زنگ هشدار جمعیتی؛ ۷۷ درصد زوجین تمایلی به فرزندآوری ندارند

دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه بهطور میانگین هر زن در سن باروری باید ۲.۱ فرزند داشته باشد تا معضل جمعیت برطرف شود، گفت: بر اساس یک پیمایش ملی، ۷۷ درصد از زوجین در سنین باروری تمایلی به فرزندآوری نداشتهاند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مرضیه وحیددستجردی امروز در همایش گرامیداشت روز ملی جمعیت که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: امروز دو سوم کشورهای جهان در مسئله جمعیت، به زیر سطح جایگزینی رسیدهاند. سطح جایگزینی به این معناست که باید 2.1 فرزند بهازای هر زن در سن باروری وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در 30 سال آینده، 130 کشور از سطح جایگزینی پایینتر میآیند و رشد جمعیت آنها منفی میشود؛ یعنی تعداد مرگومیر در این کشورها بیشتر از تعداد موالید خواهد بود.
وی افزود: در سال 1393، مقام معظم رهبری زنگ خطر کاهش و اضمحلال جمعیت را به صدا درآوردند. جمعیت در هفت قرن اخیر 20 برابر شده، اما در قرن گذشته فقط 4 برابر شده است. کاهش جمعیت در گذشته معمولاً به دلیل بیماریهایی مانند طاعون سیاه بود، اما امروزه کاهش جمعیت ناشی از اراده انسانهاست.
وی گفت: تنها جایی در جهان که همچنان در برابر کاهش جمعیت مقاومت کرده، آفریقای جنوبی است. تمام کشورها به زیر سطح جایگزینی رسیدهاند و بدترین وضعیت مربوط به کره جنوبی است؛ حتی هند نیز با کاهش جمعیت مواجه شده است. کشور ما نیز حدود یک ربع قرن است که زیر سطح جایگزینی قرار دارد.
وحیددستجردی با اشاره به پیمایش ملی «تمایلات ایرانیان به فرزندآوری» که اخیراً انجام شده، تصریح کرد: در این پیمایش، میزان تمایل زنان و مردان متأهل در سنین باروری (20 تا 50 سال) به فرزندآوری پرسیده شد و 77.7 درصد از پاسخگویان گفتهاند تمایلی به فرزندآوری ندارند، درحالیکه 29.3 درصد اظهار داشتهاند که تمایل دارند.
دبیر ستاد ملی جمعیت افزود: پاسخگویان در این پیمایش، درباره علت عدم تمایل به فرزندآوری اظهار کردند که نگران تأمین آینده فرزندان هستند. مشکلات اقتصادی، نبود درآمد کافی، نداشتن مسکن و فضای مناسب، از دلایل اصلی این عدم تمایل عنوان شده است.
این خبر تکمیل میشود...