به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل محیط زیست مازندران، مأموران یگان حفاظت محیطزیست شهرستان سوادکوه، با بهرهگیری از دوربینهای تلهای و اطلاعات میدانی، موفق به شناسایی شکارچیان متخلف در منطقه شکارممنوع سوادکوه شدند.
در جریان این عملیات، سلاح، مهمات و کیسههایی حاوی گوشت شکار کشف شد. همچنین، پوست یک رأس مرال ماده، از گونههای حمایتشده و در معرض خطر انقراض، نیز به دست آمد.
پس از شناسایی چهره یکی از متهمان و هماهنگی با مراجع قضائی، مأموران یگان حفاظت با همکاری نیروی انتظامی اقدام به بازرسی از منزل ۲ مظنون کردند. در این بازرسی، مقادیر قابل توجهی گوشت مرال، فشنگ، مهمات و ابزار شکار غیرمجاز کشف و ضبط شد.
ادارهکل حفاظت محیطزیست مازندران تأکید کرد که اقدامات اطلاعاتمحور برای برخورد قانونی با جرایم شکار و صید ادامه خواهد داشت.
همچنین، از شهروندان، جوامع محلی و علاقهمندان به طبیعت خواسته شد که در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک به شکار غیرمجاز، موضوع را از طریق سامانه ۱۵۴۰ یا نزدیکترین پاسگاه محیطبانی اطلاع دهند.
مرال یا گوزن قرمز یکی از بزرگترین انواع گوزن و بومی ایران است و با اینکه در گذشته جمعیت بسیار زیادی در اغلب نواحی جنگلی سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز و دامنههای زاگرس داشت، امروزه تنها در برخی از ارتفاعات دور از دسترس البرز مرکزی و شرقی پیدا میشود.
مرال به طور کلی با توجه به جمعیت مناسب و زیستگاه وسیع در خطر انقراض قرار ندارد اما برخی از انواع آن در برخی مناطق با خطر انقراض روبهرو بوده و یا هستند.
مرال در ایران در گذشته در جنگلهای شمال کشور از ساحل دریای خزر تا ارتفاعات البرز و جنگلهای بلوط حاشیه زاگرس از آذربایجان تا استان فارس زندگی میکرد اما امروزه نسل آن در شمال غرب و غرب کشور بهکلی نابود شده و آخرین بار ۵۰ سال پیش در جنگلهای ارسباران دیده شد. در جنگلهای ساحلی دریای خزر نیز به جز در یک یا دو منطقهٔ حفاظت شده نسل آن منقرض شده است.
این گونهٔ جانوری در کرانههای غربی دریای خزر در شهرستان ماسال موجود است و سایت حفاظتی و گردشگری زیستگاه مرال در این منطقه در حال راه اندازی است، همچنین مرال در جنگلهای کوهستانی دور از دسترس البرز مرکزی و شرقی جمعیت مناسبی دارد.