بنای مرموز تُرکهای خورشید پرست کشف شد/ شهر و تاریخ فراموششده + عکس

به گزارش سرویس تاریخی ساعد نیوز، شهر باستانی Koi Krylgan Kala یکی از شگفتانگیزترین مکانهای تاریخی آسیای میانه است که در دل صحرای خوارزم (در ازبکستان امروزی) کشف شده. قدمت این شهر به حدود 4000 سال پیش بازمیگردد و ساختار عجیب آن باعث شده توجه بسیاری از باستانشناسان و تاریخپژوهان به آن جلب شود.
معماری این شهر کاملاً نمادین است: طرح دایرهای آن به شکل خورشید طراحی شده، و در حلقهی بیرونیاش، ساختاری وجود دارد که شبیه به جوی آبی است؛ گویی این شهر در دل کویر، ترکیبی نمادین از خورشید و آب را در خود جا داده است.
شواهد نشان میدهد که ساکنان این شهر باستانی، به مطالعه ستارگان، خورشید و گردش آسمانی سیارات علاقهمند بودند. محققان معتقدند این شهر نهفقط یک مرکز مذهبی، بلکه به احتمال زیاد یک رصدخانه باستانی هم بوده است.
اما رازهای Koi Krylgan Kala به همینجا ختم نمیشود. از این مکان، مجسمهی سفالی یکی از مشهورترین ایزدبانوان ایرانی، یعنی آناهیتا، نیز کشف شده است. آناهیتا در فرهنگ ایرانی، الههی آب و باروری است، و کشف این مجسمه احتمال ارتباط فرهنگی یا مذهبی مردمان این شهر با آیینهای ایرانی را تقویت میکند.
در متون تاریخی آمده که مردمان این شهر دو خدا را میپرستیدند: خدای خورشید و خدای آب. این اعتقادات مذهبی، با معماری نمادین شهر و اشیای بهدستآمده کاملاً هماهنگ است.
این شهر که توسط اقوام ترکتبار ساکن آسیای میانه ساخته شده، یکی از نخستین نمونههای ترکیب علم، دین و معماری در تمدنهای اولیه منطقه است.