به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، رئیس بیمارستانهای صحرایی نوار غزه در گفت وگو با شبکه الاقصی گفت: کم خونی به طور گسترده در نوار غزه شیوع یافته و این به دلیل کمبود کمکهای امدادی در این منطقه است.
وی افزود: در حال حاضر کادر درمان در شرایطی بسیار سخت و بدون غذا و استراحت در حال خدمت رسانی بوده و ساختار بهداشت درمان منطقه نابود شده و بیماریهای مختلف نیز به طور گسترده شیوع پیدا کردهاند.
الهمص گفت: ما با تمام سازمانهای بینالمللی برای ورود تجهیزات لازم به بیمارستانها تماس برقرار کردهایم چرا که بیمارستانهای این منطقه به شدت درگیر کمبود تجهیزات پزشکی، دارو و سوخت هستند.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با تهاجم همهجانبه هوایی، زمینی و دریایی و تشدید محاصره غزه باعث شکلگیری یکی از بحرانیترین وضعیتهای انسانی در دهههای اخیر در این منطقه شده است.
طبق گزارشهای سازمان جهانی بهداشت و نهادهای پزشکی در غزه، شمار زیادی از بیماران سرطانی، بیماران خاص، زنان باردار و نوزادان نارس، به دلیل تخریب بیمارستانها بدون دسترسی به درمان رها شدهاند و بیش از ۱۰ هزار بیمار نیز نیازمند انتقال فوری پزشکی به خارج از غزه هستند که به دلیل بسته بودن گذرگاهها ممکن نشده است.
همچنین یونیسف و سازمان جهانی بهداشت اعلام کردهاند که دهها کودک تاکنون بر اثر گرسنگی جان باختهاند و میلیونها نفر به ویژه کودکان و سالمندان در شرایط سوء تغذیه شدید به سر میبرند در حالی که صدها تُن مواد غذایی و دارویی در مرزها معطل مجوز ورود هستند.
علاوه بر این، بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به ۵۳ هزار و ۵۷۳ نفر رسیده است.
در همین ارتباط، نهادهای حقوق بشری و بینالمللی بارها نسبت به وقوع نسلکشی در غزه هشدار دادهاند، اما تاکنون اقدام مؤثری برای مهار بحران صورت نگرفته است.