به گزارش تجارت نیوز، بانک مرکزی امروز با بهروزرسانی وبسایت رسمی خود، ارقام مانده وامها و سپردههای بانکی ریالی و ارزی کشور را به تفکیک استانها، تا پایان سال 1403 بهروزرسانی کرد. بر اساس آمار و ارقام این گزارش، بانکهای استان تهران در سال گذشته با اختلافی چشمگیر نسبت به باقی استانها، بیشترین رقم مانده تسهیلات پرداختی و موجودی سپردهها را به خود اختصاص دادند؛ به نحوی که بیش از 62 درصد از کل وامهای بانکی در این استان پرداخت شد و نزدیک به 60 درصد از سپردههای شبکه بانکی نیز در این استان تجمیع شدند.
آنگونه که بانک مرکزی در گزارش خود تاکید کرده، علت این وضعیت، استقرار دفاتر بسیاری از شرکتها و بنگاههای تولیدی سایر استانها در تهران است؛ زیرا این شرکتها عمده فعالیتهای بانکی خود، از جمله سپردهگذاری و دریافت تسهیلات را از طریق دفاتر تهران انجام میدهند.
صعود 51 درصدی مانده وامهای بانکی در سال 1403
با استناد به آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی، مانده رقم تسهیلات جاری و غیرجاری کل کشور در پایان سال 1403 به 10,678 هزار میلیارد تومان رسید که این رقم 51 درصد بیشتر از سال 1402 بود.
افزون بر آن، در پایان سال گذشته بیش از 13,252 هزار میلیارد تومان سپرده در بانکها انباشت شد تا رقم مانده سپردههای بانکی در مقایسه با سال قبل، رشدی 47 درصدی را تجربه کند.
گفتنی است که رقم مانده سپردهها پس از کسر سپرده قانونی نیز با رشدی 49 درصدی نسبت به سال 1402، در پایان سال قبل به 8,297 هزار میلیارد تومان رسید.
رقم مانده تسهیلات در تهران به 6,621 هزار میلیارد تومان رسید
بررسی آمار مانده تسهیلات به تفکیک استانهای کشور نشان میدهد که در پایان سال 1403 استان تهران با ثبت 6,621 هزار میلیارد تومان، 62 درصد از کل مانده تسهیلات را به خود اختصاص داد. استانهای اصفهان، خراسان رضوی و خوزستان نیز با ارقام 414 هزار میلیارد تومان، 341 هزار میلیارد تومان و 272 هزار میلیارد تومانی نیز در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
از سوی دیگر اما کمترین رقم مانده تسهیلات با ارقام 42 هزار میلیارد تومان و 43.4 هزار میلیارد تومانی، به ترتیب متعلق به دو استان كهگيلويه و بويراحمد و ایلام بود.
مردم کدام استان کمترین پول را در بانکها دارند؟
بخش دیگری از گزارش بانک مرکزی به آمار مانده سپردههای بانکی به تفکیک استانها اختصاص یافته که بر این اساس، بانکهای استان تهران با جذب 8,078 هزار میلیارد تومان سپرده، بالغ بر 60 درصد از کل سپردهها را به خود اختصاص دادهاند و از این لحاظ نیز پیشتاز بودند. در رتبههای دوم و سوم این ردهبندی نیز استانهای اصفهان با 572 هزار میلیارد تومان و خراسان رضوی با 502 هزار میلیارد تومان مانده سپردههای بانکی ایستادند.
به علاوه، همچون رقم مانده تسهیلات بانکی، در بخش مانده سپردهها نیز دو استان كهگيلويه و بويراحمد و ایلام در قعر جدول قرار گرفتند. چراکه رقم مانده سپردهها در این استانها به ترتیب برابر با 35.9 هزار میلیارد تومان و 39.8 هزار میلیارد تومان بود.
برای مطالعه بیشتر صفحه بانک و بیمه در تجارتنیوز را دنبال کنید.