احمد بنافی روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) بهعنوان پیمانکار این طرح انتخاب شده و هماکنون آزمایشهای مکانیک خاک در حال انجام است.
وی با اشاره به چالشهای اجرای این طرح در جزیره، بیان کرد: نوع سازه، متراژ واحدها و هزینههای حمل ونقل مصالح به دلیل موقعیت جزیرهای بوموسی از جمله مواردی است که بین پیمانکار و کارفرما در حال بررسی نهایی است.
فرماندار بوموسی اظهار کرد: اعتبارات این طرح از محل بودجه زمین و مسکن تامین میشود، اما هنوز میزان دقیق آن مشخص نیست.
بنافی با اشاره به موضوع اسناد مالکیت در بوموسی عنوان کرد: اگرچه برخی اسناد در گذشته به مالکان تحویل داده شده، اما یک مانع قانونی باعث توقف واگذاری بخشی دیگر شده است و در حال رایزنی با وزارت راه وشهرسازی و مجلس شورای اسلامی هستیم تا راهحلی برای رفع این مشکل پیدا شود.
وی با اشاره به پیشرفتهای طرح شهرک صنعتی این جزیره، خاطرنشان کرد: زمین این طرح مشخص شده و پیمانکار برای اجرای زیرساختهایی مانند شبکه آب، برق و آسفالت انتخاب شده است.
فرماندار بوموسی با بیان اینکه هنوز کمیته برنامهریزی شهرستان بوموسی تشکیل نشده است، گفت: پس از ابلاغ سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، میزان اعتبارات و اولویتهای اجرایی طرحها مشخص خواهد شد.
شهرستان بوموسی که پیشتر به نام ابوموسی شناخته میشد، متشکل از ۶ جزیره بوموسی، سیری، تنب بزرگ، تنب کوچک، فارور بزرگ و فارور کوچک بوده و مرکز آن هم جزیره ۱۲ کیلومتر مربعی بوموسی است که در فاصله ۷۵ کیلومتری جنوب بندرلنگه و ۲۲۲ کیلومتری بندرعباس واقع شده است.
جزایر ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی در نزدیکترین فاصله با تنگه راهبردی هرمز واقع شدهاند که یکی از مهمترین تنگههای بینالمللی است و خلیجفارس را به دریای عمان و اقیانوس هند پیوند میدهد.
جزایر سهگانه بوموسی، تُنب بزرگ و تُنب کوچک از دوران باستان که مرزهای ایران برای جهانیان شناخته شد دارای پیشینه تاریخی و حقوقی در دریای پارس بوده اند و نه تنها جزیی از خاک این سرزمین بلکه با جزیره های قشم، لارک، هرمز و هنگام زنجیر دفاعی ایران را پدیده آورده و در امنیت خلیج فارس نقش اساسی و حائز اهمیت داشته اند.
استان هرمزگان با ۱۳ شهرستان و ۱۴ جزیره کوچک و بزرگ یکی از قطبهای مهم اقتصادی کشور و ظرفیتی مهم برای توسعه اقتصاد دریامحور به شمار میرود.