به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سیدتیمور حسینی، چهارشنبه شب در مراسم بیست و یکمین جشن ملی اهدای عضو اظهار داشت: امروز یکی از نیازهای جدی مبتلابه ما، اخلاق است و اگر اخلاق در جامعه ما نهادینه شود، چیزی به اسم مشکل ترافیک یا کمبود نداریم زیرا در سایه اخلاق هر اتفاق نشدنی، شدنی و محقق میشود.
وی خطاب به خانوادههای اهدا کننده عضو حاضر در مراسم جشن نفس افزود: شما اهداکنندگان را به عنوان خانوادههای اهدا کننده عضو به عنوان اسطوره اخلاق میشناسم.
سردار حسینی در مورد درج نشان اهدای عضو روی پلاک خودروها عنوان کرد: نظام شماره گذاری کشور قرار است یک تحول جدی را شاهد باشد و ما در حال تهیه و طراحی نظام جدید شماره گذاری هستیم و حتماً این مدل جدید از شماره گذاری، مزین است به نشان قلب به عنوان نماد اهدای عضو و در کنار گواهینامه، معرف اسطورههای اخلاقی است که بعد از خود حیات را به دیگران بخشیدند.
در این مراسم از گواهینامه مزین به نشان اهدای عضو با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور، رئیس راهور فراجا و جمعی از مسئولان و هنرمندان رونمایی شد.
محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور چهارشنبه شب در همایش ملی اهدای عضو با عنوان جشن نفس که در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، با بیان اینکه امسال دهمین سال تأسیس انجمن اهدای عضو ایرانیان است، گفت: این انجمن نماد یک دهه تلاش برای نجات جان انسانها و نهادینه کردن ایثار است.
وی بیان کرد: ما به بیست و یکمین جشن نفسم آمدهایم تا از انسانهایی تجلیل کنیم که در اوج مصیبت و درد تصمیمی گرفتند که تجلی ایثار و نوع دوستی است.
قائم پناه ادامه داد: کسی نمیتواند تصمیم شما خانوادههای بزرگوار را توصیف کند. در لحظاتی که غم از دست دادن عزیزی سراسر وجودتان را فرا گرفته به کمک همنوعانتان شتافتید، این تصمیم عمیقترین نشان از درک معنای عمیق انسانیت است.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه باید از زاویه واقعیتهای موجود به مسئله اهدای عضو نگاه کنیم، افزود: در حال حاضر در کشور ۲۵ هزار بیمار در انتظار پیوند عضو هستند و هر روز و هر ساعت در چشم انتظار خبری امیدبخش به سر میبرند که از این تعداد هر روز بین هفت تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی مناسب، جان خود را از دست میدهند یعنی در کشور ما در هر سه ساعت، یک نفر جان خود را به دلیل نداشتن عضو مناسب پیوند از دست میدهد.
قائم پناه ادامه داد: سالانه بین ۵ تا ۸ هزار مرگ مغزی در کشور اتفاق میافتد که از این تعداد ۳ هزار عضو قابلیت اهدا دارند اما فقط بخش کوچکی از آن به قابلیت اهدا میرسد.
وی تصریح کرد: اینها فقط آمار نیست بلکه واقعیتی است از زندگی مادری که منتظر کبد است، پدری که در انتظار قلب است یا کودکی که منتظر اهدای کلیه است.
معاون اجرایی رئیس جمهور عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ هشت هزار پیوند قرنیه در کشور انجام شده که این آمار در سال ۱۴۰۳ به سه هزار پیوند رسیده که این میزان کاهش دلایل مختلفی دارد اما لازم است پیگیری شود که چرا بافت قرنیه باید زیر خاک برود در حالی که میتواند نور را به چشم بسیاری از نابینایان بازگرداند.
قائم پناه تاکید کرد: باید به دستاوردهای علمی از جمله پیوند عضو به عنوان دستاورد شگرف انقلاب اسلامی اشاره کنیم و به آن افتخار کنیم که حکم امام و سایر علما، این مسیر را هموار کرد و امروز ایران در میان کشورهای منطقه در زمینه عمل پیوند عضو پیشگام است و به ویژه در پیوند کلیه در جایگاه برجسته ای در دنیا قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه شاخصهای اهدای عضو کشور رشد ۷۰ درصدی داشته است، افزود: این رشد نشان دهنده ارتقا آگاهی مردم در زمینه اهدای عضو است.
قائم پناه در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: پیوند کلیه نه تنها کیفیت زندگی بیمار را به طور چشمگیری بهبود می بخشد بلکه به بازگشت او به چرخه کار و اقتصاد کمک میکند. کارشناسان اقتصاد سلامت تخمین زدهاند که اهدای عضو سالانه صدها میلیارد تومان صرفه جویی اقتصادی در زمینه کاهش هزینههای درمان، جلوگیری از خروج ارز از کشور، بازگشت نیروی انسانی به بازار کار به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: هیچیک از جنبههای اقتصادی و فنی و آماری نمیتواند عمق و اهمیت تصمیم شما خانوادههای اهدا کننده را نشان دهد؛ آنچه شما انجام دادهاید از چارچوب محاسبات مادی فراتر است. در فرهنگ غنی اسلامی ما، نجات جان یک انسان برابر با نجات جان تمامی بشریت شناخته شده و شما با اهدای عضو عزیزانتان به چندین انسان جان دوباره بخشیدهاید و این عالیترین مصداق ایثار است.
معاون اجرایی رئیس جمهور ادامه داد: دولت خود را موظف میداند که از این اقدام بشردوستانه حمایت کند و در تلاشیم با تقویت زیرساختهای پیوند و حمایت از خانوادههای اهدا کننده، مسیر این اقدام انسانی را هموارتر کنیم. البته گسترش فرهنگ اهدای عضو تنها بر عهده دولت نیست و رسانهها، هنرمندان، نهادهای آموزشی و فرهنگی باید در این امر مشارکت فعال داشته باشند و با گفتمان سازی، مسیر را برای تصمیم گیری هموطنانمان برای اهدای عضو هموار کنیم.
وی از همه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی که در این عرصه مقدس تلاش میکنند، قدردانی کرد و افزود: پیشکسوتان عرصه پیوند عضو نظیر دکتر ملک حسینی، دکتر سیم فروش و مرحوم خدادوست و پزشکان جوان و گمنام سرزمین افتخارآفرین ایران که در این زمینه فعال هستند، شایسته تقدیرند و به آنها میگوئیم که کار شما فراتر از یک خدمت درمانی است، شما جان میبخشید و نماد نوع دستی، شرافت و انسانیت هستید.
قائم پناه عنوان کرد: پزشکان و کادر پیوند، دشواری کار پیوند و حلاوت موفقیت آن را با پوست و گوشت و استخوان حس میکنند و نجات جان هر انسان یا بخشیدن بینایی به یک نابینا، دست اندرکاران این عرصه را سرشار از شوق میکند.