مقاومت سیمان ساوه در برابر ناترازی انرژی / رشد قیمت محصولات، ساوه را از بحران نجات داد

مقاومت سیمان ساوه در برابر ناترازی انرژی / رشد قیمت محصولات، ساوه را از بحران نجات داد

 هادی بهرامی- صنعت سیمان یکی از قربانیان ناترازی انرژی و قطعی برق است و تداوم مشکل ناترازی، می‌تواند به تولید، فروش و در نهایت، سودآوری شرکت‌های سیمانی آسیب جدی وارد کند. با این حال اما شرکت سیمان ساوه توانسته است با وجود کاهش تولید در سال 1403، کارنامه نسبتا مثبتی بسازد.

به گزارش تجارت نیوز، شرکت سیمان ساوه در سال 1403 جمعا به میزان 4 میلیون و 913 هزار و 296 تن انواع محصول تولید کرد که نسبت به سال 1402 به دلیل مشکلاتی نظیر ناترازی انرژی و افزایش هزینه ها 7 درصد کاهش یافته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، قبل از سال 1403، مقدار تولید سیمان ساوه رو به رشد بوده و با توجه به عملکرد شرکت در بازه 5 ساله به صورت میانگین، سالانه 28 درصد افزایش یافته بود.

مقدار تولید سیمان ساوه copy ak1635

افزایش مبلغ فروش ساوه با وجود کاهش تولید

باید خاطرنشان کرد که فروش ماهانه سیمان ساوه نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل، در سطح قابل قبولی افزایش یافته و با وجود تمام محدودیت‌ها، توانسته هزینه‌ها را تا حد زیادی کنترل کند و تا جای ممکن، افت مقدار تولید را جبران کند.

شرکت در سال 1403 به مبلغ 3 هزار و 948 میلیارد تومان فروش داشته است که رشد 24 درصدی را نسبت به سال 1402 نشان می‌دهد. با توجه به افت تولید و نرخ رشد مبلغ فروش در سال‌های گذشته، به نظر می‌رسد اگر ناترازی انرژی شدید باشد و قطعی برق مکررا اتفاق بیفتد، در نهایت فروش شرکت نیز تضعیف خواهد شد.

رشد 32 درصدی سودآوری ساوه در سال 1403

شرکت سیمان ساوه در سال 1403 با حاشیه سود خالص 50 درصدی، توانست هزار و 987 میلیارد تومان سود بسازد که نسبت به سال قبل، رشد 32 درصدی را نشان می‌دهد.

سود خالص سیمان ساوه copy ak8884

کاهش 18 درصدی هزینه‌های اداری، تعدیل یک درصد از تعداد پرسنل و به‌خصوص افزایش نرخ محصولات تولید شده شرکت منجر به رشد 32 درصدی سودآوری شد که در مقایسه با کل صنعت و نرخ تورم، فعلا قابل قبول است.

شرکت در سال‌های اخیر، بیش از 90 درصد از سودهای خالص سالانه را بین سهامداران توزیع کرده است که DPS مناسبی دارد، اما با توجه به افزایش چشمگیر ارزش بازار سهام ساوه در همه بازه‌های زمانی، شاید بهتر باشد منتظر ریزش قیمت ماند، یا سراغ شرکت‌هایی با P/E فوروارد پایین‌تر رفت.

مدیریت هزینه و افزایش نرخ محصولات، عامل رشد سودآوری ساوه

به طور کلی می‌توان گفت، فقط افزایش نرخ فروش و کنترل بهای تمام‌شده (با حفظ ضریب مناسب هزینه تولید نسبت به مبلغ فروش) شرکت سیمان ساوه را در سال 1403 نجات داده است.

در صورتی که نرخ سیمان در رکود به سر می‌برد و هزینه‌های اداری و تشکیلاتی کنترل نمی‌شد، سود خالص شرکت افت قابل ملاحظه‌ای را تجربه می‌کرد که در این صورت، از جذابیت سهام ساوه و سود تقسیمی سالانه شرکت کاسته می‌شد.

میانگین نرخ پاکت‌های مختلف سیمان سفید در سال 1403 بالغ بر 39 درصد، سیمان خاکستری 88 درصد، کلینکر سفید 6 درصد و کلینکر خاکستری 15 درصد افزایش یافته است که تقریبا از تورم پیشی گرفته و ارزش فروش شرکت را در سال 1403 بالا برده است.

چشم‌انداز مثبت ساوه در صورت کنترل هزینه‌ها

سیمان ساوه را می‌توان جزو شرکت‌های پرفروش در نظر گرفت که حاشیه سود ناخالص و خالص تثبیت شده‌ای دارد، منتها بهای تمام شده محصولات آن باید کنترل شود و روند فروش در بازه بلندمدت رو به رشد باشد تا به سودآوری لطمه‌ای نزند. حاشیه سود خالص شرکت در بازه سه ساله به صورت میانگین 50 درصد است که نسبت به رقبا رضایت‌بخش است.

گفتنی‌ست، شرکت سیمان ساوه در 24 اردیبهشت 1404 اطلاعات مربوط به محدودیت برق را افشا کرد که بر اساس آن، با محدودیت های اعمال شده توسط وزارت نیرو به دلیل فرارسیدن فصل گرم سال و ناترازی انرژی در کشور، فعالیت تمام یا بخشی از خطوط تولیدی شرکت دچار توقف شده بود.

اگرچه این محدودیت، هفته گذشته برداشته شد اما بر اساس اطلاعیه وزارت نیرو، از ابتدای فروردین 1404، نرخ برق نیز با افزایش 29 درصدی مواجه شده است. علاوه بر این، باید افزایش نرخ سایر انرژی‌ها را نیز، مورد توجه قرار داد؛ چراکه در روند تولید و سودسازی شرکت تاثیر منفی خواهد گذاشت.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها