

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر بابک سلحشور با اشاره به برگزاری سمینار آموزشی روان پزشکی قانونی که صبح امروز چهارشنبه 7 خرداد در استان مازندران آغاز به کار کرده است، گفت: معاینات روان پزشکی قانونی در تعیین تکلیف پرونده های قضایی نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای دارد و از حدود دو و نیم میلیون نظریه کارشناسی سازمان در طول هر سال، بیش از 100 هزار مورد آن به حوزه روان پزشکی قانونی مربوط می شود.
وی با اشاره به اینکه مواردی از پرونده های ارجاعی به کمیسیون های تخصصی سازمان نیز مربوط به موضوعات روان پزشکی است، افزود: در طول سال به طور متوسط هفت هزار و 200 پرونده با موضوعات روان پزشکی قانونی در کمیسیون های تخصصی سازمان مورد بررسی قرار می گیرد که این موضوع نیز نشان دهنده اهمیت و حجم بالای پرونده های روان پزشکی قانونی در سازمان است.
معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان اظهار داشت: موضوعات پرونده های روان پزشکی قانونی بسیار گسترده و متنوع با پیچیدگی های خاص است و مواردی همچون رشد و کمال عقل، مسئولیت کیفری، توانایی اداره امور مالی، حضانت، عسر و حرج و ... را در بر می گیرد به همین دلیل پرداختن به این موارد برای سازمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دکتر سلحشور ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوعات روان پزشکی قانونی و با هدف همفکری و تبادل تجربیات در این پرونده ها، سمینار آموزشی روان پزشکی قانونی معمولا به شکل سالیانه با حضور اساتید این عرصه برگزار می شود و امروز نیز شاهد برگزاری یکی دیگر از این دوره ها در استان مازندران هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره که به مدت دو روز در استان مازندران برگزار می شود، روان پزشکان قانونی و کارشناسان روانشناسی قانونی از مراکز مختلف سطح کشور حضور دارند که با سخنرانی و حضور اساتید این رشته و اعضای هیات علمی سازمان مباحث تخصصی این رشته مرور و تبادل تجربیات بین همکاران صورت می گیرد. ضمن آنکه تلاش می شود در صدور نظرات کارشناسی به ویژه در پرونده های خاص و پیچیده به یک وحدت رویه دست یابیم.
وی طرح پرونده های خاص با موضوعات ویژه که دارای نکات و پیچیدگی های خاص هستند را از جمله برنامه های این سمینار علمی عنوان کرد و گفت: در این سمینار دو روزه مباحثی همچون مسئولیت کیفری و ابعاد آن در افراد زیر 18 سال، بررسی سلامت روان در پرونده های فرزندخواندگی، جایگاه آزمون های عصب روان پزشکی در ارزیابی توانایی اداره امور مالی، رویکرد قانونی به عوارض روان پزشکی متعاقب آسیب به سر، تعیین نقص عضوی در روان پزشکی، چالش های تنظیم نظریه و ... مطرح می شود.
انتهای پیام/