به گزارش ایرنا، پژوهشگر و استاد دانشگاه به دلیل دوری از صنعت سلامت از آن آگاهی زیادی ندارند و سرمایه گذاران نیز دانشگاه را در بخش صنعت سلامت کمتجربه میپندارد به گونه ای که این ارتباط محدود منجر به آن شده که نوآوری در این صنعت کمتر به وجود آید و اتکا به فناوری خارجی ادامه پیدا کند.
این در حالی است که پیوند بین سرمایه گذاران سلامت و دانشگاه ها با هدف تجاری سازی ایدهها میتواند تحولات عظیمی را در کیفیت، دسترسپذیری و کارآمدی خدمات درمانی ایجاد و به بهبود تشخیص، درمان، پیشگیری و مراقبت از بیماران کمک کند.
از سوی دیگر این فرصت را برای موسسات و نهادهای تولیدی فراهم میآورد تا کمبودها و چالش های خود را برای تولید رفع کنند و نگاهی به سوی صادرات محصولات سلامت محور داشته باشند.
محصولاتی که همچنان وابسته به فناوری خارجی است و خراسانشمالی برای رهایی از این وضعیت پیشقدم شده و در پی پیوند پژوهشگران و صنعتگران سلامت است به گونهای که با برگزاری رویدادهای علمی همچون «از ایده تا ثروت» راه میانبری برای این ارتباط ایجاد کرده است.
خراسانشمالی سال ها است که میزبان «جشنواره ایده تا ثروت» است و امسال جنبه ملی به آن بخشیده تا هم چتر حمایتی برای پژوهشگران ایجاد و هم گامی موثر برای بهرهمندی هر چه سریع تر بیماران از دستاوردهای جدید سلامت برداشته باشد.
ضرورت پیوند ایدههای علمی با صنعت
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسانشمالی در این باره میگوید: با توجه به رشد لحظهای فناوری و رقابت شدید بین کشورها در عرصههای مختلف برخورداری از دانش روز و دستیابی به روشهای نوین، بهترین راهحل برای گام برداشتن در مسیر پیشرفت در زمینههای گوناگون، بهخصوص در عرصه سلامت است.
دکتر سیداحمد هاشمی می افزاید: برای رسیدن به چنین هدفی مهم است که مراکز علمی، صنعتگران و بنگاههای اقتصادی کشور با یکدیگر تعامل داشته باشند.
پیوند پژوهشگران با صنعت سلامت بی تردید به تولید محصولات جدید، افزایش تولید ملی و رفاه حال شهروندان منجر میشود
وی با اشاره به مزیتهای پیوند ایدههای علمی با صنعت، می گوید: پیوند پژوهشگران با صنعت سلامت بی تردید به تولید محصولات جدید، افزایش تولید ملی و رفاه حال شهروندان منجر میشود.
هاشمی ادامه می دهد: پژوهشگران یافتههای خود را در اختیار صنعت سلامت میگذارند تا آنها بتوانند موقعیتهای جدید و نوآورانه را برای تولید محصولات و خدمات جدید شناسایی کنند و در کمترین زمان ممکن تولیدات آنها به بازار عرضه شود.
وی بیان میکند: همچنین این امکان به شرکتها داده میشود تا از ایدههای ناب بهرهمند شوند و این ایدههای جدید در واقع رازهای مخفی یک شرکت یا صنعت برای گام برداشتن در مسیرهای جدید و سودآور است.
هاشمی با بیان اینکه جشنواره «از ایده تا ثروت» از مهمترین رویدادهای علمی و فناوری کشور است، میگوید: این جشنواره از سال ۱۳۹۹ توسط معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار میشود و در سال ۱۴۰۳ به سطح ملی ارتقا یافت و انتظار میرود در تحقق سیاستهای کلان توسعه علم و فناوری کشور نقشآفرینی کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسانشمالی می افزاید: جشنواره «از ایده تا ثروت» با محوریت حمایت از نوآوریهای حوزه سلامت، بهطور مستقیم با اهداف کلان کشور در زمینه توسعه اقتصاد دانشبنیان، حمایت از شرکتهای فناور و تجاریسازی محصولات نوآورانه همسو است.
دریافت ۵۳۱ ایده علمی از ۲۸ استان
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی می گوید: ۷۴ ایده و محصول از مجموع ۵۳۱ اثر ارسالی به جشنواره ملی «از ایده تا ثروت» به میزبانی استان در بخشهای مختلف برگزیده شد.
امید توپچیان می افزاید: آثار علمی از ۲۸ استان ارسال شده است و داوری آن را ۷۰ داور داخلی و خارجی بر عهده داشتند.
آثار علمی از ۲۸ استان ارسال شده است و داوری آن را ۷۰ داور داخلی و خارجی بر عهده داشتند
وی ادامه می دهد: گیاهان و فرآورده های دارویی، فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در علوم پزشکی، تجهیزات پزشکی، سلول درمانی و پزشکی بازساختی، علوم بهداشتی و تغذیه و فناوری های نوین آموزشی از محورهای این جشنواره علمی است.
توپچیان یادآور می شود: تاریخ برگزاری این رویداد علمی نیز هفت خردادماه امسال به مدت ۲ روز خواهد بود.
وی در خصوص اعطای جوایز به برگزیدگان این رویداد علمی می گوید: اعطای تسهیلات بلاعوض به طرح های فناورانه در نظر گرفته شده است و همچنین با همکاری پارک علم و فناوری خراسانشمالی دوره های آموزشی نیز برای به نتیجه رسیدن ایده های فناورانه برگزار خواهد شد.
برپایی میزهای (B۲B) برای تجاریسازی ایدهها
دبیرکل جشنواره از ایده تا ثروت نیز با اشاره به برپایی میزهای B۲B (Business to Business)، میگوید: این جلسات اکنون در حال برگزاری است و فرصتی بینظیر برای تعامل مستقیم بین صاحبان ایده، تولیدکنندگان محصولات نوآورانه و سرمایهگذاران فراهم کرده است.
نشستهای B۲B بستری برای مذاکره، تبادل دیدگاهها و ایجاد همکاریهای سودمند میان فعالان حوزههای مختلف کسبوکار ایجاد میکند.
حمیدرضا حکاک می افزاید: این نشستها بستری برای مذاکره، تبادل دیدگاهها و ایجاد همکاریهای سودمند میان فعالان حوزههای مختلف کسبوکار ایجاد میکند.
وی ادامه می دهد: صاحبان ایده و کارآفرینان در این جلسات، فرصت را دارند تا طرحها و محصولات خود را به سرمایهگذاران معرفی کرده و به صورت رودررو درباره قابلیتها، مزایا و فرصتهای سرمایهگذاری آنها گفتگو کنند.
حکاک خاطرنشان می کند: سرمایهگذاران نیز میتوانند با بررسی ایدهها، محصولات و مدلهای تجاری، بهترین فرصتهای سرمایهگذاری را شناسایی کرده و گامهای اولیه همکاری را بردارند.
دبیرکل جشنواره از ایده تا ثروت یادآور می شود: راهنماییهایی درباره نحوه آمادهسازی سخنرانی های B۲B در وب سایت همایش ارائه شده است و در این راهنما، نکاتی درباره چگونگی جذب سرمایهگذار، بیان موثر مزایای محصولات، شیوههای تعامل حرفهای و مدیریت مذاکرات تجاری آورده شده است.
دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۱۷ رشته تحصیلی دارد که در هفت دانشکده آن زیر نظر ۱۹۲ عضو هیات علمی تحصیل میکنند.