به گزارش ایرنا، در راستای رویکرد میدانی دولت برای شناسایی و رفع مشکلات مردم، علی تیموری، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، با همراهی رستگار یوسفی، نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی و فرزاد الماسی فرماندار پاوه، عصر پنجشنبه از مناطق مرزی شهرستانهای پاوه و جوانرود بازدید کرد و با مردم این مناطق بهصورت چهرهبهچهره دیدار و گفتوگو نمود.
این بازدید با محوریت بررسی مشکلات مرتبط با منابع طبیعی، حفاظت از عرصههای جنگلی و مرتعی، و تقویت حضور و مشارکت جوامع محلی در مدیریت منابع انجام شد.
علی تیموری در این دیدار، با اشاره به دغدغههای مردم منطقه در خصوص خطر فزاینده آتشسوزی در جنگلها و مراتع اورامانات، گفت: با احداث پایگاه اطفای حریق در این منطقه، تجهیز آن به امکانات تخصصی و آموزش نیروهای بومی، میتوانیم واکنشی سریعتر و مؤثرتر در برابر بحرانهای زیستمحیطی داشته باشیم. این اقدام بخشی از راهبرد ملی برای کاهش خسارات ناشی از حریق در منابع طبیعی کشور است.
وی افزود: تعامل با مردم، شنیدن صدای جوامع محلی و تقویت مشارکت مردمی، از ارکان اصلی سیاستهای منابع طبیعی در دولت مردمی است.
در ادامه این بازدید، رستگار یوسفی، نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی، با قدردانی از حضور میدانی رییس سازمان منابع طبیعی کشور، گفت: مردم اورامانات همواره در بحرانها پیشگام بودهاند. حمایت از آنان با تأمین تجهیزات، زیرساختها و نگاه توسعهمحور به مناطق مرزی باید در اولویت قرار گیرد. حفاظت از منابع طبیعی نهتنها وظیفه قانونی، بلکه مسوولیتی ملی است.
در این دیدار، تیموری و نماینده مجلس، از تلاشها و همکاریهای مردم منطقه بویژه در مهار آتشسوزیهای اخیر در منطقه حفاظتشده بوزین و مرخیل تقدیر کرده و مشارکت فعال آنان را سرمایهای گرانقدر برای توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی برشمردند.
تأکید فرماندار پاوه بر حفاظت از جنگلهای منطقه بوزین و مرهخیل
فرماندار پاوه نیز بر اهمیت حفظ جنگلها و مراتع تأکید کرد و گفت: جنگلهای شهرستان پاوه به دلیل بافت جنگلی و مراتع وسیع، هر ساله مستعد آتشسوزی است و متأسفانه بخشی از بافت جنگلی ما از بین رفته است. این جنگلها جزو میراث ما هستند و باید برای نسلهای آینده حفظ شوند.
فرزاد الماسی با ابراز خرسندی از برنامههای در حال اجرای حفاظت از جنگلها افزود: احداث پایگاههای اطفاء حریق یک برنامه بلندمدت است، اما در کوتاهمدت انتظار داریم وسایل مورد نیاز برای اطفاء حریق، به ویژه برای نیروهای منابع طبیعی و همچنین مردم عادی تأمین گردد. همچنین آموزشهای لازم به نیروهای بومی میتواند به جلوگیری از بروز چنین حوادثی کمک کند.
وی بر اهمیت برنامههای آموزشی و تجهیزاتی برای توانمندسازی جامعه محلی در مقابل چالشهای مربوط به آتشسوزی جنگلها تأکید کرد و گفت: با آمادگی و همکاری بینسازمانی، میتوانیم از منافع این منابع طبیعی به خوبی محافظت کنیم. ایجاد بسترهای همکاری میان مردم، نهادهای محلی و سازمانهای دولتی میتواند تاثیر زیادی در حفظ این جنگلها داشته باشد.
الماسی در پایان خاطرنشان کرد: ما متعهد به حفاظت از میراث طبیعی خود هستیم و امیدواریم با اجرای این برنامهها، بتوانیم به اهداف خود در زمینه حفظ محیط زیست و جلوگیری از خسارات ناشی از آتشسوزیها دست یابیم.
بازدید از پروژههای جنگلکاری در شهرستان روانسر
در ادامه برنامههای سفر استانی، رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بههمراه هیأتی از مدیران این سازمان با حضور در شهرستان روانسر، ضمن بازدید از پروژههای جنگلکاری مشارکتی، با خانم جشنپرور، فرماندار شهرستان، و کارکنان اداره منابع طبیعی دیدار و گفتوگو کرد.
تیموری در این بازدید با تقدیر از تلاشهای کارکنان منابع طبیعی، اظهار کرد: نیروهای منابع طبیعی در شهرستانها، در خط مقدم حفظ انفال و منابع الهی هستند. تلاش شبانهروزی این عزیزان در حفاظت، احیا و بهرهبرداری اصولی از منابع طبیعی کشور، ستودنی است.
در این بازدید میدانی، پروژههای اجراشده جنگل کاری مشارکتی با حضور مسوولان استان کرمانشاه و مدیران شهرستان مورد ارزیابی قرار گرفت و بر ادامه حمایتهای فنی و تجهیزاتی از این پروژهها تأکید شد.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۴ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار را نیز مرتع تشکیل داده است.