به گزارش رکنا از اصفهان؛ مهدی جمالینژاد در دیدار با یوگنی باگدانوف معاون اول استاندار روسیه ضمن خوشامدگویی به این مقام روسی بر گسترش همکاریهای دوجانبه در حوزههای اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و گردشگری تأکید کرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای منحصربهفرد استان اصفهان، این منطقه را «منچستر شرق» نامید و گفت: اصفهان با دارا بودن ۲۲ هزار جاذبه میراث جهانی و معنوی، یکی از قطبهای مهم فرهنگی، صنعتی و گردشگری ایران و منطقه است.
وی افزود: امروز اصفهان در حوزههای مختلف از جمله صنایع نساجی، فولاد، کشاورزی و دامپروری حرفهای زیادی برای گفتن دارد و برخی از این بخشها در کشور رتبه اول را به خود اختصاص دادهاند.
استاندار اصفهان همچنین به وجود ۲۵ زنجیره ارزش بینظیر در این استان اشاره کرد و گفت: ۲ زنجیره ارزش فولاد و نساجی اصفهان در سطح منطقه بینظیر است و آمادهایم این ظرفیتها را با استان روسیه به اشتراک بگذاریم.
وی در ادامه این دیدار، از آمادگی اصفهان برای امضای تفاهمنامه همکاری با استانهای کشور روسیه خبر داد و گفت: این تفاهمنامه با هدف عملیاتیسازی همکاریها و دستیابی به دستاوردهای مشترک تنظیم خواهد شد و بر همین اساس پیشنهاد میشود،نمایندگان استان روسیه از ظرفیتهای اصفهان در حوزههای مختلف بازدید کنند.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: با ۱۱۳ شهر و روستا در استان، هر یک از این مناطق دارای جاذبههای منحصربهفرد در حوزههای کشاورزی، دامپروری، صنعت و گردشگری هستند که میتوانند بستر مناسبی برای همکاری با روسیه باشند.
تقویت همکاریهای ایران و روسیه در زمینههای تجاری، فناوری و فرهنگی با محوریت استان اصفهان
همچنین یوگنی باگدانوف معاون اول استاندار نووگورود روسیه در دیدار با دکتر مهدی جمالینژاد اظهار کرد:پیرو گسترش روابط دوجانبه بین ایران و روسیه، استان اصفهان به عنوان یکی از قطبهای مهم اقتصادی و فرهنگی کشور ایران، نقش کلیدی در توسعه این همکاریها ایفا میکند.
وی افزود:بر اساس گفتوگوهای انجامشده در دیدار گذشته، طرفین به دنبال تبادل اطلاعات و تجربیات در حوزههای مختلف از جمله بازار سرمایه، تجارت، فناوریهای نوین و فرهنگ هستند.
معاون اول استاندار نووگورود روسیه تصریح کرد:در زمینه اقتصادی، استان اصفهان با حضور فعال تجار و دستاندرکاران بازار سرمایه، به تبادل محصولات در حوزههای فرآوردههای جنگلی، چوب، نرمافزار و ماشینآلات میپردازد و این همکاریها تاکنون نتایج مثبتی داشته و زمینه را برای توسعه بیشتر فراهم کرده است.
وی ادامه داد:در بخش فناوری، نیز دانشگاههای اصفهان به ویژه در حوزههای رادیو الکترونیک، هوش مصنوعی و پهپادها با مراکز علمی روسیه همکاری نزدیکی دارند.
این مقام روسی گفت:برنامهریزیها برای برگزاری مسابقات و رویدادهای مشترک در سطح بینالمللی، از جمله المپیادهای فناوری در روسیه، در دست اقدام است و این رویدادها که مشابه برنامههای شناختهشده جهانی هستند، قرار است در ماه سپتامبر با حضور نمایندگان برجسته دو کشور برگزار شود.
گفتنی است؛این دیدار با توافق بر تقویت روابط و برنامهریزی برای اجراییسازی طرحهای مشترک به پایان رسید.