سه سناریوی مذاکرات و تاثیر آن بر بازار سرمایه

یک کارشناس بازار سرمایه به تحلیل شرایط بازار سرمایه متناسب با ریسکها و سناریوهای ناشی از مذاکرات سیاسی پرداخت.
مجتبی امینی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به فضای سیاسی و مذاکرات جاری، در خصوص تاثیر این مولفه مهم بر معاملات بازار سرمایه گفت: تحولات سیاسی بویژه در حوزه بینالملل، همواره یکی از مولفههای اثرگذار بر تصمیمات سهامداران و سرمایهگذاران مطرح بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: با توجه به روند مذاکرات سیاسی که میان کشورمان و ایالات متحده در جریان است، در شرایط فعلی این موضوع مهمترین عامل در تصمیمگیریهای این روزهای هم بازار سرمایه و هم فعالان سایر بازارها است.
وی ادامه داد: در سناریوی خوشبینانه که بر پایه احتمال توافق سیاسی برنامهریزی میشود رشد شاخص کل بورس و کلیت بازار سرمایه در ماههای پیشرو پیشبینی میشود که البته بخشی از این خوشبینی طی چند هفته گذشته در بازار سرمایه به اصطلاح پیشخور شده است. ضمن این که رکود و روند نزولی در سایر بازارها و احتمال ورود نقدینگی جدید به بازار سرمایه نیز در این سناریو محتمل است.
امینی در پیشبینی تاثیر مذاکرات سیاسی بر معاملات بازار سرمایه افزود: تداوم مذاکرات به شیوه فعلی در میان مدت یا به نوعی سناریوی محتاطانه هم فرضیه دیگری است که فعلا در حال وقوع است و در این سناریو نوسانات محدودی در کلیت بازار سرمایه و شاخص کل بورس مشاهده میشود و به نوعی سرمایهگذاران در این بازار و همچنین سایر بازارها با خبر اقدام به خرید و فروش و معامله میکنند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه سناریوی سوم را سناریوی نامطلوب و ناشی از تاثیر مذاکرات سیاسی بر معاملات بازار سرمایه برشمرد و گفت: در صورت تعلیق و به بنبست خوردن مذاکرات این سناریو فعال میشود، و فشار فروش در کلیه بازار سرمایه بویژه سهمهای شاخصساز، تقویت تمایل حضور نقدینگی برای حرکت به سمت بازارهای موازی و اهمیت یافتن سهام دلاری و صادراتی در بازار سرمایه از جمله پیشفرضهای این سناریو است؛ که البته با توجه به روند فعلی مذاکرات بسیار بعید است این سناریو رخ دهد.
وی تصریح کرد: همانگونه که اشاره شد با توجه به روند فعلی مذاکرات به نظر میرسد توافق دور از دسترس نیست و بدین جهت به سهامداران در بازار سرمایه توصیه میشود مواردی همچون افزایش سهم سهام بنیادی در سبد داراییها، توجه به صنایع کمحساسیت به تحریم، استفاده از ابزارهای پوشش ریسک مانند اختیار معامله و تشکیل سبدی از دارایی از جمله سهام و سایر داراییها را در سبد سرمایهگذاری خود اختیار کنند.
انتهای پیام/