رقابت تجار ایرانی برای جذب سهم ۴۰۰‌میلیارد دلاری اوراسیا

 رقابت تجار ایرانی برای جذب سهم ۴۰۰‌میلیارد دلاری اوراسیا

  مشاور امور بین‌الملل توافق‌های تجاری سازمان توسعه تجارت گفت: طبق موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و ۵ کشور حوزه اوراسیا تجار ایرانی وارد رقابت در بازار ۴۰۰ میلیارد دلاری این کشورها شدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، میرهادی سیدی در سمینار تبیین فرصت‌ها و چالش‌های موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا که در "سالن همایش سیدرضی موسوی اتاق بازرگانی زنجان" برگزار شد، با اشاره به اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران با 5 کشور اتحادیه اوراسیا، اظهار داشت: این موافقتنامه پس از سال‌ها تلاش بین کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس، روسیه و ارمنستان به امضا رسید و از 25 اردیبهشت ماه در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه تشکیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا با کشور ما بلافاصله موجب تسهیل تجارت کشور ما با کشورهای اقتصادی اوراسیا شده، افزود: یک موافقتنامه کوچکتری که با سطح پوشش کالاهای کمتر 5 سال و نیم اجرا شد، در پی آن صادرات کشور ما در طول مدت اجرا بیش از 3 برابر افزایش پیدا کرد.

عضو هیئت علمی توسعه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی با اشاره به ظرفیت‌ بالای این کشورها برای مبادله، خاطرنشان کرد: این بازار با میانگین حدود 400 میلیارد دلار واردات در یک سال بازار بزرگی است از جهتی بخشی از وارداتی که کشورهای اوراسیا از کشورهای جهان تامین می‌کنند قابل تامین از ایران هست.

وی یادآور شد: مطالعات نشان داده نزدیک به 30 میلیارد دلار از کالاهای مورد نیاز این کشورها در ایران امکان تولید و تامین دارند.

 سیدی با بیان اینکه انتظار داریم با موافقت‌نامه تجارت آزاد که زمینه لازم را برای تسهیل تجارت بین ایران و 5 کشور اوراسیا تامین کرده حجم تجارت ما بسیار افزایش یابد، ابراز کرد: برآوردها نشان می‌دهد که ظرف چند سال می‌توان به جای 2 میلیارد دلار صادرات به 10 میلیارد دلار صادرات با این حوزه برسیم. 

وی با اشاره به فرصت بی‌نظیری که برای استان و فعالان اقتصادی و تجار ایجاد شده، تصریح کرد: برای بهره‌بندی از ظرفیت‌های ایجاد شده لازم است فعالان این عرصه با بازار اوراسیا آشنا شوند و از طریق حقوقی که موافقتنامه برای تجار ایرانی تامین کرده بتوانند با تمرکز تجارت خود را افزایش دهند.

مشاور امور بین‌الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه تجارت بیان کرد: موافقت‌نامه تجارت آزاد در 87 درصد کالاها تعرفه گمرکی را به طور کامل حذف کرده است که با حذف تعرفه گمرکی این کالاها زمینه مثبتی برای افزایش صادرات به منطقه اوراسیا ایجاد شده و پیش بینی می‌کنیم که با ظرفیت‌های بالایی که در استان زنجان وجود دارد در صورتی که مسئولان استان، اتاق بازرگانی و معاونت اقتصادی استانداری و سایر دستگاه‌های مربوطه تمرکز لازم را به این بازار داشته باشند بتوانیم در سال‌های آتی امیدوار باشیم که ابتدا تعداد اقلامی که از استان به اوراسیا می‌رود متنوع‌تر، پرتعدادتر و با حجم بالاتر صادر شود.

وی افزود: این موافقت‌نامه نه تنها کمک می‌کند که هزینه تجارت تجار کاهش پیدا بکند بلکه به واسطه مقررات موجود در آن موانع غیرتعرفه ای تجارت را هم کاهش داده و این امکان را ایجاد می‌کند که به واسطه وجود این موافقت‌نامه با یک ثباتی در این بازار مواجه باشند.

سیدی با بیان اینکه تجار مطمئن باشند که تجارت از طرف کشورهای طرف قرار نه در صادرات و نه در واردات محدود نخواهد شد، اظهار کرد: کشورهای طرف قرار موافقت‌نامه حق محدود و یا ممنوع کردن صادرات و واردات هیچ یک از کالاهای تعیین شده در این قرارداد را ندارد.

وی تاکید کرد: انتظار داریم تجار با این موافقتنامه آشنا بشوند و از ظرفیت‌های وارداتی گسترده‌ای که بازار اوراسیا دارد استفاده کنند در واقع نیاز است با بازاریابی سنجیده در این بازارها وارد شوند.

عضو هیئت علمی توسعه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی ابراز کرد: این بازار پتانسیل بسیار بالایی دارد به طوری که اگر بسیاری از تولیدات ایرانی در ایران مصرف نشود و همه آن به بازار اوراسیا صادر شود شاید فقط 10 درصد نیاز بازار اوراسیا را تامین کند بنابراین حجم بازار بسیار سنگین است.

همینطور پیش از این جلسه، میرهادی سیدی، مشاور امور بین الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه تجارت ایران و زرگری سرپرست دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان  با صمد یوسفی اصل رئیس اتاق بازرگانی دیدار و گفت‌وگو کردند.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر

جدیدترین ویدئوها

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها