آقای عراقچی نباید به اروپا می رفت!/ مذاکره در شرایط کنونی خطای راهبردی است/ اخراج اتباع غیرقانونی باید قاطعانه تر باشد

 آقای عراقچی نباید به اروپا می رفت!/ مذاکره در شرایط کنونی خطای راهبردی است/ اخراج اتباع غیرقانونی باید قاطعانه تر باشد
  نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی معتقد است سفر وزیر امور خارجه ایران به اروپا برای مذاکره با طرف های اروپایی در شرایط کنونی خطای راهبردی است و ضرورتی برای مذاکره وجود نداشت.

قاضی‌زاده هاشمی:

نماینده دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که ممکن است اختلاف‌سلیقه‌ها یا دیدگاه‌هایی میان گروه‌ها وجود داشته باشد، اما در برابر دشمن بیرونی، همه این اختلافات کنار گذاشته شده و انسجام ملی حاکم می‌شود.

گفتگوی تابناک با احسان قاضی‌زاده هاشمی را بخوانید:

یک هفته است که دشمن صهیونیستی به کشورمان حمله کرده و شرایط و تحولات منطقه‌ای را با بحرانی بزرگ مواجه کرده است. در این مدت عملکرد و سیستم دفاعی و پدافندی کشورمان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

به نظر من ان‌شاءالله با وحدت، همدلی و انسجام میان تمامی نیروها، اعم از نیرو‌های مسلح، جریان‌ها، گروه‌ها و آحاد ملت، قطعاً در برابر دشمن متجاوز پیروز خواهیم شد. تاریخ ایران گواه روشنی دارد؛ هیچ‌گاه در برابر یک دشمن خارجی، مردم این سرزمین تسلیم نشده‌اند. از هر جنس و از هر کشوری که حمله کرده‌اند، مردم ایران با اتحاد و انسجام به دفاع از وطن پرداخته‌اند. ممکن است اختلاف‌سلیقه‌ها یا دیدگاه‌هایی میان گروه‌ها وجود داشته باشد، اما در برابر دشمن بیرونی، همه این اختلافات کنار گذاشته شده و انسجام ملی حاکم می‌شود.

شما علت چنین گستاخی و جسارتی از سوی نتانیاهو و رژیم صهیونیستی برای تجاوز به حریم کشورمان را چگونه ارزیابی می کنید؟

به اعتقاد بنده، اتفاقات اخیر ناشی از عدم شناخت صحیح از مردم ایران توسط دشمن است یا مشاوره‌های غلط دریافت کرده‌اند یا گرا‌های نادرست. مردم ایران همواره پشت‌ِ سر نیرو‌های مسلح خود بوده‌اند و هستند.

اما شاهد ترورهای ناجوانمردانه و کوردلانه دشمن صهیونیستی بودیم...

ممکن است دشمن دست به اقدامات ایذایی، تخریب یا ترور برخی سرداران و متخصصان ما زده باشد، اما برای همه آنها جانشینان شایسته‌ای وجود دارد. با تداوم وحدت و همدلی، مطمئنم از این تجاوز اخیر نیز با سربلندی عبور خواهیم کرد. این اتفاق نه‌تنها موجب ضعف نخواهد شد، بلکه به‌عنوان آوردگاهی اجتماعی، قدرت ایران را در منطقه بیش از پیش تقویت خواهد کرد. در این‌جا جا دارد از زحمات همه نیرو‌های مسلح، اعم از سپاه، ارتش، فراجا، وزارت دفاع و سایر نیرو‌های ایثارگر صمیمانه تقدیر و تشکر کنم.

متخصصان معتقدند این جنگ فقط نظامی نیست و در حوزه اقتصادی نیز آثار گسترده‌ای بر معیشت مردم داشته است. در مورد احتمال گرانی و افزایش قیمت‌ها، آیا مجلس برنامه مشخصی در نظر دارد؟

بله، کاملاً درست است. این جنگ ابعاد مختلفی دارد و یکی از مهم‌ترین آنها، فشار اقتصادی بر مردم است. افزایش قیمت‌ها و بحران معیشتی موضوعی جدی است. دستگاه‌های نظارتی نظیر سازمان تعزیرات و سایر نهاد‌های مرتبط، قطعاً باید با توان و دقت بیشتری وارد عمل شوند. مجلس نیز در بعد نظارتی خود، این مسئله را با جدیت پیگیری خواهد کرد و قطعاً در جلسات آتی نیز بررسی این ابعاد در دستور کار قرار خواهد گرفت. ما باید با همان وحدت و انسجام اجتماعی که در حوزه امنیتی از آن سخن گفتیم، در حوزه اقتصادی نیز با هماهنگی و کنترل قیمت‌ها، به سمت ایجاد تعادل در بازار حرکت کنیم. به امید خدا، مسیر اقتصاد کشور هم به تعادل خواهد رسید.

نظر شما درباره حضور آقای عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان و هیات همراه برای مذاکره با اروپایی ها چیست؟

حرکت آقای عراقچی در این مقطع زمانی از دید بنده یک خطای راهبردی محسوب می‌شود. به‌طور کلی در شرایط کنونی ضرورتی برای ورود به مذاکره با طرف‌های غربی یا اروپایی وجود نداشت.

واکنش و رویکرد دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا را چطور ارزیابی می کنید؟

واکنش ترامپ نشان داد که اساساً در این برهه، هرگونه مذاکره نه‌تنها بی‌فایده، بلکه گمراه‌کننده و نادرست است. این یک اشتباه راهبردی در زمان‌بندی بود.

پیشنهاد مشخصی در این باره دارید؟

ما باید با درک دقیق شرایط بین‌المللی، مواضع خود را تنظیم کنیم. اقداماتی از این دست، اگر بدون تحلیل عمیق و هماهنگی ملی انجام شوند، می‌تواند برای کشور هزینه‌آفرین باشند.

آقای قاضی‌زاده یکی از مباحث جدی و مورد توجه این روزها، مساله حضور اتباع خارجی در کشور است. لطفاً دیدگاه خود را در این خصوص بیان بفرمایید...

درخصوص بحث اتباع، همان‌طور که اشاره فرمودید، بله، این موضوع یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های نمایندگان مجلس بوده است. اجازه دهید اشاره کنم که این مسئله از حدود پنج سال پیش تاکنون به‌طور جدی در دستور کار مجلس قرار داشته و ما همواره در این زمینه با وزرای کشور -چه وزیر فعلی و چه وزرای پیشین- جلسات و پیگیری‌هایی داشته‌ایم.

به نظر می رسد جلسات در این پنج سال به نتایج خاصی نرسیده که شاهد حضور گسترده اتباع در کشور هستیم...

موضوع ساماندهی مهاجران، چه قانونی یا غیرقانونی، رسمی یا غیررسمی، اهمیت به سزایی دارد. به‌ویژه در مورد صدور کارت‌های اقامت و نحوه ورود افراد به کشور، هرگونه ورود غیرقانونی از مسیر‌های قاچاق تبعات امنیتی و اجتماعی سنگینی به‌همراه دارد. بخشی از این تبعات را در حوادث اخیر، به‌ویژه در حوزه امنیت عمومی و اجتماعی شاهد بوده‌ایم.

چه اقداماتی در این شرایط باید در دستور کار قرار بگیرد؟

به نظر من اکنون مسئولان وزارت کشور که متولی اصلی ساماندهی اتباع بیگانه هستند باید با قوت، قدرت و جدیت مضاعف وارد عمل شوند. اقدامات عملی و اجرایی فراتر از دستورالعمل‌ها و برنامه‌ها باید صورت گیرد و نتایج آن نیز شفاف و صریح به مردم شریف ایران اعلام شود.

نقش مجلس در این زمینه تاثیرگذار است. چه توصیه ای به همکاران خود در مجلس برای ورود به بحث ساماندهی به این وضعیت دارید؟

هر چند اقداماتی نظیر اخراج بخشی از اتباع غیرقانونی صورت گرفته، اما در مجموع، اقدامات انجام‌شده تاکنون کافی و مناسب نبوده‌اند. هنوز خلأ‌ها و باگ‌هایی در این روند مشاهده می‌شود. امیدوارم در آینده شاهد اقدامات قاطع‌تر و مؤثرتری باشیم. در کنار مردم، پاسخ‌گویی نسبت به نمایندگان مجلس ضروری است. بدون شک مجلس در این زمینه آمادگی دارد هر جا خلأ قانونی وجود داشته باشد، همکاری‌های لازم را انجام دهد. اما بدون تردید وزارت کشور نیازمند اتخاذ اقدامات عینی‌تر و واقعی‌تری نسبت به گذشته است.

گفتگو: مهتاب بهرامی آسترکی

جدیدترین تحلیل‌ها و اخبار سیاسی را در خوشه خبر دنبال کنید

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها