عرضه برق فاضلاب در بورس انرژی/ ۳ میلیون مترمکعب پساب به بورس عرضه شد

برنا - گروه اقتصادی؛ مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران ضمن ارائه گزارشی از معامله پساب در بورس انرژی، از عرضه برق تولیدی این شرکت پیش از پیک مصرف امسال در بورس خبر داد.
به گزارش خبرنگار برنا، در شرایطی که تنش آبی و چالشهای زیستمحیطی به دغدغهای جدی در کشور تبدیل شده، استفاده بهینه از منابع جایگزین و تجدیدپذیر، بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است.
یکی از ظرفیتهای کمتر شناختهشده اما راهبردی در این حوزه، بازیافت فاضلاب و تبدیل آن به منابع قابل استفاده مانند پساب صنعتی و انرژی برق است.
در سالهای اخیر، حرکت بهسوی بهرهبرداری اقتصادی از این منابع، بهویژه از طریق بازارهایی مانند بورس انرژی، روندی تازه اما روبهرشد در صنعت آب و برق کشور بوده است؛ روندی که میتواند علاوه بر کاهش فشار بر منابع طبیعی، به توسعه پایدار و تامین انرژی پاک نیز کمک کند.
در این چارچوب، عرضه پساب و برق تولیدی از فاضلاب در بورس انرژی، گامی مهم در جهت شفافسازی، ارتقای بهرهوری و جلب مشارکت بخش خصوصی در حوزه محیطزیست و انرژی است.
این اقدام نهتنها به گردش اقتصادی جدید در صنعت آب و فاضلاب منجر میشود، بلکه میتواند مدل موفقی برای سایر حوزههای خدمات شهری و زیستمحیطی باشد. از سوی دیگر، تولید برق از منابع تجدیدپذیر نظیر گاز حاصل از تصفیه فاضلاب، به کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، کاهش آلایندههای گلخانهای و بهبود تراز تولید و مصرف برق، بهویژه در ایام اوج مصرف، کمک شایانی میکند.
با توجه به این مزیتها، سیاستگذاری در جهت حمایت از عرضه و معامله این محصولات در بورس انرژی، بهعنوان یکی از بسترهای شفاف و رقابتی اقتصادی، میتواند نقش کلیدی در توسعه صنعت سبز و حرکت بهسوی اقتصاد کمکربن ایفا کند.
عرضه محصولات تصفیهخانههای پایتخت در بورس با عرضه پساب در بورس در اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز شد؛ این اتفاق در چارچوب اجرای سیاستهای وزارت نیرو برای حفظ منابع آبی و ایجاد منابع پایدار آب به منظور توسعه صنایع برنامهریزی شده بود.
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران در این باره توضیح داد: شرکت فاضلاب سال گذشته به عنوان اولین شرکت توانست با پساب در بورس انرژی وارد شود. تا امروز ۴ معامله در بورس انرژی انجام دادهایم و در مجموع ۳ میلیون مترمکعب پساب در این بازار معامله شده است.
عباسعلی مصرزاده با بیان اینکه شرکت فاضلاب تهران به دنبال تقویت معاملههای پساب در بورس انرژی است، گفت: ظرفیت برق تولیدی در نیروگاههای تصفیهخانههای جنوب و غرب پایتخت هم در مجموع ۱۴.۴ مگاوات و به میزان برق یک شهر ۱۲۰ هزار نفری است، به زودی و پیش از پیک مصرف برق در بورس عرضه خواهد شد.
به گفته او، این کار با هماهنگی شرکتهای برقی انجام میشود تا هم در ارائه محصول شفافسازی صورت بگیرد و هم ارزش افزوده آن افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران در این باره توضیح بیشتری داد و اظهار کرد: در سالهای اخیر در حوزه آب و برق محدودیتی برای صنایع در نظر گرفته شده و در مقابل صنایع پیشرو به عنوان صنعت سبز امتیازهایی دارند. صنایع باید بخشی از برق خود را با قیمت بالا از صنایعی که توانستند انرژی پاک تولیدکنند بخرد. برق تولیدی از تصفیه فاضلاب انرژی پاک محسوب میشود و به همین دلیل ما به عنوان یک صنعت پیشرو میتوانیم آن را برای فروش عرضه کنیم.
مصرزاده همچنین تاکید کرد که استحصال برق از گاز فاضلاب نه تنها یک انرژی پاک محسوب میشود که به رفع ناترازی برق درپیک مصرف و همچنین پیشگیری از آلودگی محیطزیستی به دلیل ورود گازهای گلخانهای به محیط کمک میکند.
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران در پایان از تولید در حدود ۱۵۰ هزار مگاوات برق از ابتدای فعالیت نیروگاهها تا امروز خبر داد.
بر این اساس، عرضه پساب و برق تولیدی از فاضلاب در بورس انرژی را میتوان نقطه تلاقی مدیریت هوشمند منابع، توسعه پایدار و تقویت زیرساختهای اقتصادی دانست.
این رویکرد علاوه بر ایجاد ارزش افزوده برای محصولات جانبی صنعت فاضلاب، مسیر استفاده بهینه از منابع آب و انرژی را هموار میکند و به کاهش فشار بر منابع طبیعی و شبکه برق کشور در زمان پیک مصرف کمک خواهد کرد.
تداوم این روند، با حمایت نهادهای ذیربط و مشارکت صنایع، میتواند الگوی موفقی برای سایر بخشها در مدیریت منابع و تحقق اهداف زیستمحیطی کشور باشد.
انتهای پیام/