تامین مالی نیروگاه ‌های خورشیدی از طریق فرابورس

 تامین مالی نیروگاه ‌های خورشیدی از طریق فرابورس

  مدیرعامل فرابورس ایران گفت: سرمایه‌گذاران نیروگاه خورشیدی می‌توانند تامین مالی مورد نظر را از فرابورس انجام دهند و در حال حاضر نیروگاه بادی بینالود در فرابورس پذیرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدعلی شیرازی، ظهر امروز در نشست فعالان اقتصادی خراسان رضوی با روسا و مدیران بازار سرمایه کشور در محل اتاق بازرگانی مشهد اظهار کرد: امسال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده و باید تأکید کرد که تنها خود تولید مدنظر نیست، بلکه تمام زنجیره و زیرساخت‌هایی که به تولید منتهی می‌شوند، جزئی از این عنوان هستند. دغدغه فعلی بازار سرمایه نیز همین زیرساخت‌هاست، چرا که بسیاری از ناشران ما مستقیماً با مشکلات زیرساختی مانند تأمین برق و انرژی مواجه‌اند. اگر این زیرساخت‌ها دچار ناترازی شوند، بازار سرمایه نیز نمی‌تواند کارکرد مؤثری داشته باشد.

وی ادامه داد: خوشبختانه طی چند سال اخیر در استان خراسان رضوی شاهد تغییر پارادایم جدی به‌سوی استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه بوده‌ایم. این استان، که پیش‌تر یکی از کم‌سهم‌ترین‌ها در بازار سرمایه بود، سال گذشته پس از تهران بیشترین مشارکت را در عرضه اولیه (IPO) داشت. البته ابزارهای بازار سرمایه تنها مختص به IPO نیست. ما در فرابورس برای هر میزان سرمایه و برای انواع روش‌های تأمین مالی، ابزارهایی داریم. بازار اول و دوم برای پذیرش شرکت‌های بالغ، بازار نوآوران برای شرکت‌های نوپا و بازار سوم برای شرایط خاص طراحی شده‌اند. 

مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به ابزارهای نوین تأمین مالی گفت: یکی از ابزارهایی که اخیراً بسیار مورد استقبال قرار گرفته، تأمین مالی جمعی است. سال گذشته حدود 13 هزار میلیارد تومان از طریق این روش در کشور تأمین مالی صورت گرفت. همچنین انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی مانند صندوق‌های PE (سرمایه‌گذاری خصوصی) و PC (صندوق‌های پروژه) نیز در دسترس هستند.

شیرازی ادامه داد:هفته گذشته نیز اقداماتی برای پذیرش برخی پروژه‌های نیمه‌تمام در دست انجام بوده که امیدواریم تا پایان سال، فرایند تأمین مالی آن‌ها کامل شود. در سال گذشته تنها در استان خراسان رضوی، بیش از 4500 میلیارد تومان تأمین مالی برای شرکت‌ها انجام شده و ما مشتاق هستیم سهم استان در این حوزه بیش از پیش افزایش یابد.

وی تأکید کرد: در کنار ابزارهای سنتی تأمین مالی، بازار سرمایه می‌تواند به‌عنوان مکمل در نظر گرفته شود، اما نکته مهم این است که پروژه‌هایی که امکان تأمین مالی از این مسیر را ندارند، به‌طور معمول فاقد توجیه اقتصادی هستند. بسیاری از پروژه‌هایی که توسط دولت معرفی می‌شوند، از نظر اقتصادی صرفه لازم را ندارند. از طرفی، اگر مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها بیش از حد بالا باشد و از حالت معقول خارج شود، بنگاه‌ها دیگر انگیزه‌ای برای ورود به بازار سرمایه نخواهند داشت.

مدیرعامل فرابورس ایران به موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر نیز اشاره کرد و افزود: نیروگاه بادی بینالود در حال حاضر در فرابورس پذیرفته شده است و ما به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی نیز تأکید داریم. با این حال، یک نگرانی جدی درباره مدل فعلی احداث نیروگاه‌های خورشیدی وجود دارد. متأسفانه در ایران، این نیروگاه‌ها عمدتاً به صورت خرد و پراکنده ایجاد می‌شوند، که در نهایت فاقد صرفه اقتصادی هستند. پیشنهاد من این است که شرکت‌هایی تخصصی برای ایجاد زیرساخت‌های کلان نیروگاه‌های خورشیدی و تجدیدپذیر تشکیل شوند.

شیرازی در ادامه سخنانش با اشاره به نقش صادرات در موفقیت شرکت‌ها اظهار کرد: صادرات‌محور بودن دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است. شرکت‌هایی که دارای ظرفیت صادراتی هستند، کلاس کاری متفاوت و ساختارهای قوی‌تری دارند و در بازار سرمایه نیز به‌عنوان نقاط قوت شناسایی می‌شوند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های جدید خدماتی گفت: ما مشتاقیم شرکت‌های حوزه خدمات، از جمله سرگرمی، به فرابورس وارد شوند. اولین شرکت سرگرمی پذیرفته‌شده در فرابورس، متعلق به استان خراسان رضوی بوده است. این نشان می‌دهد که استان ظرفیت بالایی برای حضور در بخش‌های نوآورانه دارد. با این حال، یکی از دلایل اصلی عدم تمایل برخی کسب‌وکارها مانند هتل‌ها برای پذیرش در بورس، سود جاری پایین آن‌هاست. اگرچه ارزش املاک این هتل‌ها در بلندمدت افزایش می‌یابد، اما سرمایه‌گذار به سود جاری نگاه می‌کند، نه صرفاً ارزش دارایی‌ها.

مدیرعامل فرابورس ایران تأکید کرد: فرابورس قیمت‌گذاری نمی‌کند، بلکه این بازار است که قیمت را کشف می‌کند. سهامداران نیز بر اساس سودآوری تصمیم به خرید می‌گیرند. این شفافیت و کشف واقعی قیمت، یکی از ویژگی‌های اساسی بازار سرمایه است که باید برای جذب مشارکت بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/282

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها