میگفت شما سردار هستید من سربازم هرچه آقا بگوید همان را انجام می دهم | رشد ۳۰۰ درصدی صادرات صنایع دفاعی در دولت شهید رئیسی

میگفت شما سردار هستید من سربازم هرچه آقا بگوید همان را انجام می دهم | رشد ۳۰۰ درصدی صادرات صنایع دفاعی در دولت شهید رئیسی

 رئیس ستادکل نیروهای مسلح با تشریح ویژگی‌های الگوی حکمرانی شهید رئیسی، گفت: در دوره سه ساله دولت شهید رئیسی صادرات صنایع دفاعی ما سه برابر شد یعنی ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرد.

به گزارش همشهری‌آنلاین، سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح در اولین کنگره بین المللی الگوی حکمرانی آیت الله شهید سیدابراهیم رئیسی گفت: اینکه با یک کار علمی ارزشمند جوانب گوناگون یک الگوی حکمرانی استخراج و جمع بندی بشود کار بسیار با ارزشی است که نه فقط برای تکریم این شهدا بلکه برای ترویج الگوی حکمرانی صحیح در کشور موثر خواهد بود.

وی افزود: در نحوه حکمرانی مسوولان قوه اجرایی افت و خیزها و روش های گوناگونی به کار گرفته شده است و یک اقدام علمی منسجم و هدفمند خواهد توانست الگوی تراز انقلاب اسلامی را استخراج کرده و آینده روشنی را برای این مردم رقم بزند و قطعا در چنین الگویی نقش دولت شهید رئیسی سهم ممتازی دارد، البته بیان من به این معنی نیست که سایر دولت‌ها کوتاهی داشتند یا خلاف عمل کردند.

سرلشکر باقری ادامه داد: قبل از ورود به بحث درباره شهید رئیسی عزیز دو جمله ای درباره شهیدان دیگر خدمت عرض کنم، شهید امیرعبداللهیان حقیقتا جزء موفق ترین وزرای خارجه این کشور بود، این بزرگوار به نحوی وزیر خارجه محور مقاومت بود که با تدبیر و همدلی سایر قوا توانست اقدامات اساسی را به انجام برساند، همچنین شهید آل هاشم که قبلا افتخار همراهی ایشان در نیروهای مسلح را داشتیم الگویی برای زیست مردمی و ساده و همراهی با اقشار گوناگون، دردشناسی و همدردی و تلاش برای حل مشکلات اقشار گوناگون بود و تقدیر مردم آذربایجان از این عزیز همین را نشان داد، شهید مالکی به عنوان استاندار سختکوش در همان زمان کوتاه گام های بزرگی برداشت.

به گفته وی، حاصل تلاش های شهید رئیسی عزیز هم در روزهای اخیر در محافل گوناگون بیان شده است، که البته پیشنهاد دارم کار علمی درباره حکمرانی شهید رئیسی ادامه یابد که قابل بهره برداری در مدارس حکمرانی خواهد بود.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح اظهار داشت: برای امنیت پایدار به عبارتی مهم ترین وظیفه هر حکومتی است، هر جامعه انسانی از ابتدا به این نتیجه رسیده که باید امنیت، ثبات و آرامش را ایجاد کند، بدون امنیت، بدون دفاع در هیچ جامعه‌ای امکان فعالیت نیست، ایران اسلامی با ایستادگی در مسیر حق با مقابله اساسی با استکبار جهانی بیش از بقیه با تهدید و تحریم و فشارها مواجه بوده است و تا هنگامی که بر این مشی استوار است با چنین تهدیدهایی رو به روست.

به گفته وی، شاید بسیاری از مسوولیت ها و اقدامات را بتوان به بحش خصوصی واگذار کرد اما دفاع و امنیت جزء مسوولیت هایی است که باید حاکمیت آن را برعهده بگیرند و البته مردم نقش اساسی در همراهی خواهد داشت.

سرلشکر باقری عنوان کرد: دفاع و امنیت را می توانیم در ۲ بعد ببینیم، بعد عام و بعد خاص و بعد خاص این است که کشورها تجهیز می کنند و نیروی مسلح را براساس جعرافیای منافعشان تجهیز می کنند؛ اما دفاع و امنیت صرفا این نیست، اگر دولت ها و حاکمیت ها سایر ابعاد اداره کشور را به نحو نامناسبی پیش ببرند که هم در داخل مردم را ناراضی و نگران و معترض کنند و هم در خارج دیگران را دچار مشکل کنند حتی نیروهای مسلح قدرتمند هم نمیتوانند کار خود را به انجام برسانند البته در حکومت های دیکتاتور مأب ممکن است نیروهای مسلح مشی جدای از مردم را پیش بگیرند مانند آنچه در برخی کشورها شاهد هستیم یا قبل انقلاب در کشور خودمان بود که حکومت ها میخواهند امنیت را با زور سرنیزه استوار کنند اما در نظام های مردمی که جمهوری اسلامی در رأس آن قرار دارند مردم نقش اساسی دارند.

سرلشکر باقری گفت: دولت ها مکلفند خواست مردم و آرمانها و اهداف مردم را کاملا مورد توجه قرار دهند و مردم نیز بیشترین همکاری را با حکومت داشته باشند، در این شرایط نیروهای مسلح بدون دغدغه می توانند در برابر دشمنان ایستادگی کنند و مسوولیت خود را به انجام برسانند.

به گفته وی، در بعد عام هم اشاره ای به برخی رویکردهای دولت شهید رئیسی بززرگوار می کنم که از میان اقدامات گوناگون دولت سه ساله این شهید گرانقدر این اقدامات چقدر در همراه سازی مردم، ارتقای سرمایه اجتماعی نظام و برقراری امنیت مردم پایه تاثیر گذاشته است.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: در بعد سیاست خارجی اولویت بخشی به سیاست همسایگی و تبدیل مرزها از مرزهای امنیتی و نظامی به مرزهای اتصادی معیشتی گردشگری و تچارت بود که سبب شد بخشی از دغدغه دفاعی کشور از همسایگان مورد حل و فصل قرار بگیرد.

وی افزود: عضویت دائم در پیمان شانگهای و اتحادیه اوراسیا مانند ریلی قطار روابط خارجی ما را در مسیر پیشرفت قرار می دهد، تحرک فوق العاده رئیس جمهور و وزیر امور خارجه شهید در توسعه ارتباط با کشورهای گوناگون توانسته بسیاری از ابهامات را مورد حل و فصل قرار دهد.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح اظهار داشت: در مسأله اتکا به مردم خدمت کم نظیر در دولت این بزرگوار، عدالت محوری، تلاش برای ریشه کنی فقر و فساد اقتصادی، دوری از تبعیض، کاهش شکاف طبقاتی، طرح ملی مسکن، درمان همگانی، بیمه ها، اشتغال، آموزش و پرورش، توجه به مناطق محروم از جمله این تلاش ها بود.

وی عنوان کرد: توسعه تلاش برای شفافیت با مردم و پاسخگو بودن دولت در برابر مردم، تسریع توسعه شبکه ملی اطلاعات، مدیریت جهادی، مردم ما اینها را میبینند و متوجه می شوند که کدام مدیرشان از همه فعالیت ها دست کشیده و جان و عمر خود را برای خدمت گذاشت، مردمی سازی کشور و حکومت در دولت ایشان توسعه یافت، در موضوع عدالت نیز فعالیت های چشمگیری شد، برخوردی با برخی ترک فعل ها در بعضی رده ها صورت گرفت.

سرلشکر باقری اظهار داشت: اگر حکومت و رئیس جمهوری چنین مشی ای را در پیش بگیرد و همه تلاشش را برای مردم انجام دهد، با مردم صادقانه گفتگو کند، بگوید مشکل شما را درک می کنم این مقدار را میتوانیم حل کنیم و بقیه را در برنامه میگذاریم، مردم آن را میفهمند و این موضوع نقش مهمی در پایداری امنیت ملی خواهد داشت و چنین مشی ای در دولت شهید رئیسی ملموس بود اما در زمینه وجه خاص دفاعی و امنیتی کشور، براساس قانون اساسی رئیس جمهور رئیس شورایعالی امنیت کشور است.

وی اضافه کرد: شهید رئیسی عزیز ویژگی های فردی موثری برای ایفای نقش در این زمینه داشت، سابقه خدمت این بزرگوار در قوه قضاییه و بازرسی موجب شده بود درک درستی از تهدید و امنیت داشته باشد، این موجب می شود این مدیر حساسیتها را به خوبی درک کند.

به گفته وی، اگر تاخیری در عمق درک اتفاق بیفتد قطعا کشور دچار غافلگیری می شود، اگر این تاخیر یا درک ناقص در سطح عالی کشور صورت بگیرد تاثیر در عملیات راهبردی خواهد داشت که ایشان درک کاملی داشت.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: براساس اصل ۱۱۰ قانون اسیاسی فرماندهی کل قوا در اختیار رهبری نظام است و شورایعالی امنیت نقش مشورتی دارند، دوره هایی داشته ایم که رئیس جمهورها این مسأله را درک نکرده اند که موجب دوگانگی و تاخیر در تصمیم ها میشد اما این بزرگوار هم درک صحیحی داشت و هم اعتقاد کامل، ایشان گاهی شوخی می کرد و میگفت شما سردار هستید من سربازم هرچه آقا بگوید همان را انجام می دهم.

