معماری جدید روابط مرزی ایران و اقلیم کردستان/فرصتهای طلایی

استانداران حاضر در نشست مشترک استانهای هممرز ایران و اقلیم کردستان عراق، تعاملات مرزی را «دورهای نوین از همکاریهای منطقهای» توصیف و بر ضرورت طراحی شیوههای نوین همکاری در این زمینه، با استفاده از تجربیات گذشته و شناخت شرایط منطقهای تأکید کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، نشست مشترک و دو روزه استانداران استانهای هم مرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق با حضور استانداران کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، اربیل، دهوک، سلیمانیه و حلبچه و معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه، سرکنسول های جمهوری اسلامی در اربیل و سلیمانیه و جمعی از مسئولان این استانها در سنندج برگزار شد.
استانداران هم مرز ایران و اقلیم کردستان عراق چه گفتند؟
منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در نشست هفت استاندار از ایران و اقلیم کردستان عراق (دهوک، هولیر، حلبچه و سلیمانیه) اظهار کرد: استان کرمانشاه با 372 کیلومتر مرز مشترک، پنج مرز رسمی و حدود چهار میلیارد دلار صادرات در سال گذشته، جایگاه ویژهای در روابط تجاری با عراق دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای گسترده استان در حوزههای مختلف اظهار کرد: استان کرمانشاه 5 درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و در تولید چغندر، جو و نخود رتبه اول و در تولید گندم رتبه سوم را دارد.
استاندار کرمانشاه افزود: این استان قطب سوم پتروشیمی کشور است که دارای دو پتروشیمی فعال و سه پروژه در حال اجراست. همچنین روزانه 2200 مگاوات برق در استان تولید میشود.
حبیبی از وجود فرودگاه بینالمللی با دو باند پروازی، قطار فعال کرمانشاه-مشهد و کرمانشاه-تهران، دو کارخانه سیمان، منطقه آزاد تجاری و صنعتی قصرشیرین و بیش از 700 شرکت دانشبنیان و فناور به عنوان دیگر ظرفیتهای استان یاد کرد.
وی تأکید کرد: مرز مشترک کرمانشاه با دو بخش اقلیم کردستان و بخش مرکزی عراق، فرصتهای بینظیری را فراهم کرده که این استان را به تنها استانی با این ویژگی در کشور تبدیل کرده است.
استاندار کرمانشاه با اشاره به پیشینه تاریخی روابط مردمان دو سوی مرز گفت: ما مردمانی هستیم که در گذشته در کنار یکدیگر زندگی کردهایم و امروز نیز هر دو ملت از آسیبهای جنگ و تحمیلات بیرونی منطقه رنج بردهاند.
حبیبی با ابراز امیدواری نسبت به تسریع در رفع خرابیها و کاستیها از طریق تقویت روابط افزود: تاکید رئیسجمهور و دولت چهاردهم بر توسعه این همکاریهاست و نشستهای تخصصی و کارشناسی میتواند به دستاوردهای ملموسی برای طرفین منجر شود.
وی با اشاره به دیدارهای خود طی پنج ماه گذشته با استانداران حلبچه، دیالی و گرمیان همراه با اتاقهای بازرگانی این مناطق گفت: اعتقاد دارم بخش خصوصی موتور محرک اقتصاد است و باید فعالتر شود.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: در راستای حمایت از بخش خصوصی، در نشستی با مسئولان اتاق بازرگانی چهار استان اقلیم کردستان عراق در کرمانشاه، اعلام کردم که تمام اختیارات استاندار را به اتاق بازرگانی استان تفویض میکنم تا ارتباطات اقتصادی در فضایی صمیمیتر، تخصصیتر و سریعتر شکل گیرد.
حبیبی افزود: خوشبختانه تعاملات خوبی برقرار شده، نشستهای متعددی برگزار و تفاهمنامههای مناسبی امضا شده است.
وی با تاکید بر آمادگی استان کرمانشاه برای هرگونه همکاری در حوزههای کشاورزی، تجارت، توریسم درمانی و خدمات فنی و مهندسی با اقلیم کردستان گفت: در حاشیه این اجلاس، موضوعات مورد نظر را بهصورت دقیقتر و تخصصیتر با استانداران محترم اقلیم بررسی خواهیم کرد.
تعاملات مرزی بین ایران و اقلیم کردستان، دورهای نوین از همکاریهای منطقهای است
آرش زرهتن لهونی استاندار کردستان در نشست هفت استاندار از ایران و اقلیم کردستان عراق (دهوک، هولیر، حلبچه و سلیمانیه) سالروز شهادت شهید آیتالله رئیسی و شهدای خدمت را تسلیت گفت و با بیان اینکه این اجلاسیه با هدف ایجاد فصلی نوین در تعاملات مرزی و ارتقای روابط اقتصادی تاثیرگذار خواهد بود، افزود: تعاملات مرزی بین ایران و اقلیم کردستان عراق هدف اصلی برگزاری این نشست است.
زرهتن لهونی با اشاره به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان (سرمایه گذاری برای تولید) نامگذاری شده است، ادامه داد: امید است این اجلاسیه راه رسیدن به خودکفایی را هموار کند و برای تقویت همکاریهای منطقهای مؤثر باشد.
وی بیان کرد: بایستی با نگاه به تجارب گذشته و شناخت شرایط منطقهای و جهانی و شناسایی شرایط بومی به سمت طراحی شیوههای نوین همکاری برویم.
گشودن دریچهای به روی بازرگانان و تجار ایرانی، رویکرد اقلیم کردستان است
امید خوشناو استاندار اربیل عراق نیز در این نشست اظهار کرد: همواره اراده و رویکرد ما در اقلیم کردستان تقویت روابط همهجانبه با دنیا و کشورهای همسایه بهویژه جمهوری اسلامی ایران بوده است و بدون شک این نشست فرصت مناسبی برای تقویت همکاریها و روابط متوازن در دوسوی مرز خواهد بود.
وی افزود: گشودن دریچهای به روی کمپانیهای خارجی و بازرگانان با بهرهگیری از قوانین کشور عراق از مهمترین برنامههای حکومت اقلیم کردستان است و از تمام ظرفیتها برای ارتقاء این حوزه استفاده خواهیم کرد.
استاندار اربیل گفت: متاسفانه در 5 ماه گذشته از سوی حکومت مرکزی عراق محدودیتهای برای تجارت اقلیم کردستان ایجاد شده است، امیدواریم با رفع مشکلات و محدودیتها حضور تجار و بازرگانان در اقلیم کردستان تسهیل و تقویت کنیم.
باید در حوزه سرمایهگذاری، اعتمادسازی کنیم
ههوال ابوبکر استاندار سلیمانیه نیز در این نشست با اشاره به بروز مشکلات و تنش آبی در جهان، اظهار کرد: ایران در تامین آب سلیمانیه نقش اساسی دارد و باید در این زمینه با هم همکاری داشته باشیم.
وی در ادامه تاکید کرد: نشستها و مراودات اقتصادی بیشتر از روابط سیاسی به رفع تنشها کمک میکند.
ههوال ابوبکر ضمن تسلیت سالگرد شهادت آیتالله رییسی، اظهار داشت: با شهید رییسی مذاکرهای در خصوص تقویت خطوط ریلی داشتیم که امیدوارم سیاستهای ایشان ادامه یابد.
عزم راسخ اقلیم کردستان برای توسعه روابط تجاری با ایران
علی تتر استاندار دهوک نیز در این نشست اظهار کرد: اگر چه دهوک مرز همجوار با ایران ندارد اما به معنی نداشتن هویتهای مشترک با مردم ایران بهویژه کردستان نیست.
وی به روابط دیرینه و تاریخی مردم اقلیم کردستان و ایران اشاره کرد و گفت: روابط ما با ایران از آغاز تأسیس نظام جمهوری اسلامی ایران آغاز شده و میتوان به این روابط عمق بیشتری بخشید.
استاندار دهوک افزود: در زمان تهاجم رژیم بحث به اقلیم کردستان، بسیاری از مردم ما دچار آوارگی شدند و مردم ایران با آغوش باز آوارگان اقلیم کردستان را پذیرفتند، موضوعی که هیچگاه مردم ما فراموش نخواهند کرد.
حلبچه برای رسیدن به توسعه نیازمند دوستانش است
نوخشه ناصح استاندار حلبچه در نشست مشترک استانداران اظهار کرد: حلبچه پس از مصیبتهای فراوانی که متحمل شد، امروز به عنوان چهارمین استان اقلیم و هفدهمین استان عراق شناخته شد و بسیار خرسندیم که اینک دوستان خوبی دارد.
وی با اشاره به اینکه حلبچه 118 کیلومتر مرز مشترک با ایران دارد افزود: در حال حاضر در مرزهای شوشمی و طویله تردد بازرگانی جریان دارد و سال گذشته 7 هزار گردشگر از مرزهای حلبچه تردد کردهاند.
نوخشه ناصح، مرز “سازان” را مرزی مهم برای خروج حلبچه از انزوا دانست و ابراز امیدواری کرد بازارچه مشترکی در مرز ملهخورد (حلبچه _ سروآباد) ایجاد شود.
کرمانشاه و سلیمانیه میتوانند به قطب اقتصادی منطقه تبدیل شوند
در حاشیه نشست مشترک استانداران استانهای مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق در سنندج، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه با ابوبکر هووال، استاندار سلیمانیه دیدار و درباره گسترش همکاریهای اقتصادی، فرهنگی و دانشگاهی گفتگو کرد.
در این دیدار، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه با اشاره به پیشینه تعاملات میان دو استان گفت: کرمانشاه و سلیمانیه مراودات گستردهای داشتهاند و ظرفیتهای فراوانی برای گسترش همکاری در حوزههای مختلف وجود دارد.
وی با دعوت رسمی از استاندار سلیمانیه برای سفر به کرمانشاه افزود: حضور شما در کرمانشاه باعث میشود بتوانیم موضوعات و مسائل فیمابین را با جدیت و تمرکز بیشتری پیگیری کنیم.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر اهمیت گسترش ارتباطات اتاقهای بازرگانی دو استان گفت: آمادگی کامل برای همکاری در حوزه جذب دانشجوی خارجی، درمان، نمایشگاههای مشترک، و صادرات مواد غذایی و محصولات ساختمانی داریم. واحدهای تولیدی فعال استان میتوانند نیازهای بازار اقلیم را به خوبی تأمین کنند.
حبیبی با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو استان تأکید کرد: ما فرهنگ مشترک داریم و میتوانیم اقتصاد مشترک نیز بسازیم. باید با رویکرد امنیت در همتنیده، پایههای اقتصادی منطقه را تقویت کنیم؛ چرا که اگر ما برای آینده خود برنامهریزی نکنیم، کسی از بیرون به فکر ما نخواهد بود.
در ادامه این دیدار، ابوبکر هووال استاندار سلیمانیه نیز ضمن قدردانی از برگزاری نشست و فرصت گفتوگو با استاندار کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه برای ما مهم است و ارتباطات مردمی، دانشگاهی و فرهنگی بسیاری میان دو منطقه وجود دارد.
وی با اشاره به اهمیت مرز پرویزخان افزود: مرز پرویزخان برای ما اهمیت زیادی دارد و باید زمینههای همکاری از جمله در حوزههای کشاورزی، صنعت، گردشگری، دانشگاههای هنری و تعاملات فرهنگی گسترش یابد.
هووال با اشاره به عضویت سلیمانیه در شبکه شهرهای خلاق یونسکو در حوزه ادب و ادبیات، بر ضرورت تقویت روابط فرهنگی با کرمانشاه تأکید کرد و گفت: تحولات اخیر در سلیمانیه از جمله تغییرات در اتاق بازرگانی، فرصت مناسبی برای بازتعریف و گسترش روابط اقتصادی فراهم کرده است.
وی همچنین خواستار تداوم دیدارها و برنامهریزی برای نشستهای آتی با هدف توسعه همکاریهای دوجانبه شد.
تأکید کرمانشاه و اربیل بر توسعه همهجانبه روابط؛ از صنعت و درمان تا گردشگری و آموزش
در حاشیه نشست استانداران مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق که در سنندج برگزار شد، کرمانشاه و اربیل، دو استان مهم در غرب ایران و شمال عراق، به گفتوگویی صمیمی و هدفمند نشستند. منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه، در این دیدار از آمادگی کامل استان برای گسترش همکاریها با اربیل گفت؛ از درمان و آموزش گرفته تا صنعت و گردشگری. در مقابل، امید خوشناو، استاندار اربیل نیز از علاقه جدی اقلیم برای توسعه این روابط سخن گفت و تأکید کرد: روابط استانی میتواند الگوی تعامل پایتختها باشد.
استاندار کرمانشاه در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای گسترده استان در زمینههای مختلف، گفت: کرمانشاه به عنوان هاب غرب کشور، با زیرساختهای حمل و نقل ریلی و هوایی، و حضور پررنگ واحدهای صنعتی از جمله کارخانجات سیمان و مواد غذایی، توانایی تبدیل شدن به مرکز تبادلات اقتصادی و فرهنگی با اقلیم را دارد.
حبیبی افزود: در حوزه پزشکی، کرمانشاه از استانهای پیشرو کشور است و سالانه شمار زیادی از شهروندان اقلیم برای درمان و حتی تحصیل به این استان سفر میکنند. ما آمادگی داریم این ظرفیتها را در قالب همکاریهای دوجانبه توسعه دهیم.
وی با تأکید بر ضرورت تقویت تعاملات تجاری و اقتصادی، گفت: به اتاق بازرگانی استان تأکید کردهام با اتاقهای بازرگانی اقلیم در حوزههای مختلف وارد مذاکره و امضای تفاهمنامه شوند. امنیت، فرهنگ و اقتصاد ما به هم گره خورده و با تکیه بر فرهنگ مشترک و عمیق دو ملت، میتوانیم به سمت اقتصادی نیرومند حرکت کنیم.
استاندار کرمانشاه همچنین از استاندار اربیل برای سفر به کرمانشاه دعوت کرد و گفت: دولت جدید جمهوری اسلامی ایران به ریاست دکتر پزشکیان نیز نگاه جدی به توسعه روابط با اقلیم دارد و ما این مسیر را با قوت ادامه میدهیم.
در این دیدار، امید خوشناو، استاندار اربیل عراق نیز با بیان اینکه روابط میان استانها میتواند الگویی موفق برای ارتباطات میان تهران و اربیل باشد، گفت: ما از سوی اقلیم کردستان و شهر اربیل بهطور جدی به دنبال توسعه همکاری با استان کرمانشاه در همه زمینهها هستیم.
وی افزود: دانشجویان بسیاری از اقلیم در کرمانشاه مشغول تحصیل هستند و گروه زیادی از مردم نیز برای درمان به این استان سفر میکنند. انتظار ما این است که روند سفر شهروندان اقلیم به کرمانشاه تسهیل شود.
استاندار اربیل در ادامه ضمن اشاره به حمایت نخستوزیر اقلیم، مسرور بارزانی، از روند توسعه همهجانبه، گفت: سه سال است که توسعه روابط با استانهای مختلف ایران بهطور جدی در دستور کار ما قرار گرفته و امروز آمادهایم همکاریها را با کرمانشاه وارد مرحله عملیاتی کنیم.
خوشناو همچنین از شرکتهای بخش خصوصی کرمانشاه برای سرمایهگذاری و مشارکت در پروژههای اقتصادی اربیل دعوت کرد و در پایان از دکتر حبیبی برای سفر رسمی به اقلیم کردستان دعوت بهعمل آورد.
در این دیدار، مسؤول روابط خارجی اقلیم کردستان عراق نیز حضور داشت و بر اهمیت استمرار گفتوگوها و توسعه همکاریهای دوجانبه در حوزههای مختلف تأکید کرد.
ظرفیتهای کرمانشاه، فرصتهای طلایی همکاری با دهوک را رقم میزند
در حاشیه نشست مشترک استانداران هممرز ایران و اقلیم کردستان عراق، استانداران کرمانشاه و دهوک بر ضرورت توسعه روابط دوجانبه تأکید کردند؛ دیداری که فراتر از یک گفتوگوی رسمی، نویدبخش آغاز فصل تازهای از همکاریهای اقتصادی، فرهنگی و سرمایهگذاری میان دو استان بود. استاندار دهوک که سالهای زیادی در ایران بوده است، در این دیدار به زبان فارسی صحبت کرد.
منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در این دیدار با دعوت از استاندار دهوک برای بازدید از استان کرمانشاه گفت: ظرفیتهای متعددی در زمینه مصالح ساختمانی، مواد غذایی، خدمات درمانی، آموزش دانشجویان و گردشگری سلامت در کرمانشاه وجود دارد که میتواند زمینهساز همکاریهای مشترک اقتصادی میان دو استان باشد.
وی با اشاره به ظرفیتهای قابل توجه بخش خصوصی و نقش فعال اتاقهای بازرگانی دو استان افزود: اشتراکات فرهنگی و پیوندهای امنیتی میان دو منطقه، زمینهساز توسعه روابط اقتصادی و همافزایی میان کرمانشاه و دهوک خواهد بود.
استاندار کرمانشاه همچنین بر ضرورت برگزاری نشستهای تخصصی مشترک و دیدارهای متقابل در دو استان تاکید کرد و گفت: میتوانیم با برنامهریزی دقیق و استفاده از ظرفیتهای دو طرف، سطح روابط را بهطور جدی ارتقاء دهیم.
حبیبی افزود: ظرفیتهای کرمانشاه، فرصتهای طلایی همکاری با دهوک را رقم میزند.
در ادامه این دیدار، علی تتر استاندار دهوک نیز با استقبال از توسعه روابط با استان کرمانشاه، گفت: اگرچه مرز مشترک مستقیمی با کرمانشاه نداریم، اما بشدت خواهان توسعه روابط با ایران و کرمانشاه هستیم. دهوک دروازه عراق به اروپا و از استانهای بزرگ اقلیم کردستان عراق محسوب میشود که بیش از 60 درصد میادین نفتی اقلیم در آن قرار دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای کرمانشاه در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: همکاری در بخش پتروشیمی و همچنین مصالح ساختمانی از جمله زمینههای مهم برای توسعه روابط دوجانبه است.
تتر با بیان اینکه استان دهوک آمادگی هرگونه همکاری با کرمانشاه را دارد، افزود: درهای دهوک به روی فعالان اقتصادی، بازرگانان و صنعتگران کرمانشاهی باز است و از هر هیأت رسمی یا غیررسمی که به دهوک سفر کند، با افتخار استقبال خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 50 درصد ارتباط تجار دهوک پیش از این با ایران بوده که به دلیل رقابت قیمتی ترکیه کاهش یافته، اما اکنون فرصتی دوباره برای بازسازی این روابط بهوجود آمده است.
استاندار دهوک در پایان با اشاره به پیوندهای تاریخی، فرهنگی و اجتماعی مردم این استان با ایران گفت: کرمانشاه میتواند از مقاصد محبوب گردشگران دهوک باشد؛ تنها کافی است دروازههای تعامل را بگشاییم.
پیگیری تفاهمات و توسعه تعاملات فرهنگی و اقتصادی
منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه، در حاشیه نشست مشترک استانداران استانهای هممرز ایران و اقلیم کردستان عراق در سنندج، با نوخشه ناصح، استاندار حلبچه دیدار و گفتگو کرد. دو طرف بر توسعه همکاریهای اقتصادی، فرهنگی و تسهیل امور مرزی تأکید کردند.
منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه، در دیدار با نوخشه ناصح، استاندار حلبچه، ضمن تأکید بر اهمیت تبدیلشدن حلبچه به استان، ارتباط نزدیک و تعاملات گسترده فرهنگی و اقتصادی بین کرمانشاه و حلبچه را یادآور شد.
وی تأکید کرد که به تمام تفاهمات حاصل شده در نشست ماه گذشته پایبند است و پیگیری جدی این توافقات را ضروری میداند.
استاندار کرمانشاه همچنین از پیگیریهای خود با دانشگاه علوم پزشکی پس از سفر به حلبچه خبر داد و افزود: این تفاهمات برای هر دو استان سودمند بوده و باید با جدیت پیگیری شوند.»
وی در پایان، نوخشه ناصح را به سفر به کرمانشاه دعوت کرد و بر ضرورت توسعه تبادلات و حضور هیأتهای اقتصادی و فرهنگی در حلبچه تأکید کرد.
نوخشه ناصح، استاندار حلبچه، نیز ضمن ابراز خوشحالی از دیدار مجدد با دکتر حبیبی، شخصیت وی را اهل کار و تلاش جدی دانست و گفت: خوشبختانه کرمانشاه از چنین استانداری برخوردار است.
وی بر ضرورت پیگیری موضوع درمان بیماران شیمیایی حلبچه در کرمانشاه تأکید کرد و با اشاره به توسعه بیشتر کرمانشاه نسبت به حلبچه، یادآور شد که کمیته مشترکی به سرپرستی فرماندار حلبچه با عضویت ادارات مختلف استان تشکیل شده است تا تفاهمات پیگیری شود.
نوخشه ناصح همچنین خواستار پیگیری همکاریها از سوی فرماندار پاوه شد و افزود: ما برای کرمانشاه اهمیت ویژهای قائل هستیم، چرا که مرزهای مشترک مهمی داریم.
وی با اشاره به ضرورت راهاندازی مرز سازان، بر تلاش هر دو طرف برای تسهیل امور تأکید کرد.ناصح همچنین کرمانشاه را شریک استراتژیک حلبچه در توسعه منطقهای دانست.
استاندار کرمانشاه با سه استاندار اقلیم کردستان تفاهمنامه امضا کرد
در دومین روز از سومین نشست مشترک استانداران استانهای هممرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق که به میزبانی سنندج برگزار شد، دکتر منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه، با استانداران سلیمانیه، دهوک و حلبچه تفاهمنامههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی امضا کرد.
همچنین آرش زرهتن لهونی، استاندار کردستان با استانداران اربیل، سلیمانیه، دهوک و حلبچه، و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجانغربی، به نمایندگی از این استان با استانداران اربیل، سلیمانیه و حلبچه تفاهمنامه امضا کردند.
این نشست، سومین دور از گفتوگوهای رسمی استانداران هممرز ایران و اقلیم کردستان عراق بود که پیشتر در شهرهای ارومیه و اربیل برگزار شده بود. هدف از این نشستها، توسعه همکاریهای منطقهای، تقویت روابط اقتصادی و فرهنگی و افزایش تعاملات مرزی دو طرف اعلام شده است.
کرمانشاه محور اتصال ایران به اقلیم کردستان عراق
منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه در گفتوگویی با اشاره به دستاوردهای نشست مشترک استانداران هم مرز ایران و اقلیم کردستان عراق اظهار کرد: در این نشست که با حضور استانهای غربی کشور شامل کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی و همچنین چهار استان اقلیم شامل اربیل، سلیمانیه، دهوک و حلبچه برگزار شد، ظرفیتهای اقتصادی، تجاری، گردشگری، سلامت و خدمات فنی مهندسی کرمانشاه معرفی شد.
وی با اشاره به حضور معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، سرکنسولهای ایران در اربیل و سلیمانیه و جمع زیادی از مقامات و فعالان اقتصادی افزود: کرمانشاه با 372 کیلومتر مرز، پنج مرز رسمی، منطقه آزاد قصرشیرین و زیرساختهای هوایی و ریلی، شاهراه اصلی ارتباط با اقلیم کردستان عراق است و بازار این کشور یک فرصت بینظیر برای رونق اشتغال و توسعه صادرات استان به شمار میرود.
حبیبی با بیان اینکه استانداران اقلیم به صراحت بر ظرفیت ها و توانمندیهای کرمانشاه اذعان داشتند، گفت: ما از هر چهار استاندار اقلیم برای بازدید و نشست های تخصصی مشترک از کرمانشاه دعوت کردیم و آنان نیز متقابلاً ما را دعوت کردند.
استاندار کرمانشاه همچنین به امضای چند تفاهمنامه با استانهای سلیمانیه، دهوک و حلبچه اشاره کرد و گفت: این تفاهمنامهها در حوزه گردشگری، خدمات فنی و مهندسی، درمان، آموزش، صادرات مصالح ساختمانی و تبادل دانشجو تنظیم شدهاند و زمینهساز گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی بین استانهای کرمانشاه و اقلیم کردستان عراق خواهند بود.
وی ادامه داد: اشتراکات تاریخی، فرهنگی، مذهبی و زبانی ما با اقلیم، سرمایهای ارزشمند برای توسعه دیپلماسی اقتصادی و مردمی است. به صراحت اعلام کردم که تمام اختیارات استانداری را در حوزه روابط اقتصادی با اقلیم، به بخش خصوصی و اتاق بازرگانی تفویض میکنم تا تعاملات تسهیل شود.
حبیبی تصریح کرد: آمادگی داریم هیأتهای تجاری و سرمایهگذاری اقلیم را در کرمانشاه میزبانی کنیم و به دنبال آن هستیم که نقش بخش خصوصی را در این روابط تقویت کنیم.
وی همچنین با اشاره به برنامه نشست روز آینده گفت: فردا در نشستی با حضور ریاست محترم جمهور و استانداران اقلیم و استانهای غربی کشور، جمعبندی این اجلاس ارائه خواهد شد تا با حمایت دولت، این روابط ابعاد عملیاتیتری به خود بگیرد.
انتهای پیام/