به گزارش ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در مقر سازمان ملل در نیویورک به خبرنگاران گفت: «هیچ یک از کمکها نتوانستهاند از منطقه بارگیری کرم شالوم خارج شوند.»
اسرائیل در پی موجی از فشارهای بینالمللی و محکومیت محاصره چند هفتهای غزه، اجازه داده است مقدار محدودی از کمکها به این غزه منتقل شود اما این کمک ها به گفته سازمان ملل هنوز به دلیل کارشکنی این رژیم توزیع نشده است.
دوجاریک گفت: « تا عصر دیروز، مقامات اسرائیلی فقط به تیمهای ما اجازه داده بودند از یک منطقه عبور کنند که بسیار شلوغ بود، ما احساس ناامنی میکردیم و با توجه به محرومیت طولانی مدت غزه، احتمال غارت در آنجا بسیار زیاد بود.»
سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی نیز به خبرنگاران گفت: «امروز، یکی از تیمهای ما چندین ساعت منتظر موافقت اسرائیل برای دسترسی به منطقه کرم شالوم و جمعآوری کمکهای غذایی ماند. متأسفانه، آنها نتوانستند این کمکها را به انبار سازمان ملل منتقل کنند.»
دوجاریک افزود: در مورد وضعیت نوار غزه، اولین کامیونهای غذای کودک حیاتی اکنون پس از ۱۱ هفته محاصره کامل وارد غزه شدهاند و توزیع این کمکها ضروری است. ما به مقدار بسیار بیشتری از کمکها نیاز داریم. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه میگوید که امروز، سازمان ملل متحد آرد، دارو و مواد غذایی و سایر اقلام ضروری را از طریق مرز اسرائیل به بخش فلسطینی کرم شالوم ارسال میکند. روز گذشته، ما موفق شدیم شیر خشک و سایر مواد غذایی را وارد کنیم.
سخنگوی سازمان ملل گفت: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد به ما یادآوری کرده است که مقامات اسرائیلی از ما میخواهند که مواد غذایی را در سمت فلسطینی کرم شالوم تخلیه کنیم و پس از اطمینان از دسترسی تیمهای در غزه آنها را جداگانه بارگیری کنیم. تنها در این صورت میتوانیم هرگونه کمکی را به جایی که افراد نیازمند در آن پناه گرفتهاند، نزدیکتر کنیم. امروز، تیم ما چندین ساعت منتظر موافقت اسرائیل برای دسترسی به کرم شالوم و جمعآوری مواد غذایی ماند. در حالی که تدارکات بیشتری وارد نوار غزه شده است، ما نتوانستهایم ارسال این تدارکات را به انبارها و نقاط تحویل خود تضمین کنیم.
به گفته دوجاریک، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) تاکید میکند که اگرچه این یک تحول مثبت است، همانطور که فلچر دیروز اشاره کرد، اما این کمک ها قطرهای در اقیانوس میباشد. محرومیتی که در غزه شاهد آن هستیم نتیجه بمبارانها و محاصره مداوم و آوارگیهای مکرر است.