به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، اگر برای تهیه کارتخوان یا دستگاه پوز اندکی تحقیق کنید، حتماً متوجه میشوید که این دستگاه فارغ از تنوع برندها و قابلیتها، در دو نوع ثابت و سیار در بازار موجود است. تفاوت آنها در چیست؟ هر یک برای چه کسبوکاری مناسب هستند؟ در این مقاله، کارتخوانهای ثابت و سیار را در هشت معیار متفاوت با یکدیگر مقایسه میکنیم و در پایان، قادر هستید بهخوبی دستگاه پوز مناسب برای کسبوکار خود را تشخیص دهید.
نحوه اتصال به اینترنت کارتخوان ثابت و سیار
همانطورکه از نام کارتخوان سیار مشخص است، این دستگاه برای اتصال به اینترنت نیازی به استقرار در یک محل ثابت ندارد. این دستگاه پوز دارای حداقل یک محل نصب سیمکارت است و اینترنت مورد نیاز آن نیز از شارژ همین سیمکارت تامین میشود. برای این منظور باید یک سیمکارت اعتباری از هر یک از اپراتورهای کشور تهیه کرده و آن را به مقدار کافی شارژ کنید. اساساً همین ویژگی، کارتخوان سیار را قابل حمل کرده است.
اما کارتخوانهای ثابت برای اتصال به اینترنت معمولاً به یک خط تلفن نیاز دارند. در بهترین حالت، آنها را میتوانید با کابل یا وایفای به یک مودم خارجی متصل کنید. به همین دلیل، این دستگاهها برای فروشگاههایی مناسب هستند که یا خط تلفن دارند یا دارای مودم جداگانه هستند و مشخص است که کارتخوان ثابت را به همین دلیل نمیتوان جابجا کرد. همچنین کارتخوانهای سیار، عموماً از اتصال به بلوتوث نیز پشتیبانی میکنند؛ قابلیتی که معمولاً در انواع ثابت دیده نمیشود.
مقایسه منبع تغذیه کارتخوان ثابت و سیار
دیگر وجه تمایز اصلی کارتخوانهای ثابت و سیار، نحوه عملکرد آنها است. پوزهای ثابت باید حتماً از طریق کابل و آداپتور خود به جریان برق متصل باشند؛ این ویژگی، کاربری آنها را به فروشگاههای دارای برق محدود میکند. کارتخوانهای سیار اما، برای عملکرد خود به یک باتری متکی هستند؛ این باتری را میتوان شارژ کرد و در نتیجه از دستگاه نیز در مکانهای مختلف بدون نیاز به اتصال برق استفاده نمود. ظرفیت و دوام باتری، یکی از مهمترین ویژگیهایی است که هنگام خرید کارتخوان سیار باید در نظر بگیرید.
مقایسه سیستم عامل کارتخوان سیار و ثابت
یکی از مهمترین تفاوتهای کارتخوانهای سیار و ثابت، عملکرد نرمافزاری آنها است. برای این منظور کارتخوانهای ثابت به سیستمعاملهای سادهای متکی هستند که تنها امکان پردازش تراکنشها را به دستگاه میدهند. این سیستمعاملها معمولاً توسط خود شرکتهای سازنده توسعه داده میشوند و به منابع سختافزاری چندانی هم نیاز ندارند.
از سوی دیگر، کارتخوانهای سیار به سیستمعاملهای پیشرفتهتر و معمولاً اندروید مجهز هستند. این سیستمعامل به کاربر، امکان نصب نرمافزارهای جانبی دیگر و نیز ادغام آسانتر با دیگر نرمافزارها و سیستمهای جامع فروشگاهی را میدهد. از سیستمعامل لینوکس نیز روی برخی از دستگاههای کارتخوان سیار استفاده میشود؛ البته لینوکس در مقایسه با اندروید، قابلیتهای کمتری دارد.
بهطورکلی میتوان گفت که از نظر سیستمعامل، کارتخوانهای سیار اندرویدی، بهترین گزینههای موجود در بازار هستند. رابط کاربری سادهتر و جذابتر، قابلیتهای سفارشیسازی بیشتر و امکان بهروزرسانی آسان و خودکار، همگی از مزایای این دستگاهها هستند. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در قیمت کارتخوان سیار نیز نسخه اندروید آن است.
مقایسه ظاهر کارتخوان ثابت و سیار
ظاهر یک دستگاه پوز، نقش مهمی در شکلگیری ذهنیت مشتری نسبت به کسبوکار شما دارد. از این نظر، کارتخوانهای ثابت را میتوان دارای ظاهری کلاسیک در نظر گرفت. این دستگاهها معمولاً ابعاد بزرگتر و وزن بیشتری دارند و اغلب آنها نیز دارای یک صفحهکلید استاندارد با صفحهنمایش نسبتاً کوچک هستند. کارتخوانهای ثابت طبیعتاً برای قرارگیری در دست طراحی نشدهاند و از نظر رنگی و طراحی نیز محدود هستند. به همین دلیل، اگر فروشگاهی مدرن دارید، احتمالاً این گزینه برای شما مناسب نیست.
