گزارش زاکانی از آخرین وضعیت ساخت هتل ولنجک

شهردار تهران آخرین وضعیت ساخت هتل ولنجک را اعلام کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی در ادامه نشست خبری امروز، شنبه، با خبرنگاران، درباره ساختمانهای ناایمن دولتی و آخرین وضعیت پاساژ علاءالدین اظهار کرد: در مجموعه ساختمانهای ناایمن تا قبل از این دوره از مدیریت شهری فقط اقدامی توسط آتشنشانی داشتیم که 129 ساختمان ناایمن اعلام شده بود که از جنس بررسی آتشنشانی بود. کار بزرگی که صورت گرفت این بود که برای اولین بار 8 دستگاه دست به دست هم دادند و یک چارچوب جامعی را پیگیری کردند و قرار شد کل ساختمانهای بالای 6طبقه را پایش کنیم، در اولین گام 16 هزار ساختمان شناسایی شد و بالغ بر 5 هزار ساختمان مورد پایش قرار گرفت.
وی با بیان اینکه ساختمانهای پایششده تقسیم شدند، گفت: ساختمانهای ایمن و ناایمن که ساختمانهای ناایمن نیز به دو دسته تقسیم شدند؛ ساختمانهایی که باید نوسازی میشدند و ساختمانهایی که باید بازسازی میشدند، بخشی از آنها در حال نوسازی هستند و به بخشی از آنها اعلام شده است که بازسازی کنند، درباره آن ساختمان خاص نیز اتفاقاتی که افتاده یک مورد آن نمای ساختمان است و مورد دیگر اتفاقات داخلی آن است، یک مسئله هم جرائم و تخلفات آن ساختمان است.
زاکانی تصریح کرد: بالغ بر 8 همت برای آن ساختمان فیش صادر شده است بهخاطر عدم ارائه خدمات پارکینگی در سالهای اخیر که باید مالک تمکین کند، در بخش مربوط به نما نیز در حال ایجاد یک نمای جدید هستند، در بخش استحکام ساختمان نیز در مجموعه این پاساژ فراتر از ظرفیت ساختمان، عناصر استقرار وجود دارد که شرایط ناایمن و خطر را ایجاد میکند.
زاکانی گفت: حقوق شهر درباره آن استیفا میشود و مالک مجبور است تمکین کند، کنار آن قرار بود مالک پارکینگی را بسازد که مکلف به ساخت آن است و اگر نسازد جریمه آن بسیار بیشتر از ارزش آن پارکینگ خواهد بود و این از ابزارهای مدیریت شهری است.
شهردار تهران در ادامه این نشست با اشاره به دیدار با سفیر عربستان افزود: گسترش همکاریها در بخشهای مختلف را با عربستان داشتیم و اتحاد بین کشورهای جهان اسلام در این مسیر مطرح شد. با صربستان همکاریهای فرهنگی و علمی را مطرح کردیم. در دیدار با سفیر چین نیز موضوع تکنولوژی و سرمایهگذاری را پیگیری کردیم، قرار بر این شد ارتباطی که از یک سال و نیم قبل آغاز شده بود، گسترش یابد. شاید ما محدودیتهای دستگاههای اجرایی را نداشته باشیم و تعاملات را در راستای صلاح کشور بهتر دنبال کنیم. میتوانیم پل ارتباطی برای انتقال تکنولوژی و سرمایهگذاری باشیم. نزدیک به 13 میلیارد یورو تفاهمنامه با چین در یک سال و نیم گذشته امضا کردیم که بیش از یک میلیارد یورو آن عملیاتی شده است و زمینه سرمایهگذاریهای جدید در حال فراهم شدن است.
زاکانی تأکید کرد: این روند ادامه خواهد داشت و کار در مرکز ارتباطات و امور بینالملل دنبال میشود تا تعاملات بینالمللی خود را گسترش دهیم.
احداث شهرکها و ساختمانهای الگو با هدف تسریع نوسازی بافت فرسوده
زاکانی درباره ساختمانهای فرسوده نیز اظهار کرد: برای این ساختمانها مشوق در نظر میگیریم، تهران دوستداشتنی ما نیازمند یک بازبینی است، طرح جامعی در سال 86 و 87 تصویب شده و در شورایعالی شهرسازی و دولت نیز تصویب شده و در آن افق سال 1405 تا 10.5 میلیون نفر جمعیتپذیری دیده شده است. عدد و رقمهای فعلی جمعیت تهران از 9.5 تا 10 میلیون نفر ذکر شده است که البته آمار دقیقی از آن وجود ندارد.
شهردار تهران اظهار کرد: در چنین شهری با چنین وضعیتی هنوز یک میلیون نفر جمعیتی که پیشبینی شده محقق نشده است اما هزاران مشکل وجود دارد، بنابراین باید نگاه جدید به ظرفیتهای آن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه 930 هزار پلاک داریم که بالغ بر 260 هزار پلاک آن فرسوده است، افزود: بالغ بر 5 هزار پروانه در بافت فرسوده صادر کردیم که بهنوعی یک جهش است. سال گذشته 5600 پلاک را در بافت فرسوده نوسازی کردیم و امسال ایده جدیدی را مطرح کردیم برای ساخت شهرکهای الگو و ساختمانهای الگو. بهطوری که برای ساخت 26 شهرک الگو مجوز دادیم و این فرایند را در بافت فرسوده خرد کردیم، مسکن الگو را مطرح کردیم که با این کار و با مجوز کمیسیون ماده پنج، سرعت نوسازی بالا میرود و چهره شهر تغییر پیدا میکند که شروع آن از محله هرندی خواهد بود.
زاکانی اضافه کرد: باید مسیری را در مشوقها پیش ببریم که با افزایش طبقات بهصورت منطقی و بهجای خانههای محدود و محصور، نوسازی داشته باشیم؛ ساخت مسکنهای الگو انجام شود و آسایش مردم ارتقا پیدا کند.
شهردار تهران ادامه داد: سال 1400 تعداد پروانههای صادرشده 5400 پروانه بود که اگر ما آن روش مدیریت را ادامه میدادیم حدود 146 سال طول میکشید که کل شهر یک بار نوسازی شود، بنابراین شیوه جدیدی برای شهرکسازیها و ساختمانسازیهای نوین داریم که شرایط و چهره شهر تغییر پیدا میکند.
در پنج منطقه تهران کمبود کلاس درس داریم
شهردار تهران در پاسخ به پرسشی درباره کمک شهرداری تهران به بازسازی مدارس در پایتخت و تأمین زمین برای ساخت 120 مدرسه، اعلام کرد: تهران 2 هزار و 800 مدرسه دارد که بخش زیادی از آن فرسوده است. در پنج منطقه تهران کمبود کلاس درس داریم که شامل مناطق 17، 18، 15، 19 و 22 است. ما خود را متعهد میدانیم که با شیوه جدیدی به دولت کمک کنیم و برای این ایده دو سال است در حال تلاش هستیم. با ایده رئیس جمهور در حمایت از آموزش و پرورش، ایده ما تسهیل شد و لایحهای را در این خصوص به شورا ارائه خواهیم کرد.
وی افزود: دولت مکلف است 200 مجتمع آموزشی بر اساس برنامه هفتم بسازد. ما گفتیم که 100 مجتمع آموزشی در تهران میسازیم. این مجتمعها تمام دورهها را در خود جا میدهد و امکانی را فراهم میکند که با نوسازی، تسهیلات خوبی را به دانشآموزان و اولیا ارائه دهد. مجموعه شهرسازی و مناطق 22گانه فعال شدند که امکانات را بازبینی کنند. پیشنهاداتی را ارائه دادیم که امکانات کمک به وزارت آموزش و پرورش فراهم شود تا هم مدارس آماده شود و هم ما بهازای کمک شهرداری، کمک خیّرین و مولدسازی املاک آموزش و پرورش، جبران اقدامات را داشته باشیم.
ارائه لایحه به شورای شهر برای احداث 80 مجتمع آموزشی
زاکانی با اشاره به جلسه اخیر خود با رئیس جمهور، یادآور شد: در این جلسه بنا شد 80 مجتمع بهعنوان مقدمه کار ساخته شود که عدد فوقالعاده بالایی است اما به آن قانع نیستیم. 56 نقطه در پنج منطقه لکهگذاری شد و 15 نقطه در منطقه 22 نیز اضافه خواهد شد. هدف بر این است که ساخت آنها سریع تر انجام شود. در شهرکهایی که بیش از 200 خانوار دارند، باید مدرسه ساخته شود. در گذشته چنین تکلیفی نبود. بنابراین شهرکهایی هستند که بیش از یکهزار نفر جمعیت دارند اما مدرسه ندارند. ما در شهرکهای الگو با قاعده عمل میکنیم و شرایط مثل قبل نیست. بر اساس لایحهای که به شورا میدهیم، 80 مجتمع آموزشی برای ارائه خدمت به دانشآموزان و معلمان احداث میشود.
وی اضافه کرد: یک لکه زمین هفتهکتاری در پادگان 06 داریم که هیچ درختی هم در این لکه نیست. تصمیم ما این است که مرکز تربیت معلم در این لکه احداث شود. یک لکه سههکتاری نیز که میدان صبحگاه بوده به مدرسه تیزهوشان تبدیل خواهد شد. امکانات ورزشی، رفاهی و دیگر امکانات در 80 مجتمع آموزشی ما پیشبینی خواهد شد، ما به این قانع نیستیم و به نوسازی تمام مدارس فکر میکنیم و معتقدیم که وزارت آموزش و پرورش با کمک شهرداریها میتواند این اقدام را انجام دهد. در جلسه هفته قبل رئیس جمهور با شهردار 19 کلانشهر قرار شد که پیشنهادات در این زمینه سریعتر ارائه شود.
زاکانی افزود: اگر این زمین هفتهکتاری در پادگان 06 به مرکز تربیت معلم تبدیل شود، توسعه عدالت شهری محقق خواهد شد. حضور شهرداری کنار وزارت آموزش و پرورش میتواند ظرفیتهای بالقوه را به ظرفیتهای بالفعل تبدیل کند.
تعلل 18ساله دولت در تعیین حریم شهرهای اقماری تهران
زاکانی به پرسشی در مورد وضعیت ساختوسازهای غیرمجاز در حریم پایتخت گفت: بهتعبیر وزیر راه و شهرسازی تنها شهری که حریم ندارد، پایتخت است. حریم تهران در سال 1371 نزدیک به یکهزار و 900 کیلومتر بود و تهران 700 کیلومتر وسعت داشت. در سال 1386 شورایعالی شهرسازی حریم تهران را پنج هزار و 980 کیلومتر اعلام کرد.
وی ادامه داد: شورایعالی این رقم را به وزارت کشور اعلام کرد و وزارت کشور آن را تأیید و به استانداری اعلام کرد اما استانداری آن را ابلاغ نکرد و باعث تناقضات متعددی شد، ماحصل این تناقضها و اشکالات، شرایط کنونی شد اما شهرداری همواره وظیفه خود را نظارتی میدید. استاندار سابق در آذرماه سال 1402 این حریم را ابلاغ کرد و اقدامات مربوط به آن را به شهرداری تهران سپرد.
وی یادآور شد: حریم شهرهای پیرامون تهران باید توسط دولت تعیین میشد و 18 سال است که تعیین نشده و باعث مشکلات متعددی برای ما شده است. از سال 1402 پس از تعیین تکلیف، هزینه سنگینی کردیم و بسیاری از آراء قلعوقمع اجرا شد و سعی کردیم ساماندهی جدی داشته باشیم و از طریق فناوریهای نوین و عکسبرداری ماهوارهای قرارداد بستیم تا بهصورت نوبتی برداشتها و رصدها را بر اساس هوش مصنوعی داشته باشیم تا به حریمبانها ارائه دهیم که اقدامات لازم را انجام دهند.
هتل ولنجک مجوزهای قانونی لازم را اخذ کرده است
وی در پاسخ به پرسشی درباره هتل ولنجک، اظهار کرد: در سال 1400 شانزده پروانه بلندمرتبهسازی، در سال 1401 حدود 14 مورد، در سال 1402 تا حدود 26 مورد و سال 1403 حدود 25 مورد پروانه بلندمرتبهسازی صادر شد که این میزان از کل برجهایی که سال 91 صادر شده کمتر بوده است و این روال در حد همان روال سالهای قبل از این دوره است. برج بلندمرتبه بستگی به اقتضای مکان و محل دارد. این هتل اما مجوز شورایعالی شهرسازی و کمیسیون ماده پنج را دارد، زمین آن برای هتل دیده شده است و تمام ایرادات توسط متخصصین رد شده است، ما نمیتوانیم با نگاههای ژورنالیستی و خبری شهر را اداره کنیم و به آن توجه کنیم، این هتل هیچ منع قانونی ندارد و برای جنبههای گسل و مسائل دیگر نیز پاسخ کارشناسی داده شده است.
زاکانی در پاسخ به سؤالی درباره دریافت وام برای پروژههای شهری و خواهرخواندگی با شهرهای آمریکا از جمله لسآنجلس عنوان کرد: از دریافت وام از بانک جهانی و از سایر تسهیلات بینالمللی حتماً استقبال میکنیم. در بحث خواهرخواندگی با لسآنجلس ما مشکلی نداریم، مشکل در برادری آمریکاست، باید این سؤال را از شهردار لسآنجلس بپرسید که چرا به پدرخوانده آمریکا فشار نمیآورد که چنین رفتاری نداشته باشد و چرا علاقه به تحمیلگری دارد و از این طریق مجموعه لسآنجلس را محدود میکند تا نتواند با ما خواهرخواندگی مناسب داشته باشد.
انتهای پیام/+