محمدرضا پاکدل روز دوشنبه در جریان بازدید از کارخانه نوآوری کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای استفاده از پهباد تست های لازم در کشور صورت گرفته و به طور کلی باید به سمتی حرکت کنیم که کشورمان در زمینه پروازهای پهبادی نیز فعالیت داشته باشد هرچند که در حال حاضر نیاز مبرمی به آن احساس نمی شود.
وی تاکید کرد: هم اکنون در این زمینه اگر بخش خصوصی طرح و ایده ای داشته باشد که دارای مجوز پرواز بوده و کسب و کار آنها نیز توجیه اقتصادی داشته باشد ما آماده ایم به آنها بار تحویل دهیم.
رییس مرکز نوآوری شرکت ملی پست ایران ادامه داد: در همه استان ها کسانی که ایده و یا طرحی فناورانه دارند می توانند به مراکز پستی استان ها مراجعه و طرح خود را ارایه دهند، این طرح ها در مرکز نوآوری شرکت پست مورد بررسی قرار گرفته و طرح هایی که بتواند بازار از آن دفاع کرده و به محصول برسد را مورد حمایت قرار خواهیم داد.
پاکدل گفت: باتوجه به توسعه ای که در بخش ICT در کشور صورت گرفته و بیشتر مردم به زیرساخت های ارتباطی و فضای مجازی دسترسی دارند در حال حاضر بحث لجستیک و توزیع کالا و بسته ها پستی که روز به روز در حال افزایش است در کشور و استان به طور جدی می تواند مورد توجه قرار گیرد.
افزایش ۳۰ درصدی سالانه بستههای پستی در کشور
وی با بیان اینکه تامین کالای مورد نیاز توسط مردم از مسیرهای هوشمند افزایش یافته است افزود: برهمین اساس به نوآوری و فناوری در این حوزه نیازمندیم یعنی با استفاده از ابزارهای هوشمند فرآیندهای پستی خود را متناسب با نیاز روز دگرگون کنیم.
پاکدل یادآور شد: در زمان کرونا جهش خوبی در تجارت الترونیک در کشور صورت گرفت و در حال حاضر نیز سالانه تعداد بسته های پستی ۳۰ درصد افزایش پیدا می کند که بالطبع هر اندازه رشد استفاده از ابزارهای IT بیشتر شود این رقم هم می تواند بیشتر شود.
وی تاکید کرد: این بازار بزرگ براساس شاخص های جهانی می تواند تا ۱۰ برابر شرایط فعلی در کشور ما افزایش پیدا کند و این بازار بزرگی برای کسب و کارهای مختلف در کشور ما نیز می تواند ایجاد کند.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی پست ایران با بیان اینکه برنامه های کاربردی که در اختیار مردم قرار می گیرد هر سال شمار بسته های پستی را چندین برابر خواهد کرد گفت: مردم به سمت و سویی می روند که از طریق گوشی های تلفن همراه بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند.
وی اقتصاد دیجیتال را در جهان موضوعی دانست که متاثر از سه ضلع فیزیکی، الکترونیکی و مالی تعریف شده است گفت: ترکیب این سه حوزه می تواند اقتصاد کشور را رشد داده و با ایجاد بهره وری، اشتغال خوبی در این حوزه ها ایجاد کند.
مراجعه روزانه بیش از ۵۰۰ هزار نوبت به باجه های پستی در کشور
پاکدل تاکید کرد: در بحث «قبول مرسوله» به این سمت در حال حاضر حرکت می کنیم که مردم به جای آنکه به باجه های پستی مراجعه کنند با اپلیکیشن ها و ابزارهای کاربردی در دسترس بتوانند سفارش خود را ثبت کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر روزانه بیش از ۵۰۰ هزار مراجعه به باجه های پستی سراسر کشور وجود دارد یادآور شد: اگر این آمار به شکل مراجعه مردم به باجه ها نبوده و توسط شرکت هایی باشد که در این حوزه فعالیت دارند می تواند بازار خوبی برای شرکت های خصوصی بوجود آورد.
عضو هیات مدیره شرکت ملی پست ایران اضافه کرد: در بحث حمل و نقل، روزانه کارکنان پست مسیری به میزان فاصله زمین تا ماه (۳۰۰ هزار کیلومتر) را طی می کنند که هر چند این حوزه بیشتر هوشمند شود می تواند موجب بالا رفتن بهره وری، کاهش مصرف سوخت و سرعت و افزایش کیفیت شود که این امر هم برمی گردد به شرکت هایی که در حوزه حمل و نقل هوشمند در حال فعالیت هستند و بازار بزرگی محسوب می شود که می تواند به اقتصاد کشور و محیط زیست کمک کند.
کمبودی در زمینه تعداد پستچی در کشور وجود ندارد
وی در جواب این سوال که شرکت پست برای رسیدن سریعتر بسته ها به دست مشتریان چه سازوکاری دارد نیز گفت: ما به لحاظ تعداد پستچی کمبودی نداریم ولی باید این را گفت که کار توزیع امر سختی است و باید یک زمانی طی شود پستچی بسته های خود را تفکیک و آماده توزیع کند ضمن آنکه بحث ترافیک، مراجعه به مکان در کنار عدم حضور مشتریان در مکان و ناقص بودن آدرس ها نیز در زمان رسیدن بسته ها به دست مشتریان دخیل است.
پاکدل تاکید کرد: ما قصد داریم به سمتی حرکت کنیم که به وسیله هوش مصنوعی و ابزار IOT ( اینترنت اشیاء) و دانش، کار پستچی را آسان کرده و با تعامل بیشتر با مردم در زمان و مکانی که باید بسته ها را توزیع و حتی اگر مردم حضور نداشته باشند از سرویس هایی هوشمند در مکان های مختلف استفاده کنیم تا مردم در مسیر منزل قادر به تحویل بسته های خود باشند.
عضو هیات مدیره و رییس مرکز نوآوری شرکت ملی پست ایران یادآور شد: در حوزه سورتینگ و پردازش نیز امروز دستگاه صوتی و ربات ها به کمک آمده اند که با سرعت و دقت بالاتر، کیفیت بهتر و هزینه کمتر اینکار را انجام می دهند که این حوزه نیز بازار بزرگی برای شرکت هایی است که در این زمینه کار می کنند.
ورود شرکتهای خصوصی به استفاده از هوش مصنوعی در توزیع
وی اظهار امیدواری کرد: در بحث توزیع با کمک شرکت هایی که در حوزه مسیریابی و هوش مصنوعی کار می کنند ابزاری را برای پستچی ها بوجود آوریم که آنها بتوانند در زمان کمتر و با هزینه کمتر بهره وری بالاتر کار توزیع را انجام دهند.
پاکدل تاکید کرد: در همه حوزه ها و از جمله داده کاوی نیز که بحث هوش مصنوعی است آماده ایم شرکت هایی که در این حوزه ایده و دانشی دارند آن را در مرکز نوآوری پست مطرح کنند تا شرکت پست از آنها حمایت کند.
وی افزود: در حال حاضر در طول سه سال اخیر با بیش از ۱۵۰ شرکت کار همکاری را آغاز کرده و در سایر استان ها نیز در حال شناسایی شرکت های مستعد در این زمینه هستیم.
به گزارش ایرنا و به نقل از شرکت ملی پست روزانه نزدیک به ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار مرسوله در سراسر کشور توسط بیش از ۶ هزار پستچی توزیع میشود.