دولت آمریکا خواستار مداخله دیوان عالی در پرونده مهاجرتی شد

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دولت دونالد ترامپ از دیوان عالی آمریکا خواست تا در پرونده اخراج سریع مهاجران به کشورهای ثالث و فرستادن آنها به کشورهایی غیر از کشور مبدا خودشان، مداخله کند.
براساس گزارش رویترز، وزارت دادگستری آمریکا از قضات دیوان عالی خواسته تا حکم صادر شده توسط دادگاه بوستون مبنی بر لغو حکم ممنوعیت اخراج مهاجران به کشورهایی غیر از کشورهای مبدا خودشان شامل لیبی و السالوادور بدون توجه به نگرانیهای آنها درباره امنیتشان را رد کنند.
دولت در دادخواست خود نوشت فرایند اخراج مهاجران به کشورهای ثالث اقدامی بسیار حیاتی برای حذف مهاجرانی است که مرتکب جرم شدهاند زیرا کشورهای مبدا آنها اغلب تمایلی برای بازگرداندن آنها ندارند.
در ادامه این دادخواست آمده است، در نتیجه دشمنان مجرم برای سال هاست که در آمریکا هستند و آمریکایی های مطیع قانون را در هر لحظه قربانی می کنند.
دولت در دادخواستش تاکید کرده حکم قاضی مانع از اخراج هزاران مهاجر غیرقانونی می شود و دیپلماسی حساس ، سیاست خارجی و تلاش های مربوط به امنیت ملی را نادیده می گیرد.
چند روز قبل، دادگاه تجدیدنظر اول بوستون، از تعلیق دستور قاضی داگاه بدوی با هدف کسب اطمینان از اینکه مهاجران فرصتی برای طرح ادعایشان در این باره داشته باشند که ممکن است با فرستاده شدن به کشورهای دیگری غیر از کشور مبدا خودشان که نامی از آنها در پرونده مهاجرتی شان برده نشده، با شکنجه و یا آزار و اذیت روبرو شوند، خودداری کرد.
در تاریخ 18 آوریل قاضی برایان مورفی دولت را از اخراج سریع صدها مهاجر به کشورهایی غیر از کشورهای مبدا خودشان که هیچ ارتباطی با آنجا ندارند، منع کرد.
در این پرونده، منع اخراج سریع برای آن دسته از مهاجرانی صادر شده که به آنها شانس ادای توضیحات در این باره که در صورت فرستاده شدن به این کشورها، با شکنجه یا آزار و اذیت روبرو می شوند، داده نشده است.
در همین حال وزارت دادگستری اذعان کرد که حکم قاضی مورفی مانع از اجرای هزاران حکم اخراج شده و به توانایی های رئیس جمهور برای مذاکره درباره فرستادن مهاجران به کشورهای دیگر آسیب می رساند.
پیشتر در ماه فوریه وزارت امنیت داخلی به ماموران مهاجرتی دستور داد تا پرونده هایی را که در آنها مهاجران از نوعی حفاظت قانونی برخوردار بودند که مانع از بازگرداندن آنها به کشورهای مبدا خودشان می شد، بررسی کرده و ببینند که آیا می توان آنها را دوباره دستگیر و در مراکز نگه داری از مهاجران نگه داشت و آنها را به کشورهای ثالث فرستاد.
دولت ترامپ تلاش کرده تا با استفاده از روش های مختلفی مهاجران را به ترک خاک آمریکا مجبور کند از جمله تهدید به جریمه های سنگین، تلاش برای لغو وضعیت قانونی اقامت مهاجران، فرستادن مهاجران به زندان های مخوف گوانتانامو و السالوادور.
براساس آمارهای وزارت امنیت داخلی، دولت آمریکا تا روز 6 ماه مه، 152 هزار مهاجر را از خاک آمریکا اخراج کرده است.
ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا وعده داد که طرح اخراج گسترده مهاجران در خاک آمریکا را آغاز میکند، ازاینرو، از تاریخ 20 ژانویه یعنی در روز تحلیف رئیس جمهور، این سیاست آغاز شده است. وی با امضای فرمانهای اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیرمجرم را برای مأموران اداره مهاجرت فراهم کرده است، همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده است در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند. مبارزه با ورود مهاجران غیرقانونی نیز دیگر دستور کار ترامپ بوده است.
وی ساعاتی پس از راهیابی به کاخ سفید، فرامین اجرایی و اقدامات مختلفی را برای مقابله با مهاجران غیرقانونی آغاز کرد. توافق با ونزوئلا، گواتمالا، کوبا، هند، پرو و هندوراس، و انتقال مهاجران غیرقانونی با استفاده از هواپیماهای نظامی به این کشورها و نیز طرح انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو و اعلام وضعیت اضطراری در مرز مکزیک با آمریکا و اخراج مهاجران مظنون به عضویت در گروه های تروریستی و تبهکاری با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، از جمله این اقدامات بوده است.
انتهای پیام/