مرز تاجیکستان با افغانستان در ۳ مرحله تجهیز میشود

سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرد که بهمنظور مقابله با تهدیدات فرامرزی از خاک افغانستان، مرز جنوبی تاجیکستان در سه مرحله و تا سال ۱۴۰۸ خورشیدی با ارسال تسلیحات، توسعه زیرساختهای نظامی و بهبود توان واکنش سریع، تقویت خواهد شد.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «ایمانقلی تاسماگامبتوف» دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) در نشست مجمع پارلمانی این سازمان در بیشکک، پایتخت قرقیزستان، اعلام کرد که این نهاد نظامی منطقهای از سال 2026 میلادی برنامه ارسال تسلیحات و تجهیزات به مرزهای جنوبی تاجیکستان با افغانستان را آغاز خواهد کرد.
وی گفت هدف اصلی این برنامه که در سال گذشته در شهر آستانه به تصویب رسید، مقابله با تهدیدهای فرامرزی از سوی افغانستان است و اکنون وظیفه ما اجرای کامل این برنامه است.
به گفته تاسماگامبتوف، تهدیدهایی نظیر تروریسم، قاچاق اسلحه و مواد مخدر از جمله دلایل اصلی نگرانی کشورهای عضو هستند.
دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی همچنین با اشاره به نقش طالبان در معادلات منطقهای، گفت: طالبان بهعنوان یک عامل سیاسی بلندمدت تثبیت شده، اکنون در حال گسترش تعاملات دیپلماتیک با کشورهای عضو است.
بر اساس طرح ارائهشده، روند تقویت مرزی در سه مرحله تا سال 1408 ادامه خواهد یافت و شامل توسعه زیرساختهای نظامی، افزایش توانایی واکنش سریع، هماهنگی میان اعضا، بهبود ارتباطات و ارسال تجهیزات نظامی به مناطق مرزی جنوب تاجیکستان خواهد بود.
کشورهای آسیای مرکزی بارها نسبت به گسترش فعالیت گروههای افراطگرا در مرزهای خود با افغانستان ابراز نگرانی کردهاند. گروههایی چون داعش خراسان، جنبش اسلامی اوزبیکستان، انصارالله تاجیکستان و دیگر سازمانهای مسلح، تهدیدات مستقیم برای این کشورها محسوب میشوند.
در واکنش به این نگرانیها، حکومت طالبان بارها اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد خاک افغانستان تهدیدی برای کشورهای منطقه باشد.
انتهای پیام/