به گزارش رکنا به نقل از وزارت بهداشت ، دفتر بهبود تغذیه جامعه در پاسخ به اینکه آیا مصرف بی‌رویه غذاهای تند به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند؟، مطرح کرد: مصرف متعادل غذاهای تند و استفاده از مقادیر متناسب از ادویه های تند می‌تواند به تقویت سلامت انسان کمک کند، اما زیاده‌روی در مصرف آنها می‌تواند اثری معکوس به همراه داشته باشد.

براساس این گزارش، مصرف متعادل ادویه‌های تند با بهبود عملکرد قلب و عروق، کاهش وزن، کاهش خطر بیماری‌های مزمن غیرواگیر و همچنین کاهش التهاب سیستمیک، همراه است.

به علاوه، کپسایسین که به عنوان ماده موثره فلفل مطرح هست، می‌تواند در مقادیر متعادل باعث کاهش هلیکوباکتر پیلوری موجود در معده شود، اما با این حال، باید این نکته را در نظر گرفت که مصرف زیاد غذاهای تند و ادویه ها، می‌تواند باعث تحریک و التهاب دستگاه گوارش، درد و ناراحتی‌های گوارشی شود.

همچنین مصرف بیش از حد کپسایسین می‌تواند دیواره داخلی معده را تحریک کند و با علائمی از قبیل تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال سوزناک همراه باشد.

مصرف غذاهای تند برای همه افراد مناسب نیست

براساس گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، باید توجه کرد که مصرف غذاهای تند برای همه افراد مناسب نیست؛ خوردن غذاهای تند در حد اعتدال عموما برای افرادی که از قبل مشکل گوارشی ندارند، بی خطر و کم عارضه تر است.

با این وجود، خوردن غذاهای تند می‌تواند باعث التهاب مناطقی شود که به هضم غذا کمک می‌کنند و گاهی اوقات می‌تواند در افراد سالم از نظر گوارشی نیز به سوزش سر دل، معده درد یا اسهال منجر شود.

از طرف دیگر، در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، زخم معده، رفلاکس معده به مری، سوزش سر دل، بیماری سلیاک و بیماری های التهابی دستگاه گوارش (کرون و کولیت السراتیو)، غذاهای تند باید با احتیاط مصرف شده و یا از مصرف آنها پرهیز شود.