روش عجیب موساد برای نفوذ در کشور/ وقتی یک عکس باعث لو رفتن اطلاعات مهم می شود/ آیا اخراج اتباع جلوی نفوذ اسرائیل را می گیرد؟

به گزارش خبر فوری، نفوذ اطلاعاتی اسرائیل در ایران در جنگ تحمیلی 12 روزه به اثبات رسید. حالا سران نظام به فکر جبران افتاده و تلاش دارند هر طور که شده جلوی تکرار چنین اتفاقی را بگیرند. در ایام جنگ مشخص شد برخی از اتباع بیگانه به خصوص اتباع کشور افغانستان که در چند سال اخیر به صورت فزاینده ای وارد ایران شده اند، با سرویس موساد همکاری می کرده و به خصوص در حمل پهپادهایی که علیه پادگان ها و منازل و ... به کار گرفته شده و کار پدافندهای ما را سخت کرده بودند، نقش فعال داشتند. بعد از جنگ، دولت تصمیم گرفت به طور جدی با این اتباع برخورد کند و نتیجه شد اخراج آنان از کشور (اینجا و اینجا بخوانید).
دولت گمان دارد با اخراج اتباع بیگانه از کشور می تواند جلوی نفوذ اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی در ایران را بگیرد اما سابقه نشان می دهد که مساله پیچیده تر از این حرفها است و بعید است صرفا با اخراج اتباع بیگانه جلوی نفوذ اسرائیل را گرفت. به نظر می رسد نفوذ موساد و پروژه امنیتی آن طبقه بندی شده است و فقط سطح پایین آن یعنی حمل و ادیت پهپادها بر دوش گروهی از اتباع بوده است.
پروژه موساد پیچیده و چند لایه است و آنها می توانند ایرانی ها را هم درگیر پروژه خود کنند و این مساله خاص اتباع نیست. برای فهم یک لایه از عملیات آنها باید به مقاله فایننشال تایمز رجوع کرد؛ مقاله ای که بعد از عملیات پیجرها در لبنان منتشر شد و راز نفوذ امنیتی و اطلاعاتی عجیب اسرائیل در لایه های عمیق حزب الله را فاش می کرد.
نفوذ تا عمیق ترین لایه ها تنها از طریق چند عکس ساده
بر اساس مقاله فایننشال تایمز، یکی از پروژه های موساد در لبنان که طی چند سال (از بعد جنگ داخلی سوریه تا زمان عملیات پیجرها) انجام گرفت، عکس برداری از مراسم تشییع جنازه شهدای حزب الله بود. در این عملیات موساد با چند لایه ارتباط و واسطه از مردم معمولی و گاه سمپات حزب الله می خواست که در مراسم تشییع جنازه شهدای حزب الله در جنگ داخلی سوریه شرکت کرده و از این مراسم عکس بگیرند. این عکس ها دست به دست می شد و نهایتا به دست مامور موساد می رسید. مامور موساد نیز این عکس ها را به مقام بالاتر خود می داد. در نهایت، هزاران عکس از مراسم تشییع جنازه یا ختم شهدای حزب الله جمع می شد.
در مرحله بعد، ماموران موساد با کمک هوش مصنوعی و ابزارهای خاص خود شروع به تحلیل عکس ها می کردند. آنها افرادی را که در بعضی عکس های ثابت حضور داشتند، جدا کرده و بعد از تحلیل، رتبه و مقام او را تشخیص می دادند. برای مثال، فرد الف در مراسم شهدای ب و ج و د و ه شرکت می کرد. این افراد (ب و ج و د و ه) همگی عضو گردان ل حزب الله بودند. بدین ترتیب، موساد حدس می زد که فرد الف یکی از رهبران گردان ل است. اگر فرد الف در مراسم بیشتر شهدا که از گردان ها و تیپ های مختلف بودند، شرکت می کرد، موساد نتیجه می گرفت که او احتمالا یکی از اعضای رده بالای حزب الله است. همچنین، اگر فرد در مراسم شهدای رده بالا شرکت می کرد و معمولا با بادیگارد و حلقه امنیتی شرکت می جست، نتیجه می گرفت که او احتمالا یکی از اعضای امنیتی یا مسئول ارشد حزب الله است. این حدس ها با عکس ها و اطلاعات بیشتر دقیق تر می شد و بیش از گذشته نام و مقام اعضای رده بالای حزب الله را فاش می کرد.
موساد در کنار عکس های تهیه شده، با چند واسطه و بدون شناساندن عوامل خود، از مردم عادی می خواست که از آگهی های ترحیم شهدای حزب الله عکس گرفته یا یک نمونه از آن را به عوامل خود بدهند. تحلیلگران موساد بعد از تهیه این آگهی ها، رده های حزب الله، طبقه بندی قومی و محلی اعضای آن، رتبه و رسته اعضاء و ... را تشخیص می داد و با لینک این آگهی ها به عکس ها و فیلم های تهیه شده، ارتباط افراد شاخص حاضر در مراسم تشییع و رسته و تیپ شهدا را درمی یافت.
بدین ترتیب، موساد توانست طی چند سال کار دقیق، اطلاعات زیادی را در رابطه با حزب الله به دست آورده و اعضای ارشد آن را به شهادت برساند. البته این فقط یکی از تکنیک های موساد بود و شکی نیست که آنها برای پیدا کردن محل اختفای رهبران حزب الله اقدامات بیشتر و پیچیده تری کرده بودند.
راه مهم مبارزه با موساد؛ آگاهی بخشی عمومی
عملیات موساد در پوشش مراسم تشییع جنازه شهدای حزب الله نشان می دهد که آنها گاهی از اطلاعات به شدت ساده مانند آگهی ترحیم یا عکس مراسم تشییع جنازه می توانند اطلاعاتی حیاتی به دست آورند. حال فرض کنید یک عامل موساد در پوشش یک دوست به یک شهروند ساده نزدیک شده و از او می خواهد از یک میدان تهران یا یک مراسم ساده عکس بگیرد و جهت انجام یک پروژه تحقیقاتی برای او بفرستد. بسیار محتمل است که شهروند ساده این اقدام را انجام دهد؛ چرا که این اقدام به هیچ وجه شک برانگیز نیست. این مساله ربطی به افغان یا فارس و ترک و عرب بودن فرد ندارد. هر شخصی در کمین این بازی است و می تواند به همین سادگی عامل ناخواسته موساد شود.
به نظر می رسد در چنین شرایطی نه فقط با اخراج و بگیر و ببندهای گسترده بلکه بیشتر با ایجاد کمپین «آگاهی بخشی عمومی» در رابطه با حقه های اطلاعاتی موساد می توان جلوی اقدامات خرابکارانه سرویس های خارجی را گرفت. افشای اطلاعات حداکثری از روش های موساد، آموزش پدافند غیرعامل، نحوه برقراری ارتباط تلفنی و اینترنتی، چگونگی استفاده از شبکه های مجازی و ... همه و همه می توانند مفید بوده و تا حد امکان جلوی نفوذ اطلاعاتی دشمن را بگیرند.
البته باید به خاطر داشت که آگاهی عمومی لازم اما کافی نیست و برای جلوگیری از نفوذ اطلاعاتی موساد باید تمام دستگاه ها خود را برای یک جنگ ترکیبی بزرگ آماده کرده و اقدامات لازم و ضروری را پیش بگیرند.