به گزارش روز سهشنبه ایرنا، روزنامه هاآرتص به نقل از «یوسی فِرتر» تحلیلگر صهیونیست در امور سیاسی نوشت: اسرائیل در حال فروپاشی دیپلماتیک است و این فروپاشی، شامل شکست داخلی، انزوای جهانی و ریزش حامیان قدیمی میشود. نتانیاهو که پیشتر ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را بهدلیل مخالفت حماس با طرح استیو ویتکاف متوقف کرده بود، حال با توجیه جلوگیری از قحطی، با ورود آنها موافقت میکند.
وی افزود: لغو سفر جیدی ونس، معاون دونالد ترامپ به اسرائیل و تهدید آشکار جریان ترامپ مبنی بر قطع حمایت از نتانیاهو در صورت تداوم جنگ، نشاندهنده ریزش جدی حامیان اصلی او در جناح راست آمریکا است.
فِرتر ادامه داد: بیانیه مشترک فرانسه، انگلیس و کانادا حاوی تهدید به اتخاذ اقدامات علیه اسرائیل است و ادبیات تند وزرای کابینه تلآویو را محکوم کردهاند. حتی آلمان و جمهوری چک، که همواره حامیان سنتی اسرائیل بهشمار میرفتند، نسبت به وضعیت موجود، ابراز نگرانی کردهاند.
تحلیلگر صهیونیست با طعنه نوشت: در حالی که اسرائیل در عرصه سیاسی سقوط میکند، یسرائیل کاتس، وزیر جنگ آن در جمهوری آذربایجان از امتیاز دوگانه نماینده اسرائیل در مسابقه یوروویژن بهعنوان نشانهای از دوستی بین ملتها یاد میکند؛ مقامات اسرائیلی در حالی مشغول تبلیغات موسیقاییاند که اسراییل به انزوای دیپلماتیک فرورفته است.
در همین زمینه، «ناداف ایال»، روزنامهنگار صهیونیست نیز تأکید کرده است که اسرائیل در جنگ غزه، بهدلیل شکست سیاسی، از دست دادن حمایت جهانی و فروپاشی مشروعیت اخلاقی، عملاً خود را شکست داده است؛ آن هم در شرایطی که هیچ چشمانداز روشنی برای پایان جنگ از سوی کابینه نتانیاهو ارائه نشده و خواستههای جامعه جهانی نادیده گرفته میشود.
همچنین «بن کسپیت»، تحلیلگر روزنامه معاریو، اظهار داشت: نتانیاهو در جستوجوی پیروزی غیرممکن است و اسرائیل را به سوی انزوای کامل سوق میدهد. ما به انسانهای مطرود تبدیل شدهایم، متحدان ما را رها کردهاند و جهان در حال بستن درهای خود به روی ما است، اما نتانیاهو اهمیتی نمیدهد. در حالی که دنیا در پی حذف اسرائیل از اجماع جهانی است، او تنها به حذف ساکنان غزه فکر میکند.
کسپیت هشدار داد: نتانیاهو به دنبال پیروزی کامل است؛ پیروزی که نه از نظر نظامی و نه سیاسی، قابل تحقق نیست و خودش بهتر از هر شخص دیگری به این واقعیت، واقف است.
این انتقادها پس از آن مطرح شد که بعد از ظهر سهشنبه، دولت انگلیس در واکنش به تشدید حملات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه و افزایش خشونتها علیه فلسطینیان در کرانه باختری، ضمن اعمال تحریم علیه شماری از اشخاص و نهادهای صهیونیستی، مذاکرات مربوط به توافق تجارت آزاد با این رژیم را به حالت تعلیق درآورد.
وزارت خارجه انگلیس روز سهشنبه اعلام کرد که تحریمهای جدید شامل سه فرد، دو پایگاه غیرقانونی شهرکنشین و دو سازمان متهم به حمایت و تحریک خشونت علیه جامعه فلسطینی در کرانه باختری است.
در میان افراد تحریمشده، نام «دانیئلا وایس» از چهرههای شناختهشده جریانهای افراطی شهرکنشین نیز به چشم میخورد و تدابیر اعمالشده، شامل مسدودسازی داراییها، ممنوعیت سفر به انگلیس و محرومیت از فعالیت مدیریتی در شرکتهای بریتانیایی است.
در بیانیه رسمی دولت انگلیس آمده است که این اقدامات در پاسخ به موج جدید خشونتها توسط شهرکنشینان افراطی اتخاذ شده که به گفته منابع سازمان ملل، از دی ماه ۱۴۰۲ تاکنون بیش از هزار و ۸۰۰ مورد حمله علیه جوامع فلسطینی در کرانه باختری ثبت شده است.
همزمان، «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس، در بیانیهای به پارلمان این کشور اعلام کرد که مذاکرات درباره توافقنامه تجارت آزاد جدید با رژیم صهیونیستی «با توجه به سیاستهای نگرانکننده این رژیم در غزه و کرانه باختری» بهصورت رسمی متوقف شده است.
وی تأکید کرد که گرچه توافقنامه موجود میان دو طرف، همچنان برقرار است، اما با ادامه عملیات نظامی گسترده در غزه، امکان پیشبرد مذاکرات برای توافق جدید وجود ندارد.
لمی در سخنانی تصریح کرد: «ما بهشدت با عملیات زمینی جدید نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در غزه مخالفیم و از خطر قحطی در این منطقه و سیاستهای منجر به آوارگی بیشتر مردم فلسطین بهشدت نگرانیم.»
در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس همچنین آمده است که سفیر رژیم صهیونیستی در لندن، احضار شده است.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت دولت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گسترده و تلفات انسانی زیادی بر جا گذاشت، اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابودی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و آزادی اسیران صهیونیست نرسید.
۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتشبس برقرار شد اما ارتش این رژیم از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت و تلاش کشورهای مختلف برای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان بی پناه نوار غزه، تاکنون بینتیجه بوده است.