تلاش کشورها برای جذب اساتید و پژوهشگران ایرانی

تلاش کشورها برای جذب اساتید و پژوهشگران ایرانی

 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به کاهش رتبه علمی ایران گفت: کشورهای دنیا مترصد هستند که اساتید و پژوهشگران ما را جذب کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین اجلاس وزرای آموزش عالی کشور های اسلامی در چارچوب سکوی گفتگوی oic-15 از صبح امروز برگزار شد.

حسین سیمایی صراف وزیر علوم‌تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: در این دوره یکی از ماموریت اصلی ما تقویت دیپلماسی علمی است، دانشگاه های ما در این زمینه فعال شده اند. از رایزن های علمی در کشورهای خارجی درخواست کرده ایم در این زمینه فعال تر شوند همچنین از حضور نخبگان ایرانی خارج‌کشور در دانشگاه های داخل کشور به منظور تبادل تجربه استقبال می کنیم.

وی ادامه داد: کمسیون نمایندگی‌ما در پاریس در رویداد یونسکو شرکت می کند و نقطه نظرات جمهوری اسلامی را به مجامع بین‌المللی ارائه می دهد همچنین سند در حوزه اخلاق و هوش مصنوعی در یونسکو در حال تدوین است و ایده جمهوری اسلامی را در این زمینه انتقال داده ایم و پذیرفته شده است.

وی ادامه داد: سفر مهمی همچنین به عراق داشتیم با روسای دانشگاه ها تفاهم‌نامه هایی امضا شد که می توان به تفاهم‌نامه تاسیس دانشگاه، پارک علم‌و فناوری، تبادل استاد و انشجو، برگزاری فرصت مطالعاتی برای اساتید دو کشور اشاره کرد همچنین سفری به کشور چین داشتیم‌ که این سفر دستاوردهای زیادی داشت. دیدارهای فراوان‌ دو جانبه با همتایان خودمان داشتیم و معتقدیم تقویت همکاری در حوزه علم و فناوری سیاست رسمی جمهوری اسلامی است و در چند ماه اخیر در حوزه علم و فناوری، دانشگاه ها و ستاد وزارت علوم تحرک خوبی داشته اند.

وزیر علوم افزود: پیشینه اجلاسی که هم‌اکنون در حال برگزاری است، به سال ۲۰۱۷ برمی‌گردد. ۱۵ کشور در ابتدا و هم‌اکنون ۲۱ کشور عضو پلتفرم وزاری علوم کشور شدند. نشست اول در آلماتی قزاقستان برگزار شد.

سیمایی یادآور شد: موضوع این پلتفرم تقویت همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری است. این پلتفرم می‌تواند موتور محرک توسعه علم و فناوری در کشورهای عضو باشد. در راستای این اجلاس ما با دبیر کل سازمان همکاری‌های اسلامی دیدار کردیم و هماهنگی برگزاری اجلاس را انجام دادیم. ظرفیت‌های بزرگی بین کشورهایی که هسته اولیه پلتفرم را تشکیل دادند، وجود دارد. این همکاری فرصت بزرگی برای تحرک هرچه بیشتر حوزه فناوری بین‌المللی است. موضوع این نشست هوش مصنوعی است که یک فناوری جدید و ضروری برای آینده بشر است.

وی ادامه داد: بسیاری از کشورها به ظرفیت بالای ایران و جوانان ایرانی در حوزه هوش مصنوعی اذعان دارند. دغدغه ما در حال حاصر ابعاد اخلاقی هوش مصنوعی است دراین سند که امضا خواهد شد به موضوع اخلاق هوش مصنوعی پرداخته شده است.

وزیر علوم در پاسخ به سوالی درباره کاهش رتبه علمی نیز گفت: نگرانی درستی است این اتفاق از سال ۲۰۲۱شروع شده و ما از رتبه ۱۴ به ۱۷ رسیده ایم. برای دستیابی به رتبه بهتر نیاز به اقداماتی است که می توان به تقویت بنیه علمی دانشگاه ها، بروز رسانی آزمایشگاه و کتابخانه ها، حمایت از اساتید برای انتشار مقاله اشاره کرد. باید امکاناتی فراهم شود تا اساتید دغدغه مالی نداشته باشند البته این‌منافاتی با توانایی فعلی ما ندارد ما از بهترین اساتید و محققان برخوردار هستیم. کشورهای دنیا مترصد هستند که اساتید و پژوهشگران ما را جدب کنند .

وی با اشاره به جریان دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: در گذشته خواننده مقالات هزینه دسترسی به مقاله را پرداخت می کرد ولی الان بار مالی برعهده نویسنده است.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها