ربات هوشمند برای پایش گیاهان گلخانه‌ای طراحی شد

ربات هوشمند برای پایش گیاهان گلخانه‌ای طراحی شد
 ربات هوشمند پایشگر مواد مغذی گیاهان گلخانه‌ای با هدف نظارت دقیق و غیرمخرب بر وضعیت تغذیه‌ای گیاه اسفناج، در قالب یک رساله دکتری با حمایت بنیاد ملی علم ایران طراحی و ارزیابی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، طرح «ساخت و ارزیابی ربات پایشگر مواد مغذی گیاه در گلخانه، مطالعه موردی: گیاه اسفناج»، با حمایت بنیاد ملی ایران در قالب رساله دکتری مریم نداف‌زاده و با راهنمایی احمد بناکار در دانشگاه تربیت مدرس انجام شد.

این ربات با هدف تسهیل در مدیریت هوشمند مصرف مواد مغذی در کشت گلخانه‌ای و افزایش بهره‌وری طراحی شده است و می‌تواند بدون دخالت انسانی، شرایط تغذیه‌ای گیاهان را پایش کرده و میزان عناصر حیاتی مانند آهن را بررسی کند.

مریم نداف‌زاده، دانش‌آموخته دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم (گرایش طراحی ماشین‌های کشاورزی) در توضیح این طرح گفت: با گسترش کشت‌های گلخانه‌ای و لزوم به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته برای افزایش بهره‌وری، طراحی سامانه‌هایی برای پایش تغذیه گیاه اهمیت زیادی دارد. در این طرح، از فناوری پردازش تصویر و رباتیک برای طراحی سامانه‌ای استفاده شده که قادر است وضعیت نیاز گیاه اسفناج به عنصر آهن را تشخیص داده و اقدامات اصلاحی را پیشنهاد دهد.

وی افزود: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که استفاده از سامانه‌های هوشمند در گلخانه‌ها می‌تواند به افزایش دقت، صرفه‌جویی در مصرف منابع و ارتقای کیفیت محصول منجر شود. همچنین این فناوری امکان نظارت مستقل از فرد را فراهم می‌کند که به‌ویژه در مزارع وسیع و شرایط کمبود نیروی متخصص، بسیار کاربردی است.

این پژوهشگر تأکید کرد: اجرای این پروژه می‌تواند گامی در جهت توسعه فناوری‌های کشاورزی هوشمند، اصلاح الگوی مصرف نهاده‌ها و افزایش رقابت‌پذیری محصولات داخلی در بازارهای هدف باشد.

با اخبار روز دنیای علم و فناوری در خوشه خبر همراه باشید

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها