به گزارش همشهری آنلاین، در دوره پهلوی اول هم روزنامههای پرتیراژی مثل نسیم شمال، آدمیت و آیینه افکار محدوده بازار و خیابان ناصرخسرو تا خیابانهای فردوسی و لالهزار را برای فعالیتشان انتخاب کردند و به همین دلیل هویت برخی از کوچهها و خیابانهای این محدوده جغرافیایی با تاریخچه مطبوعات در تهران عجین است.
سال۱۳۰۴شمسی بود که روزنامه اطلاعات در محدوده خیابان ناصرخسرو فعالیتش را شروع کرد. ساختمان اصلی این روزنامه بعدها به خیابان خیام منتقل شد. دفتر روزنامه کیهان هم در خیابان فردوسی بود. لالهزار، حد فاصل سالهای ۱۳۱۰تا ۱۳۲۰شمسی به شکل عجیبی در همسایگی چاپخانه نشریات معتبر تهران قرار گرفت و به جایی برای انتقال نشریات به شبکههای توزیع جراید تبدیل شد.
بهار یکی از کوچههای فرعی لالهزار بود و نام این کوچه قرابت عجیبی با بهار مطبوعات در تهران قدیم داشت. چاپخانههای حوالی لالهزار روزنامههای چاپشده را به کوچه بهار منتقل میکردند و توزیعکنندهها برای تحویل محموله به آنجا میرفتند. به خاطر همین رفتوآمدها نام کوچه بهار به کوچه توزیع جراید تغییر کرد.
در همان برهه تاریخی نام یکی دیگر از کوچه های محدوده خیابان علاء الدوله هم به سرنوشت کوچه بهار دچار شد. حد فاصل سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۰ مجله خواندنی ها به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی علی اصغر امیرانی در یکی از فرعی های ابتدای خیابان فردوسی راه اندازی شد و به همین خاطر نام این کوچه هم به «خواندنی ها» تغییر کرد. کوچه ای که ساختمان اصلی روزنامه کیهان در آن واقع شده بود هم به کوچه کیهان معروف شد که بعد از انقلاب به کوچه شهید شاهچراغی تغییر نام داد.