سرویس سیاست مشرق- اواخر خرداد ماه امسال رضا پهلوی پس از چند ماه انزوای سیاسی و لغو جلساتش در کشورهای اروپایی، یک پیام در شبکههای اجتماعی خود منتشر میکند؛ پهلوی در پیام خود به تصمیمات پدر خود در دوران حکومت طاغوت اشاره میکند که بهعنوان یکی از امضاکنندگان اولیه پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای، یعنی (NPT)، شناخته میشود.
او در این پیام تأکید میکند که اکنون جمهوری اسلامی ایران این پیمان را نقض کرده و به همین سبب، شرایط ایران به سمت جنگ کشیده شده است. تأکید اصلی پهلوی در پیامش این بود که ایران تهدیدی برای صلح جهانی محسوب میشود و جهان باید همزمان دو مسیر مکمل را دنبال کند: بازگرداندن تحریمهای شورای امنیت از طریق فعالسازی فوری مکانیسم ماشه و حمایت حداکثری از آشوب در ایران؛ گویا قرار بود رضا پهلوی و شبکههای رسانهای فارسیزبانی که پیام او را بازنشر کردند، بهعنوان نماینده رسمی موساد به فارسی، ایران را بهعنوان یک تهدید وجودی معرفی کنند.
جالب توجه آنکه پس از آغاز عملیات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه ایران در ۲۳ خرداد، همسر رضا ربع پهلوی بلافاصله با انتشار هشتگ «اسرائیل بزن» از این اقدامات تروریستی حمایت کرد.
قابل توجه آنکه خط عملیاتی «اسرائیل بزن» در ادامه در ادامه با شبکه سایبری نفاق نیز همسو شده تا جایی که مهدی ابریشمچی در جلسه آکسیون سیاسی نفاق گفته بود که «ما همه در این مبارزه متحدیم و پیروز خواهیم شد.» این پیام، اولین واکنش منافقین نسبت به تحولات آینده بود، که نشان میداد یک هماهنگی ویژه میان اضلاع متضاد جبهه ضدانقلاب در حال شکلگیری است.
همچنین در همان ساعات اولیه جنگ تحمیلی، پیام مشترکی از سوی مقامات رژیم صهیونیستی و چهرههای برانداز منتشر شد که مردم ایران را به ایجاد آشوب دعوت میکرد. آنها بارها توصیه کردند که مردم با اقداماتی مانند ترک محل کار یا همکاری با سرویسهای جاسوسی، به پیروزی رژیم صهیونیستی در تهران کمک کنند. از طرفی، رسانههای آمریکایی نیز در حال بزک کردن پهلوی و تکرار نام او در برنامههای زنده بودند، در حالی که تلاش میشد چهره منافقین مخفی نگه داشته شود، این اقدام باعث اعتراض مریم رجوی در پارلمان اروپاشد.
منافقین معتقد بودند که برخلاف تبیلغات صورت گرفته اقبالی نسبت به رضا پهلوی در جامعه وجود ندارد؛ و بهتر است اتاق عملیات آمریکایی و صهیونی به صورت مستقیم از منافقین حمایت کند.
البته این زد و خورد بر سر داشتن سهم در میان جامعه ایرانی سیگنال همراستایی پیدا نکرد، دادههای رصدهای مختلف نشان میدهد که جریانهای مختلف ضد انقلاب پس از شکست فتنه ۱۴۰۱ همچنان موفق به بازسازی خود نشدهاند و این مسئله باعث شده است که اقدامات آنها اجتماعی نشود.
از طرفی، حتی در میانه جنگ تحمیلی نیز ضدانقلاب حاضر نشدند تا ژست اتحاد و همدلی به خود بگیرند تاجایی که چندین بار با یکدیگر دچار زد و خورد خیابانی شدند، مهدیه گلرو فعال سیاسی ضدانقلاب در شرح این ماجرا در صفحه خود در فضای مجازی نوشته است که شرح این روزهای ضدانقلاب مانند چند کفتار است که برای لقه کردن ایران به جان هم افتادهاند.
نکته جالب آنکه چندین فراخوانها و بیانیههای براندازان نیز نتوانست اثر اجتماعی بگذارد؛ حتی انفجار موشکهای متجاوز رژیم صهیونیستی در مناطق مسکونی و تخریب مراکز قضایی و انتظامی و نیز زندان اوین باعث هرج و مرج نشد. هوشیاری و درایت ملت ایران و توانایی نیروهای مردمی در شناسایی و دستگیری عوامل شبکه جاسوسی موساد، بر ماکتی که شبکههای اجتماعی از این سازمان ساخته بودند، چیره شد.
البته برای آنکه صف وحدت ملی به هم بخودر در آن روزها جبهه رسانهای دشمن در اقدامی هماهنگ، طرحهای متعددی را برای دامن زدن به آشوب و بیثباتی در ایران به اجرا گذاشت. از جمله این اقدامات، تلاش برای جلب حمایت مقامات بینالمللی علیه جمهوری اسلامی ایران بود. در این راستا، برخی وزرای کشورهای اروپایی با صدور بیانیهها و موضعگیریهای صریح، از تحرکات خرابکارانه در ایران حمایت کردند.
همزمان، رسانههای آمریکایی با انتشار اخبار جهتدار، از تشکیل جلسات فوری مقامات اروپایی برای بررسی "تغییر حکومت در ایران" خبر دادند تا فضای روانی جامعه را تحت تأثیر قرار دهند و کار را برای مردم تمامشده توصیف کنند. این تحرکات نشاندهنده همکاری پنهان جریانهای معاند برای ایجاد ناامنی و فشار علیه امنیت ملی ایران بود.
البته یکی از محاسبات غلط دشمن این بود که برای حمایت خود از آشوب در ایران لحنی توهینآمیز و غیرقابل قبول برای جامعه ایرانی اتخاذ کرد. دونالد ترامپ به عنوان مهمترین حامی براندازی در ابتدای جنگ مستقیما مردم ایران را خطاب قرار داد و خواستار تسلیم شدن بدون قید شرط شد.
بررسی تحولات نشان میدهد که در تمامی ۱۲ روز جنگ تحمیلی شبکه رسانهای ضدانقلاب به صورت دائم عملیات روانی خود را بهروز کرده که شایعهپراکنی و تولید اخبار جعلی بخشی از آن بود.
در میانه جنگ، رسانههای مجازی و غیررسمی وابسته به جریان ضدانقلاب، شایعهای را رواج دادند مبنی بر اینکه اجماع کارشناسان بر وقوع یک جهش بیسابقه ارزی در پی احتمال حمله به زیرساختهای ایران شکل گرفته و «سونامی ارزی» در راه است. دامنه این شایعات طی دو هفته بهطور چشمگیری گسترش یافت. در همان شب نخست حمله، برخی عناصر رسانهای رژیم صهیونیستی با بازنشر یک ویدیوی قدیمی از شادی مردم در جاده شمال که متعلق به سال ۱۴۰۲ بود، آن را با کپشن جعلی به عنوان خوشحالی مردم از حمله به ایران منتشر کردند.
چهار روز پس از آغاز حملات، شماری از رسانههای ضدانقلاب با دروغپردازی مدعی شدند که صداوسیما هک شده و تصویری منتشر کردند که ظاهراً صفحهای از تلویزیون ایران را نشان میداد که توییتی فارسیزبان از نتانیاهو را پخش کرده است؛ در حالی که این تصویر ساختگی بود و سندیتی نداشت.
یکی از شایعات تراژیک این دوازده روز، مربوط به فرار تعدادی از معتادان از مرکز ترک اعتیاد (ماده ۱۶) در جاجرود بود؛ تصاویری از این واقعه با جعل روایت، به عنوان «فرار زندانیان از زندان تهران» در شرایط جنگی منتشر شد و تلاش شد فضای کشور ناآرام جلوه داده شود. نکته جالب توجه آنکه هر بار دشمن سطح اقدامات روانی و میدانی را بالا برد اثر عکس گرفت تا جایی که پس از حمله به صدا و سیما کاربران و چهرههای شناختهشده در اقدامی متقابل، کمپین «بایکوت اینترنشنال» را در فضای مجازی راهاندازی کردند.
همچنین در روزهای پایانی جنگ تحمیلی نیز دونالد ترامپ با تکرار کلیدواژه «MIGA» حمایت خود را از جریانهای ضدانقلاب علنی کرد. در همین راستا، بنیامین نتانیاهو نیز با انتشار تصویری از پرچم رژیم جعلی اسرائیل در کنار پرچم جعلی سلطنتطلبان، بر پشتیبانی صریح خود از این جریانها مهر تأیید زد.
بررسی کلیدواژه ترامپ برای براندازی و پرچم کردن آن حکایت از آن داشت که ضدانقلاب بیش از آنکه در روی زمین سازماندهی شده باشد در شبکه سایبری فعال بوده است و تنها نیروی سازمان یافته «هستههای خاموشی» بوده که در چندین مرحله اقدامات ایذایی چون موارد خرابکاری را داشتهاند.
وحدت و یکپارچگی عمومی و نیز عدم اجتماعی شدن ضدانقلاب در دوران قبل از توقف جنگ باعث شد روزهای منتهی به آتش بس، لحن دونالد ترامپ و نتانیاهو درباره براندازی در ایران نیز تغییر کند، چنانچه ترامپ به یکباره و صراحتا اعلام کرد که به دنبال براندازی در ایران نیست. این تغییر رویکرد ناگهانی باردیگر شوک تازهای به اپوزیسیون وارد کرد. طوری که برخی رسانههای غیررسمی اعلام کردند که رضا پهلوی پس از آتشبس و تغییر رویکرد رژیم اسرائیل و آمریکا، دچار حمله قلبی شده و در بیمارستان بستری است!