کارتخوانهای سیار اما از نظر ظاهری تنوع بیشتری دارند. این محصولات به این دلیل که قرار است به خوبی در دست فروشنده قرار گیرند و حمل شوند، کوچکتر و سبکتر هستند. همچنین زوایای پشت آنها نیز بهگونهای طراحی میشود که امکان لغزیدن از دست را به حداقل میرساند. از نظر تنوع رنگ و طراحی هم معمولاً گزینههای بیشتری هنگام خرید کارتخوان سیار پیش روی شما قرار دارد.
مقاومت بدنه یک دستگاه کارتخوان در برابر ضربه، رطوبت، گردوغبار و خراش نیز فارغ از ثابت یا سیار بودن آن به کیفیت متریال بدنهاش بستگی دارد.
مقایسه امنیت کارتخوان ثابت و سیار
میتوان گفت تا زمانیکه کارتخوان را از برندی معتبر یا مرجعی شناختهشده مانند بانکها تهیه کنید، امنیت دستگاه فارغ از نوع آن، اعم از سیار یا ثابت تا حد خوبی تامین شده است. البته لازم است همواره سیستمعامل آن را بهروز نگه دارید و از اتصالهای ناامن یا دستکاری نرمافزاری و سختافزاری دستگاه نیز خودداری کنید. بااینحال از این نظر هم تفاوتهای ظریفی میان کارتخوانهای ثابت و سیار وجود دارد.
بهروزرسانی دستگاههای پوز سیار بهخصوص انواع اندرویدی آنها بسیار آسانتر و سریع بوده و از این نظر، کمتر در معرض تهدیدهای امنیتی قرار دارند. همچنین شرکتهای توسعهدهنده بهواسطه نصب سیستمعامل اندروید، با سهولت بیشتری میتوانند پروتکلهای امنیتی پیشرفته را روی دستگاههای سیار پیادهسازی کنند.
مقایسه سخت افزاری کارتخوان سیار و ثابت
سختافزار کارتخوانهای ثابت، تنها پاسخگوی پردازش تراکنشهای شما است. بااینحال میتوان گفت که این محصولات به شرط سلامت سختافزاری و نرمافزاری بهخوبی از عهده این وظیفه حتی در فروشگاههای بسیار بزرگ با حجم تراکنشهای بالا برمیآیند.
اما اگر به دنبال قابلیتهای سختافزاری بالاتر برای انجام عملیات نرمافزاری پیچیدهتر مانند حسابداری، انبارداری و … هستید، باید به سراغ کارتخوانهای سیار بروید. در بین آنها نیز انواع اندرویدی با نسخههای بالا قطعاً عملکرد بهتری دارند. برخی از این دستگاهها حتی با پردازنده چهار هستهای با فرکانس دو گیگاهرتز، رمهای دو گیگابایتی و بهطور خلاصه با ویژگیهای یک تلفن همراه استاندارد ارائه میشوند. نتیجه این برتری نرمافزاری و سختافزاری هم سرعت بیشتر کارتخوانهای سیار و کیفیت بهتر پرینتر آنها است.
کارتهای قابل پشتیبانی پوزهای ثابت و سیار
موضوع کارتهای قابل پشتیبانی توسط کارتخوانهای ثابت و سیار، به مدل دستگاه بستگی دارد. به عبارت دیگر، هر دو این دستگاهها میتوانند از انواع کارتهای بانکی مغناطیسی، NFC و … پشتیبانی کنند، اما بهطورکلی، کارتخوانهای سیار از این نظر، محدودیتهای کمتری دارند؛ بهطوریکه حتی انواع متوسط این دستگاهها نیز تقریباً از همه کارتهای بانکی پشتیبانی میکنند.
این در حالی است که برای تهیه یک دستگاه پوز ثابت با پشتیبانی همهجانبه از همه روشهای اتصال به کارتهای بانکی، باید هزینه بیشتری پرداخت کنید و گزینههای شما نیز محدودتر است.
مقایسه ویژگیهای جانبی کارتخوان های سیار و ثابت
بهطورکلی از یک دستگاه پوز ثابت نمیتوان انتظار ویژگیهای جانبی و اضافه چندانی داشت. در بهترین حالت، پیشرفتهترین محصولات حاضر در بازار ایران، دارای یک پرینتر حرارتی با سرعت قابل قبول، یک درگاه اتصال USB، باتری جانبی با ظرفیت متوسط، اتصال وایفای یا یک دوربین ضعیف هستند.
اما کارتخوانهای سیار از این نظر عملکرد بسیار بهتری دارند. حتی دستگاههای سیار متوسط نیز دارای چند درگاه اتصال خارجی، باتریهای قدرتمند، دوربینهای باکیفیت و اسکنرهای دوبعدی هستند. در دستگاههای پیشرفتهتر نیز میتوان به دنبال ویژگیهایی مانند صفحهنمایش لمسی رنگی با رزولوشن HD یا بالاتر، پشتیبانی از کارتهای بینالمللی و GPS بود.
سخن آخر؛ بهترین دستگاه پوز برای کسب و کار شما
حال این شما هستید که با توجه به معیارهای بالا باید تشخیص دهید که کدام دستگاه پوز برای کسبوکارتان مناسبتر است. طبیعتاً اگر به دریافت وجه از مشتری در محل یا بهطورکلی جابجایی کارتخوان و قابلیتهای نرمافزاری و سختافزاری فراتر از پردازش تراکنشها نیاز دارید، کارتخوان سیار، گزینه مناسبتری است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.