حجتالاسلام مسلم کریمی پنجشنبه شب در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: طرح ضیافت علوی با هدف تهیه و توزیع ۱۴ هزار غذای متبرک در شهر قشم و حومه آن به مناسبت عید غدیر خم امسال اجرا میشود.
وی ادامه داد: این طرح امسال با همکاری مواکب، هیات های مذهبی، متولیان مساجد، اداره تبلیغات اسلامی، ناحیه مقاومت بسیج سپاه قشم با محوریت دفتر امام جمعه و بنیاد بین المللی غدیر شهرستان قشم با پخت ۱۴ هزار پُرس غذای گرم در مساجد صاحب زمان(عج)، امام حسین(ع)، امام حسن مجتبی(ع) شهرک ناوتیپ رزمی ذوالفقار و مساجد سه گانه روستای طولا اجرا خواهد شد.
دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر شهرستان قشم توضیح داد: این طرح برای چهارمین سال متوالی با هدف احیای سنت حسنه اطعام غدیر برگزار میشود.
حجت الاسلام کریمی با اشاره به اینکه مواد اولیه پخت این غذاها از بهترین مواد تهیه شده و توسط ۱۳۰ نفر آشپز و کمک آشپز پخت و بسته بندی میشود، اضافه کرد: کار توزیع این غذاهای متبرک از صبح شنبه(۲۴ خردادماه) مصادف با ۱۸ ذیحجه روز عید غدیر خم در محلات و روستاهای شهر قشم و بین خانوادههای نیازمند و کم تربرخوردار این شهرستان مرزی آغاز میشود.
وی گفت: توزیع این غذاهای متبرک با همکاری کمیته امداد، نیروهای بسیجی، مراکز نیکوکاری و گروههای فرهنگی در محلات و روستاهای سطح شهر قشم صورت میگیرد.
دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر شهرستان قشم یادآور شد: پخت غذای نذری به مناسبت عید سعید غدیر خم در قشم سابقه ای دیرینه دارد اما به صورت متمرکز سال اول ۶ هزار پُرس غذا، فعالیت خود را شروع کردیم و به صورت پلکانی تعداد غذاها را افزودیم و در سه سال گذشته ۲۸ هزار غذا طبخ و توزیع شده است که با پخت و توزیع ۱۴ هزار غذای متبارک امسال این رقم به ۴۲ هزار پُرس غذا افزایش خواهد یافت.
نهم تا هجدهم ذی الحجه از عید قربان تا عید سعید غدیر خم با عنوان دهه امامت و ولایت نامیده شده است.
غدیرخم نام ناحیهای میان مکه و مدینه است که پیامبر اسلام(ص) پس از انجام مناسک حج در حجهالوداع هنگام رسیدن به این محل دستور توقف کاروانها را دادند و در سخنرانی مهمی حضرت علیبن ابیطالب(ع) را به عنوان وصی و برادر و جانشین خودشان از جانب پروردگار عالم معرفی کردند.
این واقعه که در تاریخ ۱۸ ذیالحجه سال ۱۰ هجری قمری رخ داد، از سوی شیعیان به عیدغدیرخم شهرت یافته است.
پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص) در این اجتماع فرمودند: هر آن کس که من مولای او هستم، پس علی مولای اوست.
عناوین دهه امامت و ولایت
جمعه ۱۶ خرداد مصادف با دهم ذیحجه و عید قربان با عنوان «امیرالمومنین(ع)، مظهر بندگی و عبودیت» نامگذاری شده؛ شنبه ۱۷ خرداد با عنوان «امیرالمومنین(ع)، یاور مظلومان، دشمن ستمگران» نام گرفته، یکشنبه ۱۸ خرداد با عنوان «امیرالمومنین(ع)، مردم داری و خدمت» نام گرفته و دوشنبه ۱۹ خرداد به عنوان «امیرالمومنین(ع)، محور وحدت» نامیده می شود.
۲۰ خرداد با عنوان «امیرالمومنین(ع)، کار و تولید»؛ ۲۱ خرداد «امیرالمومنین(ع) و عزت اسلامی»؛ ۲۲ خرداد «امیرالمومنین(ع)، جهاد و شهادت»؛ جمعه ۲۳ خرداد «امیرالمومنین(ع) پرچمدار عدالت»؛ شنبه ۲۴ خرداد مصادف با ۱۸ ذیحجه و عید غدیر با عنوان «غدیر طرح اسلام برای مدیریت جامعه» نام گرفته است.
همچنین ۲۵ خرداد با عنوان «امیرالمومنین(ع)، قرآن ناطق» و ۲۶ خرداد مصادف با ۲۰ ذیحجه و سالروز ولادت امام هفتم با عنوان «امیرالمومنین و تعالی خانواده» نامیده می شود.
همچنین ۲۵ خرداد با عنوان «امیرالمومنین(ع)، قرآن ناطق» و ۲۶ خرداد مصادف با ۲۰ ذیحجه و سالروز ولادت امام هفتم با عنوان «امیرالمومنین و تعالی خانواده» نامیده می شود.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.