گیر بازار روغن رفع شد

گیر بازار روغن رفع شد
 بازار روغن خوراکی از اواخر اسفند به دلیل اختلافات قیمتی با کمبودهای مواجه شده بود و این کمبودها تا روزهای اخیر نیز در برخی اقلام ادامه داشت؛ اما حالا با ترخیص روغن موجود در گمرک و آغاز ثبت سفارش واردات روغن گیر اصلی این بازار برطرف شده است.

به گزارش همشهری آنلاین، طی اطلاعیه‌ای که از سوی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به واردکنندگان فعال این حوزه اعلام شده است، ثبت سفارش فصل تابستان برای دانه‌های روغنی و نیز باقیمانده این فصل برای روغن خام و پالم از امروز سه‌شنبه سوم تیر آغاز می‌شود.

بیشترین وابستگی کشور در تأمین مواد غذایی مورد نیاز کشور در حوزه تولید روغن خوراکی اعم از مایع و نیمه جامد است. در این خصوص بخشی از دانه‌های روغنی و روغن خام مورد نیاز کارخانجات تولیدی شامل روغن‌کشی و تولیدکنندگان روغن خوراکی وارد می‌کند.

کمبود روغن و برنج برطرف شد

قاسم نوده‌فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران گفت: گزارش‌هایی از کمبود برنج و روغن دریافت کردیم که خوشبختانه با ترخیص مواد اولیه روغن از گمرک و توزیع مناسب برنج، این کمبودها برطرف شده است.

رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به تلاش‌های اصناف در روزهای اخیر برای تأمین کالا و رفع کمبودهای بازار، اظهار کرد: اصناف با حضور مؤثر در بازار، تأمین کالا و مایحتاج مردم، و نقش‌آفرینی در تنظیم بازار، بار دیگر ثابت کردند که همیشه پای‌کار هستند.

نوده فراهانی به جلسات متعدد برگزارشده پیرامون تنظیم بازار اشاره کرد و افزود: در این مدت جلسات متعددی را با اصناف در سراسر کشور برگزار کردیم و با تلاش‌های شبانه‌روزی، قدم‌های مؤثری در زمینه توزیع کالا و رفع کمبودها برداشته شد.

نوده‌فراهانی در خصوص عرضه برنج با دو نرخ در برخی استان‌ها گفت: در گذشته گزارش‌هایی درباره عرضه برنج با دو قیمت در برخی مناطق داشتیم، اما بر اساس گزارش مسئولان جهاد کشاورزی، اکنون این مشکل نیز رفع شده و برنج با قیمت واحد عرضه می‌شود.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان بازدید از شرکت تولید لاستیک و دوچرخه ایران یاسا، روند تولید لاستیک در کشور را رضایت‌بخش دانست و گفت: خوشبختانه در روند تولید این‌گونه محصولات هیچ‌گونه مشکلی به وجود نیامده است.

میدری افزود: این کارخانه‌ها همچنان با تمام ظرفیت خود فعال بوده و محصولات آن‌ها به روال گذشته در بازار عرضه می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تشکر و قدردانی از زحمات کارگران گفت: کارگران این کارخانه‌ها نیز مانند سایر واحدهای تولیدی به‌صورت فعال در حال کار هستند و فعالیت‌های تولیدی به‌صورت کاملاً عادی و با حفظ سلامت و ایمنی کارگران ادامه دارد.

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور مبنی بر مراقبت از سفره مردم گفت: در شرایط کنونی تمرکز و اهتمام بر تنظیم بازار است اما نباید از تولید در ماه‌های آینده و سال‌های پیش ‌رو غافل شد.

نوری قزلجه در جلسه ستاد تنظیم، بر اهمیت حمایت از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی تأکید کرد و گفت: ما در این شرایط سخت در مقابل صادرات سیب‌زمینی و پیاز ایستادیم و در کنار آرامش خاطر مصرف‌کننده به فکر حمایت تولیدکنندگان هم بودیم، اکنون باید برای جلوگیری از احتکار انبارها به‌دقت بررسی شود و موجودی و آمارها باید شفاف باشد، تا شاهد احتکار نباشیم.

او بر ضرورت نظارت بر بازار فروش کالاهای اساسی تأکید کرد و افزود: برنج جز کالاهایی است که با ارز ترجیحی وارد شده و نباید قیمت برنج وارداتی افزایش پیدا کند، تمامی کالاهایی که از ارز ترجیحی استفاده می‌کنند همه باید در داخل شبکه توزیع شوند.

سید سعید راد، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از خرید تضمینی بیش از ۳.۸ میلیون تن گندم به ارزش ۷۸ همت در فصل بهار خبر داد که ۶۵۰ هزار تن آن مربوط به بعد از تجاوز اسرائیل به کشورمان بوده است.

وی با اعلام اینکه وجود شرایط خاص حاکم بر کشور، نتوانسته در تأمین و توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز مردم، اختلال و وقفه‌ای ایجاد کند، گفت: با تمام ظرفیت‌های این شرکت، خرید تضمینی گندم را از ابتدای سال جاری با فعال کردن مراکز خرید در استان‌های جنوبی کشور آغاز کرده‌ایم و در حال حاضر که در شرایط خاص قرار داریم، این عملیات در سراسر کشور بدون وقفه ادامه دارد.

وی همچنین با اشاره به افزایش چشمگیر پرداخت مطالبات کشاورزان در مقایسه با سال گذشته، اظهار کرد: ۵۵ درصد از مطالبات گندم کاران که بالغ‌بر ۴۳ هزار میلیارد تومان می‌شود تا پایان بهار امسال پرداخت شده است، درصورتی‌که میزان پرداخت مطالبات در مدت مشابه سال گذشته، ۴۱ درصد بوده است.

کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی حمل‌ونقل مسافر کشور در نامه‌ای به رئیس سازمان راهداری، درخواست کرد با توجه به شرایط خاص کشور، نرخ جابجایی مسافر توسط ناوگان مسافری بین‌شهری تا پایدار شدن شرایط افزایش نیابد.

گفته می‌شود این تصمیم در جهت همدلی و مشارکت انجمن‌ها و تشکل‌های فعال در حوزه حمل‌ونقل عمومی بین‌شهری مسافر در کشور اتخاذ شده است.

هدف از این تصمیم کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی حمل‌ونقل مسافر کشور در مقطع زمانی کنونی علاوه بر توجه به مسائل و ملاحظات اقتصادی مردم، در راستای تحقق رسالت اجتماعی، اخلاقی و دینی در قبال هم‌وطنان و همچنین پاسداشت آرمان‌های رفیع انقلاب اسلامی و حمایت از اتحاد و همبستگی ملی بوده است.

بانک مرکزی در راستای بهبود کیفی خدمات و تسهیل دسترسی هموطنان به خدمات بانکی، سقف عملیات انتقال وجه کارت به کارت را علاوه بر همراه بانک‌ها در برنامک‌های پرداخت، با افزایش دو برابری از ۵ میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان برای هر کارت بانکی در روز بالا برد.

این امکان که با مساعدت بانک مرکزی، شرکت شاپرک، شبکه بانکی و برنامک‌های پرداخت در اختیار کاربران قرار گرفته، در حال حاضر برای کاربران اغلب بانک‌ها فراهم شده و طی روزهای آتی برای تمام بانک‌های عضو شبکه شتاب فعال خواهد شد.

برای پیگیری تازه‌ترین اخبار اقتصادی خوشه خبر کلیک کنید

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها