هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به ایستگاه پایانی رسید

 هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به ایستگاه پایانی رسید

 برنا- گروه فرهنگ و هنر: هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف و تقدیر از هنرمندانی، چون احمدرضا درویش و مریم کارگر به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، سوم خرداد(شنبه) همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، در تالار وحدت برگزار شد.

این مراسم با اجرای محمدرضا شهیدی‌فرد آغاز شد و چهره‌هایی چون جمشید هاشم‌پور، مجید انتظامی، سردار حسین سلامی، سردار علی مقواساز، پیمان جبلی، ژاله صامتی، احمدرضا درویش، محمد هاشمی، محمد خزاعی، سجاد بابایی، میثم زندی، حامد علامتی، فاطمه محمدی، محمد اله‌یاری، روح‌الله سهرابی، محمد حمیدی‌مقدم، هادی مقدم‌دوست، محمد طیب، آرش زینال‌خیری، مرتضی رزاق‌کریمی، فرهاد بشارتی، امیرعباس ربیعی، مصطفی رزاق‌کریمی، فرشاد اکتسابی، علی غفاری، نیما مهدیان، سعید الهی، علاس نادران، مهدی شامحمدی، حسین نمازی، مهدی فرجی، سعید سعدی و... در این رویداد حضور داشتند.

در ابتدای برنامه، جلال غفاری دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت اظهار داشت: به لطف خدا، جشنواره هجدهم به مرحله اختتامیه رسیده است. افتتاحیه این دوره در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد و در بخش‌های مختلف جشنواره، برگزیدگان مشخص شدند. کار جشنواره دشوار بود، اما حضور بازیگران مطرح این مسیر را هموار کرد. برای من سوال بود که چرا جایزه این جشنواره تا این حد ارزشمند است. این جایزه ارزش مالی ندارد، بلکه هدف و آرمانی است که دنبال می‌کند. در دنیا جشنواره‌ای مانند مقاومت که درباره غزه، فلسطین و دنیایی بدون اسرائیل صحبت کند، وجود ندارد.

وی افزود: کشور‌هایی همچون تونس، آرژانتین، ایتالیا، روسیه و لبنان به عنوان چراغ‌های روشن در هجدهمین جشنواره حضور داشتند که امشب در جمع ما حاضر هستند. این جشنواره در بخش فیلم بیش از ۳۵۰۰ اثر در شاخه‌های مختلف دریافت کرد که رکوردی در تاریخ جشنواره‌ها به شمار می‌آید. تمامی مراحل ثبت‌نام تا داوری طبق یک نظام مشخص به خوبی انجام شد. ان‌شاءالله بتوانیم از مقاومت بگوییم و فیلم‌هایی درباره آن بسازیم.

غفاری ادامه داد: مقاومت اکنون به یک پدیده جهانی تبدیل شده که از مرز‌های ایران و اسلام فراتر رفته است. در بخش فیلمنامه نیز بیش از ۸۰۰ اثر دریافت شد که این اتفاقی ویژه در این دوره بود. دبیر جشنواره بیان کرد: در بخش ویژه نسل روایت، تاکید ما بر این بود که جشنواره نسلی از فیلمسازان را همگام با گام‌های مقاومت همراهی کند. در سینمای مقاومت، امکان شکل‌گیری جایگزینی برای سینمای غرب‌زده وجود دارد که علت آن وجود ژانری بومی مانند مقاومت است. این مقاومت هم در تکنیک و هم در محتوا مخاطب جهانی دارد. سپس از مریم کارگر، میهمان ویژه مراسم که مادر، همسر، خواهر و فرزند شهید و همسر شهید یکه‌تاز است، با حضور سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، سردار سلیمانی، رئیس سازمان بسیج و پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، تقدیر به عمل آمد.

همچنین از احمدرضا درویش، نویسنده و کارگردان برجسته سینمای ایران، نیز قدردانی شد.

احمدرضا درویش به صحنه آمد و در سخنانی گفت: از برگزارکنندگان محترم بسیار سپاسگزارم. یکی از تکیه‌گاه‌های اصلی آثار دفاع مقدس سپاه و به ویژه آقای سلامی است که همواره پشت فیلمسازان ایستاده‌اند. اینجا یاد استاد خود، رسول ملاقلی‌پور را گرامی می‌دارم. همچنین لازم می‌دانم یاد ابراهیم حاتمی‌کیا و همه عزیزانی که از آنان در سینمای ایران آموخته‌ام را زنده نگه دارم.

در ادامه جوایز بخش‌های گوناگون این رویداد اعلام شد:

جایزه بخش مستند:

جایزه بهترین فیلم مستند بلند در بخش دفاع مقدس و اهدای نشان شهید سید مرتضی آوینی به فیلم "بانو" تعلق گرفت.

جایزه بهترین کارگردانی مستند بلند در بخش دفاع مقدس به فیلم "هفت سال اینجا" اهدا شد.

جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه این بخش به فیلم "آخرین خداحافظی" کاری از احسان صبوری رسید.

جایزه بهترین تقدیر و پژوهش این بخش به فرشاد اکتسابی اهدا شد. جایزه ویژه هیئت داوران بخش دفاع مقدس به فیلم "یک وجب خاک" اهدا شد.

جایزه بهتری کارگردانی مستند در بخش جهان بدون اسرائیل به فیلم "مرد پیروزی" کاری از مجتبی میناوند رسید.

جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه در بخش جهان بدون اسرائیل به فیلم "رویای یحیی" تقدیم شد.

جایزه بهترین کارگردان مستند بخش نسل روایت به فیلم "داستان بارانی" اهدا شد.

تندیس بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند به فیلم "بانو" به کارگردانی محمد حقیقی منصور رسید.

تندیس بهترین کارگردانی مستند کوتاه به فیلم "فرشته‌ها" تقدیم شد.

تندیس بهترین پژوهش به حسن نقاشی برای مستند "مکتوب" اهدا شد.

تندیس بهترین دستاورد هنری مشترکا به مستند‌های "داستان بارانی" به سعید هوشمند و علی محمد خانیکی و "رویای یحیی" کاری از امیر شاه بهاری اهدا شد.

تندیس ویژه هیئت داوران این بخش به فیلم "من محمد حسین را دوست دارم" رسید.

در ادامه مراسم، با حضور سردار سلامی، سردار سلیمانی و پیمان جبلی، نوبت به تقدیر از خانواده‌های شهدا و جمعی از هنرمندان رسید.

در این بخش، از مریم کارگر که مادر، همسر، خواهر و دختر شهید است، تجلیل به عمل آمد؛ پنج تن از اعضای خانواده او در راه دفاع از میهن به شهادت رسیده‌اند.

پس از آن، از همسر شهید اسکندر یکه‌تاز، فیلمبردار گروه روایت فتح، نیز تقدیر شد. در ادامه نوبت به تجلیل از احمدرضا درویش، کارگردان سرشناس سینما رسید.

در ادامه، از جمشید هاشم‌پور، بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون، نیز تجلیل شد؛ حضور او روی صحنه با استقبال گرم حاضران همراه بود.

سپس سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، در سخنانی گفت: برای من حضور در جمع چهره‌های برجسته هنر ایران لحظاتی ارزشمند و الهام‌بخش است. کسانی که مأموریت‌شان زنده نگه داشتن باشکوه‌ترین فصل تاریخ ایران و اسلام یعنی دفاع مقدس است. این هنرمندان در حقیقت حافظه تاریخی ملت را زنده می‌کنند.

وی ادامه داد: امشب، شبی باشکوه برای ملت ایران است، چراکه در چنین روزی، خرمشهر، پاره‌تن ملت، به آغوش وطن بازگشت و نام ایران در جهان طنین‌انداز شد.

سردار سلامی گفت: ما با چشم و گوش سر، فقط ظاهر پدیده‌ها را می‌بینیم و می‌شنویم، اما قلب ابزار درک حقیقت است. هنرمندان کسانی هستند که با قلب‌شان به دل دیگران نفوذ می‌کنند و حقیقت‌هایی را بازتاب می‌دهند که از چشم و گوش ظاهری پنهان می‌ماند. رسالت اصلی هنر، بیدار کردن قلب انسان‌هاست.

وی با تاکید بر نقش هنر در فضای امروز افزود: رقابت واقعی امروز، تسخیر قلب‌ها و ذهن‌هاست. هنرمندان معماران هویت یک ملت‌اند؛ سازنده شخصیت، منزلت و فضیلت او. به‌ویژه آن‌گاه که در مسیر مقاومت تلاش می‌کنند. هنر متعهد مرز‌های اعتقادی را مشخص می‌کند و با روشنی خود، در دل تاریکی می‌درخشد.

فرمانده کل سپاه عنوان کرد: هنر مقاومت، پاسدار ارزش‌های اسلامی، ایرانی و سنتی ماست. هنرمندان، آفرینندگان این حقیقت‌اند. هنر متعهد، ابعاد تازه‌ای به روح انسان می‌بخشد. امروز نبرد از خاکریز‌ها به درون روایت‌ها کشیده شده و فرماندهان این جبهه، شما هنرمندان هستید. چراکه دشمن با روایت و هنر می‌کوشد ما را شکست دهد و اگر موفق شود، هویت و شرافت‌مان را از بین خواهد برد.

سلامی در پایان گفت: دشمن کاری کرده که ما در دفاع از مقدسات خود احساس شرمندگی کنیم، اما ما ایستاده‌ایم. می‌دانیم باید از چه چیزی دفاع کنیم تا کشور و مردم‌مان بمانند. هنر مقاومت، تجلی فضائل نادیدنی است. این سرزمین مردان و زنانی بزرگ دارد که تاریخ‌سازند و حفظ نسل آنها، بزرگ‌ترین سرمایه آینده ایران خواهد بود.

بخش موسیقی فیلم:

در بخش موسیقی فیلم، تندیس بهترین موسیقی فیلم برای «مجنون» به مجید انتظامی اهدا شد.

در ادامه مراسم زینب سلیمانی دختر شهید سردار قاسم سلیمانی در مراسم حاضر شد.

در بخش بین‌الملل، جایزه بهترین مستند بلند به فیلم «از دیار بلخاب» ساخته زهره فاضلی از کشور افغانستان اهدا شد.

جایزه بهترین فیلم داستانی کوتاه به فیلم «العهد» ساخته مرتضی جاسم از کشور عراق تعلق گرفت.

نشان جشنواره به سید احمد موسوی تهیه‌کننده از موسسه قاف در عراق اهدا شد.

جایزه بهترین مستند نیمه بلند به فیلم «ثلالث فرشاد» ساخته حسن خلیفه از لبنان اهدا شد.

لوح افتخار جایزه به مستند نیمه بلندی ساخته فاطمه قربان از سوریه اهدا شد.

جایزه بهترین مستند بلند به «اَرتوم سومو» از روسیه اهدا شد.

جایزه بهترین مستند بلند به ویلینا بلاسر از ونزوئلا اهدا شد.

جایزه بهترین فیلم داستانی کوتاه به فیلم «آسمان مشترک» ساخته سید فهیم حیدر از پاکستان اهدا شد.

جایزه بهترین مستند کوتاه به فیلم مجتبی تاروتی از عربستان اهدا شد.

لوح تقدیر این بخش به فیلم کتاب سلام علیکم بما صبرتم اثر راما شهاده از سوریه اهدا شد.

جایزه بهترین مقاله پژوهشی به هورا عمار از لبنان اهدا شد.

جایزه بهترین مقاله پژوهشی به سید حسنین علی علوی از پاکستان اهدا شد.

در ادامه مراسم قطعاتی موسیقایی برای حاضران اجرا شد.

همچنین فاطمه عبادی اجرای نقاشی با شن انجام داد.

جایزه بهترین فیلم کوتاه بخش دفاع مقدس به فرزند حبیب به کارگردانی کریم مهرآبادی اهدا شد.

جایزه بهترین فیلم کوتاه در بخش «جهان بدون اسرائیل» به فیلم «پیام» ساخته سعید ملتجی اهدا شد.

بهترین فیلم کوتاه «نسل روایت» به فیلم «یک، دو، سه» ساخته امیرحسین کشمیری اهدا شد.

جایزه بهترین فیلم کوتاه بخش اصلی به فیلم «سیزده سالگی» ساخته محمد اسفندیاری اهدا شد.

پس از آن صابر خراسانی روی صحنه اجرا کرد.

این گزارش تکمیل می‌شود...

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها