5 آجیل مناسب برای افراد دیابتی

آجیل و انواع مغزهای خوراکی از جمله مواد غذایی سالمی هستند که میتونید به رژیم غذایی اضافه و قند خونتون رو به شکل موثری کنترل کنید. در ادامه درباره 5 مغز خوراکی جذاب برای کنترل دیابت صحبت میکنیم؛ بنابراین اگه دیابت دارید، قبل از خرید آجیل دست نگه دارید و این مقاله رو مطالعه کنید.
چرا آجیل برای دیابتیها مناسب است؟
از مهمترین فواید آجیل و مغزهای خوراکی برای دیابتیها میتونیم به کنترل کلسترول اشاره کنیم. جالبه بدونید بسیاری از افراد دیابتی در معرض افزایش کلسترول و گرفتگی عروق قلبی قرار دارند. مغزهای خوراکی مثل بادام درختی با داشتن مقادیر زیادی اسیدهای چرب مفید مثل امگا 3، از بالا رفتن کلسترول بد خون جلوگیری و در عوض کلسترول خوب خون رو افزایش میدن. همین مورد هم از تجمع چربی در رگها جلوگیری و خطر بروز بیماریهایی مثل سکته قلبی رو به شکل موثری کاهش میده.
همچنین چاقی و اضافه وزن یکی از علل اصلی بروز دیابت نوع 2 است و ادامه داشتنش میتونه این مشکل تشدید کنه. در این شرایط پیشنهاد میشه از رژیم غذایی مناسبی پیروی کنید. انواع مغزهای خوراکی با داشتن فیبر زیاد هم از مشکلات گوارشی مثل یبوست جلوگیری میکنند و هم جلوی پرخوری شما رو میگیرند و در نتیجه احساس سیری میکنید و به سراغ خوردن انواع هله هوله نمیرید.
کدام آجیلها برای دیابت مناسب هستند؟
حالا که با فواید مغزهای خوراکی برای دیابت آشنا شدید، وقت اون رسیده که بفهمیم مصرف کدام آجیلها میتونه قند خون رو کنترل کنه.
1. بادام درختی
بادام درختی با کم کردن قند خون باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی و چربی میشه. همچنین فیبر بالای بادام درختی قند خون رو ثابت میکنه و به سیری کمک میکنه. بادام منیزیم زیادی هم داره. از اون جایی که بیشتر افراد مبتلا به دیابت با کمبود منیزیم هم دست و پنجه نرم میکنند، مصرف بادام میتونه این کمبود رو کنترل کنه. منیزیم به تقویت استخوانها، کنترل فشار خون، کنترل قند خون و عملکرد خوب عضلات هم کمک میکنه.
2. بادام هندی
افرادی که در رژیم غذاییشون بادام هندی مصرف میکنند، فشار خون پایینتری دارند و سطح کلسترول خوبشون بالاتره؛ پس بادام هندی بروز بیماریهای قلبی در افراد مبتلا به دیابت رو کاهش میده.
بادام هندی یکی بهترین از آجیلها برای دیابتیها است. پس اگه با این مشکل دست و پنجه نرم میکنید، میتونید برای خرید این مغز خوراکی و اطلاع از قیمت بادام هندی به ناتژی سر بزنید.
3. پسته
پسته حاوی فیبر، پروتئین و چربیهای خوبه که سیر نگهتون میداره و میان وعده مناسبی در رژیمهای لاغری به حساب میاد. همچنین پسته دارای خواص ضد دیابتی، بهبود سلامت قلب و عروق، کاهش التهاب، کمک به کنترل اشتها و کاهش استرسه و اگه به دیابت مبتلا هستید، از مصرفش غافل نشید.
4. بادام زمینی
بادام زمینی با داشتن فیبر و پروتئین بالا یک میان وعده سیر کننده و مناسب برای دیابتی ها است. همچنین به کنترل قند خون هم بسیار کمک میکنه. بادام زمینی برای سلامت قلب هم مفیده چون کلسترول بد رو کاهش میده و در نتیجه از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری میکنه.
5. گردو
گردو بهترین آجیل برای دیابت به حساب میآید چون احساس سیری رو افزایش میده و میل به خوردن خوراکیهای ناسالم رو به کم میکنه؛ در نتیجه به کاهش وزن کمک میکنه. همچنین فیبر، پروتئین و چربیهای خوب به کنترل قند خون کمک میکنند.
در نهایت گردو سرشار از آلفا لیپوئیک اسید (ALA) است که باعث کاهش التهاب میشه. این التهاب با بیماریهایی مثل دیابت ارتباط مستقیم داره.
دیابتیها چه نوع آجیلی مصرف کنند؟
از اون جایی که بین بعضی از انواع دیابت، مثل نوع دو و ابتلا به فشار خون رابطه مستقیمی وجود داره، به همین دلیل هم باید حسابی مراقب خورد و خوراکتون باشه و تا جای ممکن از خوراکیهای شور و نمکی استفاده نکنید. این شامل انواع مغزهای خوراکی هم میشه؛ پس توصیه میکنیم از آجیلهای خام استفاده کنید.
جالبه بدونید بخشی از ویتامینها و مواد ضروری آجیل، طی فرآیند حرارتدهی از بین میره. همچنین نمک موجود در اون میتونه فشار خونتون رو بالا ببره.
دیابتیها می تونن در طول روز چه مقدار آجیل استفاده کنند؟
متخصصان تغذیه معتقدند مصرف روزانه یک مشت از انواع مغزهای خوراکی در طول روز مشکلی نداره و میتونه به سلامتی کمک کنه. البته این در شرایطیه که مشکل خاصی نداشته باشید؛ بنابراین توصیه میکنیم حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید تا این مقدار رو متناسب با شرایط بدنتیتون تعیین کنه.
شما میتونید آجیل رو در هر ساعتی از روز مصرف کنید اما تحقیقات نشون میده که مصرف آجیل به صورت ناشتا یا در وعده صبحانه باعث میشه که مواد مغذی اون بیشتر جذب بدن بشن. همچنین فیبر موجود در آجیل مشکلات گوارشی رو در طول روز بهبود میبخشه.