رشد ۳۰۰ درصدی صادرات صنایع دفاعی در دولت شهید رئیسی

سرلشکر باقری عنوان کرد: ویژگی سوم ایشان اعتماد و همدلی با نیروهای مسلح بود، و این اعتماد کاملا متقابل بود، نکته بعدی اعتقاد راسخ به مردم و امنیت کشور داشت، در کنار ایمان و اعتقاد و اخلاصی که داشت اعتماد به نفس و ایستادگی واقعی در برابر سخت ترین مشکلات داشت و در نهایت اراده قاطع و شجاعت و خطرپذیری بالایی داشت و این ویژگی ها باعث میشد شهید رئیسی عزیز بتواند سکان امنیت ملی کشور را به درستی پیش ببرد.
وی اضافه کرد: بنده که با چندین دولت کار کردم دولت شهید رئیسی در این ویژگی هایی که عرض کردم ممتاز بود و باید مشی این دولت الگوی حکمرانی دولت‌ها قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه صنعت دفاعی ما در دوره شهید رئیسی رشد چشمگیری داشت، گفت: ما صادرات پراکنده‌ای داشتیم ولی در دوره سه ساله این بزرگوار صادرات صنایع دفاعی ما سه برابر شد یعنی ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرد.

به گفته وی، شهید رئیسی در مورد تامین تجهیزات اساسی نیروهای مسلح تصمیماتی گرفت که معلوم بود در دوره مسئولیتیش خاتمه پیدا نمی‌کند یعنی منابعی را اختصاص داد که نتیجه‌ آن را بعدها دیگران افتتاح می‌کنند و مباهات می‌کنند؛ اما این بزرگوار دورتر را می‌دید و تصمیمات اساسی در تامین تجهیزات اساسی نیروهای مسلح، بنیه دفاعی و بنیه امنیتی انتظامی کشور گرفت که جزء باقیات صالحات این شهید بزرگوار است که سالیان طولانی ادامه خواهد یافت.

سرلشکر باقری در ادامه به اصول حاکم بر سیاست دفاعی و امنیتی شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: درک صحیح و به‌موقع از تهدیدات و فرصت‌ها، ضرورت تحکیم بنیان‌های دفاعی برای پیشبرد امور کشور، اعتقاد به حاکمیت عقلانیت در حکمرانی دفاعی، تبعیت کامل از فرماندهی کل قوا، حوصله، پیگیری و رسیدن به نتیجه در جلسات، مدیریت بحران‌های امنیتی از جمله فتنه پاییز ۱۴۰۱، پاسخ قاطع به اقدامات رژیم صهیونیستی، تصمیم‌گیری و اجرای عملیات «وعده صادق»، اعتقاد به نقش بسیج در امنیت کشور، باور راسخ به مردم‌پایه بودن امنیت از جمله ویژگی‌های شهید رئیسی بود.

سرلشکر باقری با یادآوری فتنه پاییز ۱۴۰۱ بیان داشت: در پی اتفاق ناگوار برای یک دختر خانم در تهران، دشمن با موج‌سواری بر ماجرا فتنه‌ای را آغاز کرد. شهید رئیسی بلافاصله شورایی زیرمجموعه شورای عالی امنیت ملی تشکیل داد و تا سه جلسه در هفته، موضوع را شخصاً مدیریت کرد. در ماجرای طوفان‌الاقصی و پاسخ‌های متقابل به جنایات رژیم صهیونیستی نیز همین شیوه دقیق مدیریت را ادامه داد.

وی با تأکید بر نگاه مردمی شهید رئیسی گفت: ایشان بر مردم‌پایه بودن اداره کشور و مشارکت نهادهای مردمی باور داشت. اگر دولتی صادقانه با مردم گفتگو کند، مسائل را توضیح دهد و با تمام وجود برای رفع مشکلات تلاش کند، مردم این را در عرق جبین و حتی خون او احساس خواهند کرد. این مهم‌ترین عنصر در تحقق امنیت ملی است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تأکید بر توجه ویژه شهید آیت‌الله رئیسی به منابع انسانی نیروهای مسلح، گفت: ایشان همواره نسبت به وضعیت معیشتی نیروهای مسلح حساس بود. تأکید داشتند که کسی که از صبح تا شب در خیابان، مرز یا سنگر مشغول خدمت است، باید خانواده‌اش نیز مورد توجه قرار گیرد؛ معیشت و مشکلاتش بررسی و در حد توان برطرف شود. این نگاه، نگاهی عمیق، ارزشمند و ضروری است.

سرلشکر باقری با اشاره به سابقه مدیریتی شهید رئیسی اظهار داشت: روحیه نظارتی ایشان که در ۱۰ سال مسئولیت در سازمان بازرسی کل کشور شکل گرفته بود، همچنان در وجودش جاری بود. اگر جایی خطا یا نقصی می‌دید، مطالبه می‌کرد و ایستادگی داشت. پس از حادثه هشتم مهر ۱۴۰۱ در زاهدان، ایشان دستور دادند واقعیت ماجرا کشف و با خاطیان برخورد شود.

وی با بیان اینکه شهید رئیسی نسبت به جنگ شناختی دشمن حساسیت زیادی داشت، افزود: ایشان به‌درستی درک کرده بود که دشمن از طریق فضای مجازی و ابزارهای رسانه‌ای، ذهن نسل نوجوان و جوان ما را تحت تأثیر قرار داده است. برخی از این نسل متفاوت می‌اندیشند و متفاوت رفتار می‌کنند. این بزرگوار بر ضرورت فعالیت‌های عمیق فرهنگی و شناختی تأکید داشت.

سرلشکر باقری در ادامه گفت: شهید رئیسی در رژه‌ها، پادگان‌ها و جمع نیروهای مسلح حضور می‌یافت. از فرمانده تا سرباز، با آنان نشست‌وبرخاست داشت و می‌فرمود: "من به شما افتخار می‌کنم." دستی بر سر سربازان و بسیجیان می‌کشید و به آن‌ها روحیه می‌داد. این ارتباط انسانی برای ایشان از افزایش حقوق ارزشمندتر بود.

سرلشکر باقری سپس به مهم‌ترین اقدامات دولت شهید رئیسی در حوزه دفاع و امنیت پرداخت و گفت: در دوره سه‌ساله دولت شهید رئیسی، صادرات صنایع دفاعی کشور سه برابر شد. این رشد، نتیجه تصمیمات اساسی در حمایت از صنایع دفاعی بود.

وی افزود: ایشان تصمیماتی برای تأمین تجهیزات اساسی نیروهای مسلح گرفت که نتایج آن در دوره‌های بعدی نمایان خواهد شد. منابعی اختصاص داد که آثار آن باقی خواهد ماند و دیگران آن‌ها را افتتاح خواهند کرد.

وی ادامه داد: با پذیرش لزوم انسداد اساسی مرزهای شرقی در برابر قاچاق مواد مخدر، عبور غیرمجاز اتباع بیگانه، سلاح و تروریست‌ها، ایشان اقدامی راهبردی را آغاز کردند. از ۲۰۰۰ کیلومتر مرز شرقی، تاکنون ۲۰۰ کیلومتر تکمیل شده و با برنامه‌ریزی سالی ۶۰۰ کیلومتر، طی سه سال آینده این پروژه به پایان می‌رسد.

سرلشکر باقری با اشاره به تصویب قانون پدافند غیرعامل در دولت شهید رئیسی، گفت: این قانون نهایی شد و ابلاغ آن همراه با اهتمام مضاعف برای اجرا بود.

وی همچنین افزود: ساخت موزه‌های دفاع مقدس، گسترش اردوهای راهیان نور و راه‌اندازی برنامه‌های راهیان پیشرفت برای آشنایی نسل جوان با دستاوردهای انقلاب اسلامی، از دیگر ابتکارات ارزنده این دولت بود.

سرلشکر باقری با تأکید بر تعامل گسترده دولت با نیروهای مسلح بیان داشت: استاندارانی که توسط شهید رئیسی منصوب می‌شدند، همدل و همراه با نیروهای مسلح بودند. همچنین، ایشان پیوسته خواستار همکاری نیروهای مسلح در مدیریت بلایای طبیعی، حوادث و سوانح بودند و از آنان قدردانی می‌کردند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در دوره دولت شهید رئیسی، کارهای اساسی در حوزه دفاع و امنیت انجام شد. این اقدامات صرفاً به‌عنوان تکریم و تجلیل بیان نمی‌شود، بلکه ریل‌گذاری‌های ماندگاری است که آینده دفاع و امنیت کشور را تضمین خواهد کرد.

وی افزود: شهادت می‌دهم، با دولت‌های متعددی کار کرده‌ام، اما دولت شهید رئیسی در موضوعاتی که بیان کردم، ممتاز و الگو بود. این مشی باید مستند و مدون شود و به‌عنوان الگویی برای حکمرانی آینده کشور مورد توجه قرار گیرد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها