به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی سلمانی اظهار کرد: باهدف آشنایی هرچه بیشتر کودکان با مفاهیم دینی و واقعه عاشورا و همچنین ایجاد فضایی آموزنده، دو فضای مجزا در حرم مطهر رضوی برای آنها در نظر گرفته شده تا در کنار آن، به عزاداری نیز بپردازند.
مسئول رواق کودک حرم مطهر رضوی با بیان این که برنامه «هیئت کبوترانه» که از سال ۱۴۰۱ در حسینیه کودک حرم مطهر رضوی راهاندازی شده، ویژهٔ کودکان ۵ تا ۹ ساله است، بیان کرد: مربیان خواهر رواق کودک در این مراسم، هر روز صبح، اجرای برنامه دارند.
وی با اشاره به اینکه آیتمهای این برنامه شامل نمایش عروسکی، مداحی توسط نوجوانان، اجرای گروه سرود و نمایش صحنهای با محوریت پیامبر (ص) و امام کاظم (ع) است گفت: در این برنامه، حضور والدین بهعنوان تماشاگر امکانپذیر نیست و کودکان پس از پایان برنامه، تحویل سرپرستان خود میشوند، مدتزمان حضور کودکان در این برنامه، یک ساعت است.
سلمانی افزود: برنامه دیگر در «حسینیه کودک»، واقع در مدرسه علمیه عالی فقه (معروف به مدرسه خیرات خان) برای کودکان ۳ تا ۱۰ سال در نظر گرفته شده که هر شب، از ساعت ۲۰ تا ۲۲ برگزار میشود.
مسئول رواق کودک حرم مطهر رضوی، با اشاره به اینکه مربیان روحانی با اجرای برنامههایی نظیر مداحی، سینهزنی، نمایش خلاق و اجرای نمایش با موضوع حضرت علیاصغر (ع) و واقعه عاشورا، کودکان را با این مفاهیم آشنا میکنند، بیان کرد: برخلاف برنامه هیئت کبوترانه، خانوادهها میتوانند در حاشیه این مراسم حضور داشته باشند و از موکب چایخانه حضرت که به پذیرایی از آنان میپردازد، بهرهمند شوند.
وی در خصوص تأثیر این برنامهها بر کودکان، توضیح داد: کودکان معمولاً در مراسم عزاداری کنار والدین خود حضور دارند؛ اما متوجه محتوای اصلی آن نمیشوند. درحالیکه در برنامههای طراحی شده برای کودکان، ما سعی میکنیم مفاهیم و داستانهای عاشورا را با بیانی کودکانه توضیح دهیم تا درک بهتری از علت عزاداری پیدا کنند. این امر باعث ارتباط عمیقتر آنها با اهلبیت (ع) شده و اثرگذاری بیشتری نسبت به حضور صرف در مراسم عزاداری بزرگسالان، دارد.