تعامل ۷۶۵ میلیارد ریالی تأمین اجتماعی قزوین با کارفرمایان در ایام «۱۲ روزه ایستادگی»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا از قزوین؛ شهرام انصاری مدیرکل تأمین اجتماعی استان قزوین با اشاره به نقش این سازمان در تبیین سیاستهای حمایتی و استمرار خدمات در شرایط ویژه کشور، اعلام کرد: طی ایام موسوم به «۱۲ روزه ایستادگی و مقاومت مقتدرانه»، اقدامات مهمی در جهت تعامل با کارفرمایان، حمایت از فضای کسبوکار، و خدمترسانی به جامعه هدف انجام شد.
صدور ۷۴ مجوز کارگاه بحراندار به ارزش ۶۲۷ میلیارد ریال
انصاری با اشاره به اجرای ماده ۳۶ قانون تأمین اجتماعی، گفت: در خردادماه سال جاری و در ایام ویژه کشور، برای کارفرمایانی که امکان پرداخت کامل حق بیمه را نداشتند، ۷۴ مجوز کارگاه بحراندار صادر شد. این کارگاهها با پرداخت بخشی از حق بیمه بهصورت نقدی و باقیمانده در ماههای آتی، مجموعاً مشمول تعامل مالی به ارزش ۶۲۷ میلیارد ریال شدند که معادل حدود ۵ درصد از حق بیمه لیستهای جاری استان است.
وی افزود: همچنین ۲۸ مورد تقسیط بدهی کارفرمایان به ارزش ۱۳۸ میلیارد ریال در این ایام مورد موافقت قرار گرفت.
پرداخت کامل حقوق مستمریبگیران بدون وقفه
مدیرکل تأمین اجتماعی قزوین درباره پرداخت مستمریها گفت: حقوق و مزایای بیش از ۱۰۷ هزار مستمریبگیر استان برای خردادماه، به مبلغ ۱۹ تریلیون و ۳۰۴ میلیارد و ۳۴۷ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۲۵۰ ریال، در موعد مقرر و بدون هیچگونه وقفه پرداخت شد. همچنین تفاوت افزایش مستمری فروردین ۱۴۰۴ به ارزش ۵.۹ تریلیون ریال نیز محاسبه و در مرحله پرداخت قرار دارد.
چکهای برگشتی و اقدامات مقابلهای
انصاری با اشاره به مشکلات نقدینگی در ایام یادشده، از ۹ فقره چک برگشتی از بانکهای سپه و پاسارگاد به ارزش ۵۰ میلیارد ریال و ۲۰ فقره چک وصولنشده از همان بانکها به مبلغ ۱۷۵ میلیارد ریال خبر داد.
تشکیل کمیتههای بحران و آمادهسازی زیرساختها
در راستای ارتقای آمادگی سازمان، سه کمیته بحران در اداره کل تشکیل شد که مصوباتی نظیر، تجهیز مهمانسراها برای اسکان اضطراری، اسکان پنج همکار از تهران با خانواده، برگزاری مانور قطع برق در چهار واحد، بررسی وضعیت موتورخانهها، ژنراتورها، چیلرها و ذخایر سوخت، ارسال پیامکهای امنیتی به واحدها، برقراری شیفت در ساعات غیراداری، آموزش سایبری و مقابله با تهدیدات امنیتی و آموزش استفاده از وسایل اطفای حریق را در پی داشت.
خدمات غیرحضوری در دوران ایستادگی
در این بازه زمانی، سازمان تأمین اجتماعی استان قزوین خدمات متعددی را بهصورت غیرحضوری ارائه کرد که از جمله آن میتوان به ثبت ۸۷ مورد اعتراض به سوابق بیمهای، ثبتنام غیرحضوری ۲۶۲ نفر از افراد تبعی و ثبتنام توسط کارفرمایان برای ۲۳۹۴ نفر اشاره کرد.
چالش منابع و ضرورت همراهی کارفرمایان
مدیرکل تأمین اجتماعی استان با اشاره به شرایط خاص این ایام اظهار داشت: با وجود منابع ماهانه حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان و مصارف بالغ بر ۲۳۰۰ میلیارد تومان، خدمترسانی بدون وقفه ادامه یافت. این در حالی است که میزان مطالبات سازمان از کارفرمایان بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان از بخش خصوصی و ۴۰۰ میلیارد تومان از بخش دولتی است.
وی تصریح کرد: تمامی مصارف سازمان از محل وصول حق بیمه تأمین میشود و کاهش درآمدهای سازمان، ارائه تعهدات بهویژه در بخش درمان را با چالش جدی روبهرو میکند. انتظار میرود با همکاری دو سویه کارفرمایان و واحدهای تولیدی، مسیر خدمترسانی هموارتر شود.
ضریب پوشش تأمین اجتماعی در استان قزوین بالاتر از میانگین کشوری
انصاری خاطرنشان کرد: هماکنون ۷۱ درصد جمعیت استان قزوین تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند، در حالی که میانگین کشوری این رقم ۵۲ درصد است.
از این میزان، ۳۰۱ هزار نفر بیمهپرداز فعال و ۱۱۱ هزار نفر مستمریبگیر یا مشمول مقرری بیمه بیکاری هستند. همچنین ضریب پوشش تأمین اجتماعی در استان ۱.۳ است که نسبت به میانگین کشوری ۱.۴ کمی پایینتر ارزیابی میشود.
انتهای پیام