به گزارش تجارت نیوز، مجموع ارزش ریالی معاملات ثبت شده در بازار فیزیکی حاملهای انرژی، بازار برق و بازار اوراق بهادار در آخرین یکشنبه اردیبهشت به ۲۱ هزار و ۶۹۴ میلیارد ریال رسید. در این روز ۵۶ درصد ارزش کل معاملات ثبت شده در بورس انرژی ایران در بازار برق به ثبت رسید. با توجه به افزایش ناترازی انرژی در کشور بازار برق بورس انرژی ایران با محوریت بازار برق آزاد رونقی دوچندان به خود گرفته و این موضوع در افزایش ارزش معاملات ثبت شده در بورس انرژی موثر بوده است.
تابلو صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران میزبان دادوستد ۸ میلیون و ۶۲۰ هزار واحد صندوق سرمایهگذاری سینرژی بود. این معاملات به ثبت مجموع ارزشی برابر ۹۹.۹ هزار میلیارد ریال در این بازار در آخرین یکشنبه اردیبهشت انجامید. این درحالی بود که در این روز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار ورقه گواهی ظرفیت نقدی نیز در تابلو گواهی ظرفیت در همین بازار دادوستد شد و مجموع ارزشی برابر ۲۰۶ میلیارد ریال را رقم زد. همچنین تابلو گواهی صرفهجویی در بازار اوراق بهادار نیز در همین زمان میزبان معامله مجموعا ۵۷ میلیون و ۸۷ هزار وررقه گواهی صرفهجويي گازغيراوج۰۴۰۴ و گواهي صرفهجويي برق اوج۰۴۱۲ بود. این دادوستد نیز مجموع ارزشی برابر ۳ هزار و ۹۹۵ میلیارد ریال را به همراه داشت.
ثبت ارزش ۱۲.۱ هزار میلیارد ریالی در بازار برق
رونق بازار برق بورس انرژی ایران در تمامی تابلوها با محوریت تابلو برق آزاد که مشمول مدیریت مصرف انرژی نمیشود، دوچندان شده است. در آخرین یکشنبه اردیبهشت ۹۸۰ میلیون و ۴۸۰ هزار و ۴۰۰ کیلووات ساعت برق در تمامی تابلوهای برق بورس انرژی ایران دادوستد شد و این معاملات مجموع ارزشی برابر ۱۲ هزار و ۱۴۱ میلیارد ریال را رقم زد.
در این روز ۴۶۲.۲ میلیون کیلووات ساعت برق در تابلو فیزیکی برق آزاد دادوستد شد که این معاملات که در قیمتی رقابتی انجام گرفت و مجموع ارزشی برابر ۹ هزار و ۳۰۲ میلیارد ریال را رقم زد. همچنین در این روز تابلو مشتقه برق آزاد نیز میزبان دادوستد ۲۰.۹ میلیون کیلووات ساعت برق به شکل سلف بود که این برق نیز مشمول مدیریت مصرف نمیشود. این معامله مجموع ارزشی برابر هزار و ۳۲۹ میلیارد ریال را رقم زد. تمامی نیروگاهها امکان عرضه در تابلو برق آزاد را نداشته و این تابلو با هدف معامله برق عرضه شده از سوی نیروگاههای پراکنده در سال گذشته راهاندازی شد.
پالایش نفت امام خمینی فروشنده برتر رینگ داخلی
بررسی دادههای رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران از دادوستد ۱۲ هزار و ۷۱۶ تن محصول در رینگ داخلی و ثبت مجموع ارزشی برابر ۴ هزار و ۶۱۵ میلیارد ریال در این بازار حکایت دارد.
شرکت پالایش نفت امام خمینی در این روز ۴ هزار تن سیاساو را در قیمت پایه در رینگ داخلی به فروش رساند و با ثبت مجموع ارزشی برابر ۹۲۵ میلیارد ریال فروشنده برتر رینگ داخلی به لحاظ حجم و ارزش فروش شد.
فروش هزار و ۱۱۱ تن فرآورده در رینگ بینالملل
در آخرین یکشنبه اردیبهشت رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران میزبان فروش مجموعا هزار و ۱۱۱ تن محصول در زیرگروه حاملهای انرژی بود. این معاملات به ثبت مجموع ارزشی برابر ۶۳۵ میلیارد ریال انجامید. در این روز شرکت پالایش نفت اصفهان ۵۱۱ تن حلال ۴۰۲ را در قیمت پایه در رینگ صادراتی به فروش رساند؛ این در حالی بود که شرکت شیمی بافت طی ۲ عرضه مجزا مجموعا ۶۰۰ تن MTBEرا در قیمت پایه به فروش رساند.
مهمترین عرضههای پیشرو
رینگ داخلی و بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت میزبان عرضههای متنوعی خواهد بود. از مهمترین عرضهها در رینگ بینالملل به لحاظ حجمی میتوان به برنامه عرضه ۳۵ هزار تن فول رنج نفتا و ۲۸۰ هزار بشکه نفت سفید شرکت نفت ستاره خلیج فارس و ۱۰ هزار تن متانول شرکت صنایع پتروشیمی سبلان اشاره کرد.
این درحالی است که در این روز رینگ داخلی نیز میزبان عرضههای متعددی از زیرگروه حاملهای انرژی خواهد بود، از مهمترین آنها به لحاظ حجمی میتوان به عرضه ۵ هزار تن میعانات گازی شرکت ملی نفت ایران و ۲ هزار و ۲۰۰ تن متانول شرکت پتروشیمی زاگرس اشاره کرد.
منبع: بورس انرژی