مهلت ۹۰ روزه برای شرکای تجاری؛ آمریکا دوباره به سمت تعرفه‌های سنگین می‌رود

مهلت ۹۰ روزه برای شرکای تجاری؛ آمریکا دوباره به سمت تعرفه‌های سنگین می‌رود

 مهلت ۹۰ روزه برای شرکای تجاری؛ آمریکا دوباره به سمت تعرفه‌های سنگین می‌رود

به گزارش زوم ارز، ایالات متحده هشدار داده است که در صورت عدم دستیابی به توافق‌های تجاری جدید طی بازه ۹۰ روزه‌ای که به تازگی آغاز شده، تعرفه‌های بالاتر و متقابل دوباره اعمال خواهند شد. این هشدار را اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در مصاحبه‌ای با شبکه CNN بیان کرده و گفته است: اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، تعرفه‌ها به سطوح قبلی که از تاریخ ۲ آوریل لغو شده بودند، باز خواهند گشت.

وی همچنین تأکید کرد که ۱۸ شریک تجاری مهم تحت نظارت مستقیم هستند. اگرچه بسنت جدول زمانی دقیقی ارائه نکرد، اما اشاره کرد که توافق‌های منطقه‌ای ممکن است در اولویت قرار گیرند، مانند تعیین چارچوب مشترک برای آمریکای مرکزی یا بخش‌هایی از آفریقا.

این مهلت ۹۰ روزه پس از آن آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین، دستور کاهش موقت تعرفه‌های گسترده را صادر کرد؛ تصمیمی که از آن با عنوان “روز آزادی” یاد کرد. این تعرفه‌ها در ابتدا شدید بودند اما در جریان مذاکرات، تا سطح ۱۰ درصد کاهش یافتند.

ترامپ روز جمعه در یک نشست تجاری در ابوظبی هشدار داد که “زمان در حال پایان یافتن است” و افزود: طی هفته‌های آینده، دولت نامه‌هایی برای کشورهایی ارسال خواهد کرد که در آن جزئیات پرداخت برای تجارت با آمریکا مشخص شده است. او وعده داد این فرآیند «منصفانه» خواهد بود.

در واکنش به کاهش تنش تجاری با چین، بازارهای مالی آمریکا صعودی عمل کردند. به گفته جیمیسون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده، واشنگتن تعرفه‌ها بر کالاهای چینی را از ۱۴۵٪ به ۳۰٪ کاهش داده و چین نیز به‌طور متقابل، تعرفه‌های خود را به ۱۰٪ رسانده است. شاخص S&P 500 در هفته گذشته ۵.۳٪ رشد داشته و برای پنجمین روز متوالی صعودی بوده است.

بسنت استراتژی دولت آمریکا را «عدم اطمینان استراتژیک» توصیف کرد که هدف آن به‌دست‌آوردن امتیاز بیشتر در مذاکرات است. او گفت این عدم قطعیت، اهرمی برای جلوگیری از سوءاستفاده کشورها از ثبات بیش از حد آمریکا فراهم می‌کند. وی مدعی شد که در نهایت، کارگران آمریکایی و مصرف‌کنندگان از این روند سود خواهند برد.

در این میان، مشاغل کوچکی که به واردات کالا از چین وابسته‌اند، نسبت به افزایش هزینه‌ها و ابهام در قوانین سرمایه‌گذاری نگران‌اند. بسنت اظهار داشت انتظار دارد که تجارت در کالاهای اساسی با تعرفه‌های پایین ادامه پیدا کند، اما ممکن است برخی قیمت‌ها افزایش یابد تا سود شرکت‌ها حفظ شود.

وی همچنین تأیید کرد که والمارت بخشی از این تعرفه‌ها را جذب می‌کند، اما ممکن است بخشی از هزینه‌ها به مصرف‌کنندگان منتقل شود. ترامپ در پاسخ، از والمارت خواست که «تعرفه‌ها را خودش پرداخت کند».

در همین حال، مؤسسه Moody’s رتبه اعتباری ایالات متحده را یک درجه کاهش داد و آن را به AA1 رساند؛ بدین ترتیب، آخرین رتبه سه‌گانه A آمریکا حذف شد. این رتبه‌بندی پایین، ممکن است هزینه‌های استقراض را برای دولت افزایش دهد و بر بازارهای جهانی وام و سرمایه تأثیر بگذارد.

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها