بیش از ۲۰۰ نوع بیماری مرتبط با غذا وجود دارد

بیش از ۲۰۰ نوع بیماری مرتبط با غذا وجود دارد
 معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ نوع بیماری مرتبط با غذا وجود دارد، بر لزوم مبارزه با شبه علم و ضد علم که بویژه در فضای مجازی مواردی را به عنوان دارو یا غذا تبلیغ و به مردم عرضه کرده و عوارض جبران ناپذیری را ایجاد می‌کنند، تاکید کرد.

به گزارش تجارت نیوز، علیرضا رئیسی در همایش روز جهانی ایمنی غذا ضمن تاکید بر لزوم مبارزه فرهنگی با شبه علم و ضد علم که مواردی را به عنوان دارو یا غذا تبلیغ و به مردم عرضه می‌کنند، گفت: افراد با مصرف این چنین موادی دچار عارضه می‌شوند. اگر سری به مراکز پیوند کبد بزنید می‌بینید که بسیاری از بیماران به دلیل مصرف برخی از همین مواد غذایی کارشان به اینجا کشیده؛ موادی که ماده موثره آنها مشخص نیست.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ نوع بیماری مرتبط با غذا وجود دارد گفت: در بیماری‌های غیر واگیر غذا نقش عمده‌ای دارد. غذای ناسالم می‌تواند منجر به افزایش دریافت کالری، چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت، فشار خون و غیره شود. سهم غذا در بروز بیماری‌ها بسیار بالاست و در جدول بیماری‌های غیر واگیر جزو ۵ عامل اول است.

وی افزود: در طول سال معمولاً ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا دچار بیماری‌های ناشی از آلودگی غذا می‌شوند. تقریباً از هر ۱۱ نفر در دنیا یک نفر مبتلا می‌شود و از این میان تقریباً سالانه ۴۲۰ هزار مرگ اتفاق می‌افتد .

وی ادامه داد: هزینه‌های سالانه بیماری‌ها و مراقبت‌های ناشی از غذا بسیار بالاست و سالانه ۱۵ هزار میلیارد دلار هزینه مراقبت‌ها و درمان بیماری‌های ناشی از غذا است. این موضوع نشان دهنده آن است که نقش سازمان غذا و دارو و معاونت بهداشت در این حوزه بسیار مهم است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه تقریباً یک میلیون مرکز تهیه و توزیع غذا در سطح کشور داریم افزود: بنابراین کنترل این مراکز همت بالایی می‌طلبد و در این زمینه همکاری خوبی میان سازمان غذا و دارو و معاونت بهداشت در جریان است. اگر بیماری‌های ناشی از آب و غذا در کشور چندان بالا نیست به دلیل فعالیت همکاران در سازمان غذا و دارو و معاونت بهداشت است.

وی ادامه داد: با توجه به تحول صورت گرفته در زمینه تکنولوژی و هوش مصنوعی حتماً باید به این فناوری‌ها مجهز شویم. سموم باقیمانده در مواد غذای غذایی به ویژه میوه‌جات و سبزیجات یکی از چالش‌های اصلی است که باید پیگیری این موضوع را داشته باشیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: ۴۰ درصد بار بیماری‌های ناشی از آلودگی غذا مربوط به کودکان زیر ۵ سال است. بنابراین این سنین بسیار مقابل غذاهایی که کنترل کیفی نشده‌اند آسیب‌پذیرند. برخی از این آلودگی‌ها خاصیت تجمعی آنها خطرناک است و به تدریج می‌توانند در آینده مشکل‌زا شوند .

وی ضمن اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت در دوره جدید برای تامین ایمنی غذا افزود: ۱۲ هزار کارشناس بهداشت محیط حرفه‌ای را به وسایل پرتابل تجهیز کرده‌ایم که بتوانند در محل آزمایش‌های لازم را انجام دهند و به عنوان ضابط قضایی نیز می‌توانند دستور لازم را در محل اتخاذ کنند. باید بتوانیم این تجهیزات را بیشتر کنیم در این زمینه با چند شرکت دانش بنیان جهت تولید داخلی این تجهیزات صحبت‌هایی صورت گرفته است.

منبع: ایسنا

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها