به گزارش رکنا، بررسی‌ها نشان داده‌اند که مصرف قهوه تلخ و بدون افزودنی‌های نظیر شکر و شیر، ممکن است خطر مرگ زودهنگام را به میزان چشمگیری کاهش دهد. طبق نتایج تحقیقاتی که بر روی داده‌های بیش از ۴۶ هزار نفر صورت گرفته، محققان تأکید کرده‌اند که فواید سلامتی این نوشیدنی تنها به ترکیبات خود قهوه مربوط می‌شود و افزودنی‌های مختلف مثل شکر و خامه می‌توانند این اثرات مثبت را از بین ببرند.

اگر بخشی از عادت روزانه شما نوشیدن قهوه است، خبرهای امیدوارکننده‌ای از پژوهشگران دانشگاه تافتس آمریکا در انتظار شماست. این تحقیقات که به بررسی تأثیر مواد افزودنی بر خواص قهوه پرداخته، نشان داده است که افرادی که قهوه را عمدتاً به صورت تلخ یا با مقادیر کمی شکر و شیر پرچرب مصرف می‌کنند، ممکن است زندگی طولانی‌تری داشته باشند.

رابطه مستقیم قهوه تلخ و عمر طولانی‌تر

داده‌های مربوط به ۴۶ هزار و ۳۳۲ فرد بزرگسال آمریکایی و تجزیه‌وتحلیل آنان نشان می‌دهند که افرادی که قهوه تلخ یا با افزودنی‌های اندک مصرف می‌کردند، ۱۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودهنگام قرار گرفتند، در مقایسه با کسانی که قهوه نمی‌نوشیدند.

جالب توجه این است که بیشترین فواید میان افرادی مشاهده شد که تعداد مصرف روزانه آنان دو تا سه فنجان قهوه بود. اما نکته کلیدی این تحقیق تأثیر منفی افزودن مقادیر زیاد شیر پرچرب و خامه یا شکر به قهوه بود؛ چراکه این افزودنی‌ها توانسته‌اند فواید کاهش خطر مرگ را کاملاً از بین ببرند.

محققان بر این باورند که ترکیبات موجود در قهوه نظیر کافئین نقش بسیار مهمی در ایجاد این مزایا دارند. از سویی دیگر، نوشیدن قهوه بدون کافئین (Decaf) هیچ تأثیر مثبتی در کاهش خطر مرگ زودرس از خود نشان نداده است.

نتایج منتشرشده در ژورنال تغذیه

این پژوهش ارزشمند که می‌تواند به تغییر برخی عادات غذایی و نوشیدنی مردم کمک کند، به‌طور کامل در ژورنال تغذیه (The Journal of Nutrition) منتشر شده است.