به گزارش رکنا، امیر توکلی رودی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رکنا با رد ادعای محمد صادق مفتح، قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر عدم دخالت این وزارتخانه در مشکلات کامیونداران، از کوتاهیهای صورت گرفته در این زمینه انتقاد کرد.
وی با اشاره به اختلال در سامانه ثبت سفارشهای واردات خودرو، گفت: راستیآزمایی ما نشان داد که این سامانه به مدت یک هفته کاملاً قطع بوده است. چگونه انتظار میرود رانندگان و شرکتهای بازرگانی در چنین شرایطی ثبت سفارش انجام دهند؟ قطعاً کوتاهی وجود داشته و اگر لازم باشد، مجلس بهعنوان نهاد نظارتی وارد عمل خواهد شد.
توکلی رودی به تجمع اخیر رانندگان در مرزهای بازرگان و جلفا اشاره کرد و افزود: به دلیل اختلال در سیستم ثبت سفارشها و ناهماهنگی بین وزارت صمت، گمرک و وزارت خارجه، بسیاری از رانندگان متحمل خسارات سنگینی شدهاند. حتی در برخی موارد، اموال آنها در ترکیه مصادره شده است.
وی با بیان اینکه سرمایههای مردم در گمرکات بلاتکلیف مانده، تصریح کرد: این اختلافات بین دستگاههای اجرایی نهتنها به رانندگان آسیب زده، بلکه منافع ملی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس از تشکیل جلسهای با حضور مسئولان گمرک، وزارت خارجه، وزارت صمت، سازمان بازرسی و وزارت اطلاعات خبر داد و گفت: نامهنگاریهای لازم انجام شد و قرار بود هیئت دولت این مشکل را حل کند اما پس از دو ماه، هنوز هیچ اقدام عملی مشاهده نشده است.
توکلی رودی با هشدار درباره پیامدهای ادامه این روند، تأکید کرد: حملونقل جادهای و کامیونداران، بخش حیاتی اقتصاد کشور هستند. اگر به مشکلات آنها رسیدگی نشود، آسیبهای جدی به حوزه لجستیک و ترانزیت وارد خواهد شد.
وی همچنین به سیاستگذاریهای نادرست در حوزه حملونقل اشاره کرد و افزود: سهنرخی شدن قیمت گازوئیل و نبود حمایت کافی از کامیونداران، نارضایتیهای گستردهای ایجاد کرده است. اگر این وضعیت ادامه یابد، تبعات آن دامن کل اقتصاد کشور را خواهد گرفت.
این نماینده مجلس خواستار رسیدگی فوری به مشکلات کامیونداران شد و گفت: دولت باید هرچه سریعتر برای رفع این معضلات چارهاندیشی کند، ما دوستانه می گوییم اگر ترتیب اثر ندهند، حتما به طور محکم و قاطع برخورد می کنیم. مشکل کامیونداران باید حل شود.
قائم مقام وزیر صمت یا اطلاع ندارد یا مشکل را از سر وزارت صمت باز می کند!
به گزارش رکنا، محمد صادق مفتح، قائم مقام وزیر صمت در پاسخ به خبرنگار اقتصادی رکنا درخصوص مشکل سامانه جامع تجارت به عنوان یکی از ابزارهای کلیدی در مدیریت و ساماندهی تجارت داخلی و خارجی که مدتها است با مشکلات جدی مواجه شده است و همچنین بلاتکلیفی 4 هزار کامیون ایرانی که در ترکیه در معرض مصادره است، گفت: مشکل 4 هزار کامیون ایرانی به سامانه جامع تجارت مربوط نیست. این مسئله در مرحله تصمیم گیری در وزارتخانه های مختلف متوقف مانده است.
وی درباره مشکلات و اختلالات اساسی سامانه جامع تجارت گفت: سامانه جامع تجارت مانند هر سامانه و تشکیلات دیگری، مشکلاتی دارد که حتما برطرف می شود اما نمی توان زمانی برای حل این مشکل بیان کرد، زیرا مشکلات تمام شدنی نیست و باید خدمات جدیدی به آن افزوده شود. مشکلات به طور دائم در حال حل شدن است و مشکلات جدیدی به آن افزوده می شود. بنابراین فرآیند اصلاح یک روند کاملا مستمر و دائمی است.(لینک خبر)
اختلالات گسترده در سامانه جامع تجارت آن هم در سال "سرمایه گذاری برای تولید"!
گفتنی است، طبق گزارش های اخیر از گمرک، فعالان اقتصادی و تذکرات پی در پی نمایندگان مجلس، عملکرد سامانه جامع تجارت با اختلالات گسترده ای مواجه شده است. سامانه ای که با هزینههای کلان قرار بود تمامی حوزه های تجارت را برای تسهیل و شفافیت تجارت خارجی کشور پوشش دهد، اکنون خود با عملکرد غیر شفاف، ابهام در چگونگی سهمیه بندی واردات، شخصی سازی مجوزها پشت درهای بسته، عدم امکان ویرایش ثبت سفارش، توقف پرونده ها در مرحله کارشناسی، توقف کامل ترخیص کالاهای درصدی، عدم امکان رفع تعهد ارزی واردکنندگان به دلیل قطعی های مکرر و اختلالات فنی سامانه و عدم امکان انجام عملیات خروج کالا از گمرک و ابهامات دیگر به معظلی بزرگ تبدیل شده و لقب «سامانه مانع تجارت» را به خود گرفته است.
بر اساس گزارش ها اختلالات فنی و قطعی های پی در پی در این سامانه، که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت میکند، باعث شده تا بسیاری از فعالان اقتصادی، از تولیدکنندگان گرفته تا واردکنندگان و تأمینکنندگان مواد اولیه، در انجام امور جاری خود با مشکلات جدی روبهرو شوند. این اختلالات که از حدود دو ماه پیش آغاز شده است، همچنان ادامه دارد و اثرات مخرب آن روز به روز بیشتر احساس میشود و چرخه تولید و اقتصاد واقعی کشور را با تهدید مواجه کرده است. این درحالی است که رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال 1404، سال جدید را سال «سرمایه گذاری برای تولید» نام گذاری کردند اما همچنان وزارت صمت در خواب زمستانی به سر می برد.
4 هزار دستگاه کامیون ایرانی در معرض مصادره در ترکیه!
4 هزار دستگاه کامیون کشنده خریداری شده توسط رانندگان ایرانی با ارز صادراتی هفته ها است که در انبارهای ترکیه بلاتکلیف مانده و در معرض مصادره است و طبق گفته نمایندگان مجلس تعدادی از این کامیون ها نیز از سوی دولت ترکیه مصادره شده است. عدم ثبت سفارش و تعطیلی سامانه جامع تجارت، این خودروها را گرفتار کرده و وزارت صمت تاکنون پاسخ روشنی نداده است.
رانندگان ایرانی که این کامیون ها را به سختی و با سرمایه های خود خریداری کرده اند، حالا شاهد سرنوشت مبهم این کامیون ها هستند که در انبارهای ترکیه خاک می خورد و در معرض مصادره است و این بلاتکلیفی باعث شده است که رانندگان در راهروهای مجلس شورای اسلامی منتظر بمانند تا شاید مشکل آنها حل شود و همین مسئله باعث موج انتقاد نمایندگان مجلس از عملکرد وزارت صمت شده است.