به گزارش رکنا، پژوهشهای تازه نشان دادهاند که گنجاندن برخی از سبزیجات در برنامه غذایی میتواند هم به خلقوخو کمک کند و هم شادی را افزایش دهد.
بر اساس گزارش فرارو به نقل از ریل سیمپل، سبزیجات همیشه سوژهای برای بحث بودهاند؛ عدهای آنها را دوست دارند و برخی دیگر از خوردنشان گریزان هستند. اما اگر همه بدانند که مصرف خاصی از این سبزیجات میتواند حال روحیشان را بهتر کند، احتمالاً انتخابشان آسانتر شود. لیز وینندی، متخصص تغذیه، میگوید: «به طور خلاصه، رژیمهای غذایی سالم که از مواد غذایی کامل و مغذی تشکیل شدهاند، میتوانند سلامت روان ما، از جمله خلقوخو را بهبود بخشند.» او اضافه میکند: «مواد غذایی پر از قند و چربیهای اشباعی مانند بسیاری از غذاهای فوقفرآوری شده، برعکس میتوانند موجب استرس و التهاب در بدن شوند، که این التهاب حتی به مغز نیز سرایت میکند.» برای انتخاب بهتر سبزیجاتی که میتوانند روحیه شما را بهبود دهند، کارشناسان تغذیه توصیههایی ارائه کردهاند.
اسفناج
یکی از سبزیجات برگدار مفید، اسفناج است که با داشتن مجموعهای از ویتامینهای گروه B، قدرت قابلتوجهی در تقویت روحیه دارد. ویتامینهای B نظیر تیامین، نیاسین، پیریدوکسین، فولات و ب۱۲ همگی در تولید مواد شیمیایی مغزی مانند سروتونین و دوپامین نقش دارند که بهبود خلقوخو را به همراه دارد. علاوهبر این، این ویتامینها به حفظ دیانای و سلولهای مغزی نیز کمک کرده که برای عملکرد سالم مغز و ثبات روحیه ضروری هستند. بنابراین، دفعه بعد که میخواهید اضطراب را کاهش دهید، از اضافه کردن اسفناج به وعدههای غذایی خود غافل نشوید.
پیاز
شاید پیاز باعث جاری شدن اشک شود، اما جنبهای دیگر از آن تأثیری مثبت بر روحیه دارد. هرچند تحقیقات روی این سبزی محدود است، برخی مطالعات نشان دادهاند که پودر پیاز میتواند اثرات ضدافسردگی مشابهی بر مغز داشته باشد. پیاز همچنین سرشار از ویتامین C و ب۶ است که این دو ویتامین به بهبود خلقوخو کمک کرده و علائم افسردگی و اضطراب را کاهش میدهند. از طرفی بوی مطبوع پیاز سرخشده برای خیلیها خود یک حس خوشایند ایجاد میکند.
فلفلها
فلفلها در زمره غذاهایی قرار دارند که به دلیل محتوای بالای ویتامین C خود حتی از مرکبات جلوتر هستند. پژوهشها نشان دادهاند که غذاهای تند میتوانند اثرات روانی مثبتی داشته باشند، که این تاثیرات عمدتاً به دلیل وجود ماده کاپسیسین است. کاپسیسین، طبق برخی مطالعات، همانند اندورفین عمل کرده و حس خوشایندی مانند حسی که بعد از ورزش یا وقتگذراندن با دوستان پدید میآید را ایجاد میکند.
هویج
هویج غنی از کاروتنوئیدها است؛ مادهای که رنگ نارنجی هویج را به وجود آورده و با سطوح بالاتر خوشبینی مرتبط شده است. به همین دلیل است که این سبزی به یک گزینه شگفتانگیز برای تقویت خلقوخو تبدیل شده است. همچنین، هویج را میتوان به روشهای مختلف آماده کرد: به صورت خام و ساده همراه با حمص به عنوان میانوعده، یا به صورت رندهشده در سالادها و حتی برشته برای سرو به عنوان غذای جانبی.
حبوبات
مطالعات ثابت کردهاند که رعایت رژیم غذایی همچون رژیم مدیترانهای، با مصرف بالا از میوهها، سبزیجات و حبوبات، میتواند به کاهش افسردگی و بهبود خلقوخو ارتباط داشته باشد. حبوبات را میتوان در بسیاری از غذاها استفاده کرد؛ از سالادها، سوپها گرفته تا خوراکهای دیگر یا حتی به تنهایی. ضمن اینکه این مواد غذایی به بهبود سلامت سیستم گوارشی نیز کمک میکنند، آنها را به یک گزینه ایدهآل برای تغذیهای مغذی و خوشریتم تبدیل کردهاند.
در پایان، این سبزیجات نه تنها از نظر سلامت جسم مفید هستند، بلکه خود تاثیری طبیعی برای تقویت روحیه و احساس شادی دارند. استفاده از این غذاها در برنامه روزانه میتواند به سادگی باعث بهبود کیفیت زندگی و افزایش انرژی مثبت شود. دفعه بعد که قصد دارید سفری جذاب به دنیای خوراکیها داشته باشید، سراغ این سبزیجات بروید تا حالتان بهتر شود.