مالیاتستانی هوشمند و دادهمحور بسترساز اعتماد سرمایهگذاران

نماینده اصفهان و ورزنه در مجلس گفت: تقویت نظام مالیاتی دادهمحور به جای ممیزمحوری علاوه بر افزایش دقت در اخذ مالیات زمینه افزایش شفافیت به وجود میآید و در این فضا میتوان بر مالیاتستانی از فعالیتهای مخرب متمرکز شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مالیات جزو مهمترین منابع درآمدی دولتهاست. در کشورهای پیشرفته اتکای اصلی بر درآمدهای مالیات برای اداره کشور و ارائه خدمات به مردم است. در این کشورها پرداخت مالیات به عنوان یک وظیفه شهروندی پذیرفته شده است و درآمدهای مالیاتی در راستای ارائه خدمات به شهروندان به کار گرفته میشود.
طی سالیان طولانی دولتها در کشورمان توجهی به وصول درآمدهای مالیاتی نداشتهاند. به مالیات به عنوان یک امر تزیینی و کمکی نگاه کردهایم و به نفت برای بودجهریزی وابسته بودهایم.
چند سالی است که اصلاح نظام مالیاتی کشور با جدیت در حال پیگیری است. در همین راستا، سال گذشته حسابرسی بیش از 70 درصد اظهارنامههای اشخاص حقوقی به صورت سیستمی صورت گرفت. بیش از نیمی از اظهارنامههای اشخاص حقیقی نیز به صورت هوشمند حسابرسی شد.
نیاز است سیستمیسازی روندهای مالیاتی کشور با جدیت پیگیری شود، به نحوی که در آینده نزدیک تمامی حسابرسیها به صورت هوشمند و سیستمی انجام شود. فاصله گرفتن از روندهای دستی و ممیزمحور از جهات مختلف برایمان مزیت دارد. مهمترین نتیجه مثبتش این است که زمینه سوءاستفاده، فساد و رانت برچیده میشود.
سیستمها کارها را به صورت روان، سریع و دقیق پیش میبرند. در دنیا استفاده از روندهای دستی و ممیزمحور منسوخ شده است و کشورهای مختلف به سمت هوشمندسازی روندهای مالیاتیشان در حرکت هستند. در کشور ما نیز این ضرورت درک شده است. نظام مالیاتی کشور با سرعت خوبی به سمت سیستمیشدن است.
نظرات حامد یزدیان، نماینده اصفهان و ورزنه در مجلس را در خصوص سیستمیسازی نظام مالیاتی کشور میخوانید.
حامد یزدیان، نماینده اصفهان و ورزنه در مجلس در ارتباط با هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور و اثرگذاری آن بر تحقق شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید تصریح کرد: واقعیت این است که وقتی افراد میبینند در حوزه تولید با گرفتاریهای مختلف اعم از مالیات و دیگر قوانین دست و پاگیر روبرو هستند، ترجیح میدهند سرمایه خود را در بخشهای سوداگری و پرسود به کار بیندازند. دولت میتواند از طریق هوشمندسازی روندهای مالیاتی به سمت جذابسازی حوزههای مولد و از رونق انداختن واسطهگری و فعالیتهای مخرب برود.
وی ادامه داد: مالیات به عنوان یک ابزار در دست دولت است و میتواند از آن در راستای تنظیم امور اقتصادی کشور بهره بگیرد. هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور میتواند در این راستا به کمک دولت بیاید. تقویت نظام مالیاتی دادهمحور به جای ممیزمحوری علاوه بر افزایش دقت در اخذ مالیات زمینه افزایش شفافیت به وجود میآید و در این فضا میتوان بر مالیاتستانی از فعالیتهای مخرب متمرکز شد. همین امر زمینهای برای حمایت از تولید به وجود میآورد و زمینه را برای جذب سرمایه به این بخش فراهم میکند.
یزدیان گفت: قوانین خوبی در مجلس در حوزه استفاده از سامانهها و افزایش شفافیت در امور داریم. از طرف دیگر، یک سری قوانین در حمایت از کارهای مولد و افزایش مالیاتستانی از فعالیتهای واسطهگری مصوب شده است. اجرای دقیق آنها میتواند کمککننده باشد.
وی در پایان گفت: تقویت نظام مالیاتی هوشمند و تمرکز بر اتخاذ رویکرد نوین مبتنی بر تقویت دادهمحوری و جایگزینی آن با نظام مالیاتی ممیزمحور و حسابرسی دستی منجر به تحول در سازوکار مالیاتستانی خواهد شد و به این ترتیب مودیان شفاف و قانونمدار نظیر تولیدکنندگان از این نظام مالیاتی متحولانه و کارآمد نفع خواهند برد و فراریان مالیاتی و کسانی که در بخشهای زیرزمینی فعالیت دارند؛ از نظام مالیاتی دادهمحور ضرر خواهند کرد و به این ترتیب درآمدهای پایدار از محل جلوگیری از فرار مالیاتی بهبود خواهد یافت.
انتهای پیام/