۴۶ اکیپ دامپزشکی کردستان بر ذبح دام قربانی نظارت دارند

۴۶ اکیپ دامپزشکی کردستان بر ذبح دام قربانی نظارت دارند
 سنندج-ایرنا- مدیرکل دامپزشکی کردستان از نظارت ۴۶ گروه ثابت و سیار این اداره کل بر ذبح بهداشتی و شرعی دام قربانی در استان خبر داد.

به گزارش ایرنا، کامران زیباکردار روز یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: به استناد قانون و آیین نامه سازمان دامپزشکی در روزهای اعیاد و مراسم‌های ملی و مذهبی، کشتار دام می‌تواند خارج از کشتارگاه انجام شود اما در سایر ایام ممنوع است.

وی افزود: با توجه به اینکه در زمان ذبح دام امکان انتقال بیماری‌های مشترک انسان و دام وجود دارد و در راستای تامین سلامت مصرف کنندگان و کاهش مخاطرات بیماری‌ها، دامپزشکی طرح ویژه نظارتی اجرا می کند و با حضور در محل ذبح از توزیع دام‌ها بدون نظارت بهداشتی جلوگیری خواهد کرد.

مدیرکل دامپزشکی کردستان یادآور شد: براین اساس در روز عید قربان تمام پرسنل دامپزشکی به صورت کشیک و در قالب اکیپ‌های مشخص شده در تمام شهرستان‌های استان بر ذبح دام‌ها نظارت بهداشتی و شرعی دارند.

وی اضافه کرد: اکیپ‌های ما به شکل سیار در میادین دام و مکان‌های موقت تعیین شده توسط شهرداری برای عرضه دام در روز عید قربان حضور دارند و با نظارت بر ذبح، دام‌های مشکل‌دار را از چرخه عرضه خارج خواهند کرد.

تماس با سامانه ۱۵۱۲

زییا کردار با بیان اینکه از مردم انتظار می‌رود دام‌های قربانی را به کشتارگاه‌ها ارجاع داده و از ذبح در منزل، باغ و سایر اماکن خودداری کنند، گفت: مردم در صورت تمایل به کشتار در منزل با سامانه ۱۵۱۲ تماس گرفته و آدرس خود را قید کنند تا از خدمات رایگان نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه تمام خدمات نظارتی رایگان بوده و هیج وجهی از مردم دریافت نمی شود، اظهار کرد: از مردم انتظار می رود دام‌های خود را در میادین و یا مکان‌های موقت تهیه کنند.

۴۶ اکیپ دامپزشکی کردستان بر ذبح دام قربانی نظارت دارند

مدیرکل دامپزشکی کردستان یادآور شد: کشتارگاه‌های استان در تمام شهرستان‌های تابعه در روز عید آمادگی پذیرش، ذبح و حمل و نقل رایگان لاشه‌های دام‌های قربانی را دارند و با توجه به استقرار اکیپ‌های دامپزشکی امکان بهره‌گیری از خدمات بازرسی و نظارت وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه از ذبح دام در معابر عمومی خودداری شود، افزود: اطمینان از سلامت دام، گوشت و فرآورده‌ها مستلزم معاینه دام قبل و بعد از کشتار است و انتظار می رود در تمام مراحل قطعه بندی و بسته بندی گوشت از دستکش استفاده شود و چاقو و سایر وسایل ضدعفونی شود.

موردی از تب کریمه در کردستان گزارش نشده است

زیباکردار در ادامه با بیان اینکه یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است، گفت: تب کریمه یک بیماری ویروسی خطرناک مشترک بین انسان و دام است که عامل آن از طریق گزش کنه است و تماس انسان با خون و بافت های آلوده دام می تواند منتقل شود.

وی یادآور شود: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری انتظار می رود، از مصرف سریع گوشت و ضمائم خوراکی از قبیل جگر و قلوه خودداری شود، ضمن اینکه نگهداری گوشت و سایر ضمائم خوراکی حداقل به مدت ۲۴ ساعت قبل از آماده‌سازی و مصرف در یخچال توصیه می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی کردستان اظهار کرد: آمارها نشان می دهد در طول ۱۰ سال اخیر هیچ موردی از ابتلای انسانی به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مشاهده و گزارش نشده است.

زیباکردار همچنین با اشاره به نظارت مستمر بر فعالیت کشتارگاهها افزود: سال گذشته بیش از ۸۰۰ هزار متر مربع جایگاه دامی و بیش از ۲۰۰ هزار رأس دام سبک و سنگین علیه انگل‌های بدن دام سمپاشی شده اند.

برای بررسی اخبار استان‌ها در خوشه خبر کلیک کنید

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها