بررسی تمامی دلایلی که باعث ریجکت ویزا می شود !

ریجکت ویزا چیست؟
ریجکت در لغت به معنای عدم پذیرش و رد شدن می باشد و ریجکت ویزا به معنی رد درخواست دریافت ویزاست. به طور کلی جهت اخذ ویزا و با توجه به نوع آن، افراد می بایست نسبت به ارائه برخی مدارک مورد نیاز اقدام نمایند. برای مثال در صورتی که قصد افراد از مهاجرت، ادامه تحصیل در کشور مقصد است، باید از دانشگاه انتخابی و مورد نظر خود پذیرش دریافت کنند. در ادامه پس از اخذ پذیرش از دانشگاه، برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام نمایند.
ریجکت یا عدم پذیرش ویزا مانند ویزای ورزشی و غیره می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. از جمله دلایل ریجکت شدن ویزا می توان ورود به فرودگاه های غیر مجاز و وجود مهر این فرودگاه در پاسپورت را نام برد. همچنین عدم وجود سفر های پیشین در پاسپورت متقاضی و نداشتن مهر ویزا، از عوامل دیگر رد شدن ویزا محسوب می شود. از دیگر عوامل ریجکتی ویزا می توان موارد زیر را نام برد:
- انجام اقدامات جنایت کارانه
- ارائه مدارک نادرست و جعلی
- پاسپورت آسیب دیده
- پاسپورت نا معتبر
- عدم تمکن مالی
- بیمه مسافرتی نا معتبر
- عدم ارائه مدارک اقامت
متقاضیان باید در نظر داشته باشند که امکان رد درخواست ویزا همواره وجود دارد. از این رو در صورتی که در بازه انتظار برای صدور ویزای تحصیلی خود، ایمیلی مبنی بر عدم پذیرش درخواست صدور ویزای تحصیلی دریافت کردند، باید برای تکمیل نواقص و رفع مشکلات موجود که از دلایل رد شدن ویزا می باشد، بر اساس نحوه رفع ریجکتی ویزا اقدامات لازم را به انجام رسانده و مجددا درخواست ویزا دهند.
دلایل ریجکت ویزای تحصیلی
در صورتی که فردی برای ادامه تحصیل در مقاطع مختلف به کشور های خارجی مهاجرت کند، باید ویزای تحصیلی دریافت نماید. یکی از اقداماتی که متقاضی مهاجرت تحصیلی به کشور خارجی باید انجام دهد، دریافت ویزای تحصیلی است. از این رو پس از اخذ پذیرش از دانشگاه مد نظر و اقدام جهت دریافت ویزا، به دلایل بسیاری امکان رد درخواست یا ریجکت ویزا وجود دارد. از جمله دلایل ریجکت شدن ویزا تحصیلی می توان موارد زیر را نام برد:
- درج اطلاعات اشتباه در فرم درخواست ویزای تحصیلی
- داشتن سابقه فعالیت جنایی
- عدم سلامت جسمی و روانی
- نداشتن اعتبار کافی پاسپورت: گذرنامه هایی که تاریخ اعتبار کمتر از ۳ ماه داشته باشند، گذرنامه هایی که کمتر از دو صفحه خالی دارند، گذرنامه هایی که بیش از ۱۰ سال از زمان صدور آن ها سپری شده است.
- عدم استفاده از ویزای صادر شده قبلی بدون داشتن دلیل معتبر
- عدم شفافیت قصد بازگشت متقاضی پس از پایان تحصیلات
- عدم ارائه دلیل کافی برای مهاجرت
- عدم پیروی از قوانین درخواست ویزا در گذشته
- عدم انتخاب صحیح نوع ویزای خود
- ارائه پاسپورت آسیب دیده یا مخدوش
- عدم ارائه برنامه سفر شامل عدم تعیین مقصد اصلی سفر در حوزه کشورهای شینگن
- عدم ارائه مدارک معتبر اقامتی نظیر رزرو هتل و یا مشخصات اقامتگاه
- عدم ارائه رزرو بلیت پرواز برای متقاضی
- ارائه نامه های غیر معتبر شامل ارائه یک نامه رسمی فاقد متن با آدرس و جزئیات تماس، یا بدون مهر و امضا یا ارائه نامه رسمی که مدت ۳ ماه از تاریخ آن گذشته باشد.
- عدم ارائه شناسنامه و یا گواهی تولد فرزند
- ارائه مدارک ترجمه شده ای که توسط دارالترجمه رسمی ترجمه نشده است.
- ارائه بیمه مسافرتی نامعتبر و عدم ارائه پوشش بیمه مسافرتی در موارد پیش بینی نشده
- عدم توجه به محدودیت های ویزا در اخذ ویزای شنگن برای مثال داشتن اقامت بیش از زمان مجاز در محدوده شنگن
- عدم تمایل به عملی کردن برنامه سفر ارائه شده
لازم به ذکر است افراد باید جهت مهاجرت تحصیلی به کشور های خارجیپیش از دریافت ویزا، ابتدا نسبت به دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر خود اقدام کنند. از این رو ضروری است که مدارک لازم را به همراه فرم تکمیل شده درخواست پذیرش به وب سایت رسمی دانشگاه ارائه کنند. عدم ارائه پذیرش تحصیلی از جمله دلایل رد شدن ویزا می باشد و در این حالت افراد باید به دنبال نحوه رفع ریجکتی ویزا باشند.
دلایل ریجکت ویزای کاری
افرادی که قصد کار در کشور های خارجی را دارند، می بایست نسبت به دریافت ویزای کاری کشور مورد نظر اقدام نمایند. برای درخواست اخذ ویزای کاری، افراد باید ابتدا شغل مورد نظر خود را از طریق وب سایت های کاریابی یا موسسات مربوطه بیابند. پس از دریافت جاب آفر یا پیشنهاد کاری به دریافت مجوز اشتغال در کشور مقصد بپردازند.
در نهایت پس از دریافت job offer و مجوز اشتغال با آماده سازی مدارک مورد نیاز، از سفارت مد نظر نوبت بگیرند. مدارک خود را ارائه کرده و فرم درخواست ویزای کاری را تکمیل کنند. در صورتی که افراد مراحل گفته شده را انجام ندهند، ویزای آن ها ریجکت شده و ناچار هستند بر اساس نحوه رفع ریجکتی ویزا اقدامات لازم را انجام دهند. از جمله دلایلی که موجب ریجکت شدن ویزای کاری می شوند، می توان موارد زیر را نام برد:
مشخص نبودن اهداف از سفر
هدف از سفر می تواند تفریح، تحصیل و کار باشد که در هر صورت باید مشخص شده باشد. اگر این سفر صرفا یک سفرکوتاه مدت کاری است، تاریخ رفت و برگشت باید تعیین شده باشد. در صورتی که اهداف شما از سفر به کشور مقصد، مبهم باشد، افسر ویزا نیز مجبور به ریجکت ویزا خواهد شد.
اثبات برگشت به وطن پس از اتمام کار
در صورتی که بتوانید اثبات کنید که در کشور مبدا خود، وابستگی های خانوادگی و حرفه ای دارید، احتمال ریجکت شدن ویزای شما کاهش خواهد یافت. لازم به ذکر است که اگر مدارک شما به اندازه کافی، قانع کننده نباشد، احتمال ریجکت شدن ویزای شما بالا می رود.
نقص در مدارک ارسالی
کلیه مدارک لازم برای دریافت ویزای کاری را به صورت کامل تحویل افسر ویزا دهید و به خاطر داشته باشید که در صورت وجود نقص در مدارک و یا جعل مدارک، به راحتی ویزای کاری شما ریجکت خواهد شد.
عدم تمکن مالی در مدت اقامت
ارائه اسناد و مدارک لازم جهت اثبات تمکن مالی متقاضی، یکی از شروط اصلی مهاجرت کاری و دریافت ویزاست. در نظر بگیرید که اگر شغلی که پیشنهاد کاری در آن را دریافت کرده اید، به اندازه کافی دستمزد نداشته باشد و در تامین هزینه های زندگی شما موفق عمل نکند، به راحتی ویزای کاری شما ریجکت می شود.
داشتن سوء سابقه و احتمال ایجاد دردسر برای کشور مقصد
در صورت داشتن سوء سابقه در سفرهای قبلی به کشور مقصد و یا کشورهای دیگر، نقض حقوق بشر، سفر با هدف راه اندازی کسب و کارهای غیر قانونی، مشارکت در اعمال تروریستی، مشارکت در اقدامات جاسوسی و نسل کشی و... آفیسر ویزا، ویزای کاری شما را ریجکت خواهد کرد.
نداشتن سلامت جسمی و روحی
سلامت متقاضیان مهاجرت کاری به کشورهای خارجی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در صورتی که بیماری متقاضی، سلامت و امنیت عمومی کشور مقصد را به خطر اندازد، افسر سفارت ویزای کاری فرد متقاضی را ریجکت خواهد کرد.
افراد باید در نظر داشته باشند که صدور مجوز بسته به کشور مقصد، چند هفته به طول خواهد انجامید. در صورتی که مدارک ارسالی متقاضیان دچار نقص باشد و یا به دلایل دیگر، ممکن است ریجکت ویزا اتفاق بیوفتد. با برطرف کردن دلایل ریجکت شدن ویزا و درخواست مجدد می توان شانس خوبی برای قبولی ایجاد کرد؛ بنابراین هرگز نباید بدون ایجاد تغییر در پرونده و بدون توجه به دلایل رد شدن ویزا، درخواست مجدد برای دریافت ویزا دهند.

شرایط و انواع ویزای توریستی شینگن + انگلیس (راهنمای ۲۰۲۳)
دلایل ریجکت ویزای توریستی
ویزای توریستی یکی از انواع ویزا های اقامت موقت است که معمولا با هدف بازدید و تفریح در کشور مقصد دریافت و اعطا می شود. به طور معمول، ویزا های توریستی به صورت مولتیپل با امکان چند بار ورود و خروج هستند. به این معنا که تا پایان انقضای پاسپورت، فرد متقاضی مجوز ورود و خروج از کشور مقصد را دارد. با این حال دلایلی وجود دارد که باعث می شود درخواست افراد با ریجکت ویزا مواجه شود.
لازم به ذکر است که انجام کار هایی نظیر اعلام پناهندگی ساختگی بی حد و حساب و یا ارسال مدارک جعلی و مخدوش سبب عدم پذیرش درخواست صدور ویزای توریستی می شوند و در این صورت افراد باید مطابق با نحوه رفع ریجکتی ویزا، نقص ها را برطرف نمایند. به همین دلیل بهتر است که افراد از ابتدا مدارک را کامل و صحیح ارائه دهند تا وقت و هزینه شان هدر نرود. در مجموع موارد زیر از جمله دلایل رد شدن ویزای توریستی محسوب می شوند:
- مشخص نبودن هدف از سفر
- عدم وجود وابستگی های خانوادگی
- عدم وجود وابستگی های شغلی در کشور وطن
- کمبود دارایی و تمکن مالی خصوصا وجوه نقد برای طول اقامت متقاضی در کشور مقصد
- سوء سابقه در سفرهای خارجی قبلی
- سابقه بیماری های خطرناک
متاسفانه ویزای توریستی نیز همچون ویزا های تحصیلی و کاری، امکان ریجکت شدن دارد. برخی از دلایل ریجکت شدن ویزای توریستی عوامل بیرونی یا محیطی همچون روابط میان کشور ها می باشد. به دلیل سوء استفاده از اعتماد دولت کشور مقصد، اداره مهاجرت این کشور، نسبت به یک ملیت خاص دچار تغییر نگرش می شود، لذا درخواست دریافت ویزای توریستی این افراد را رد می کند.
دلایل ریجکت ویزای همراه
شرایط دریافت ویزای همراه از کشوری به کشور دیگر متفاوت می باشد. هر کشور معیار های صلاحیت مختص به خود را برای پذیرش همراهان و اعطای ویزای همراه دارد. اما برخی شرایط میان بیشتر کشور ها مشترک و عمومی می باشد و در صورت عدم رعایت آن ها، احتمال ریجکت ویزای همراه افزایش می یابد. به طور معمول و در بیشتر کشور ها همسر و فرزندان زیر 18 سال مجاز به دریافت ویزای همراه هستند. از دلایل رد شدن ویزای همراه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نداشتن ویزای معتبر توسط متقاضی و همراه
- عدم تمکن مالی فرد متقاضی
- عدم ارائه مدارک معتبر شامل مدارک مربوط به کار متقاضی
- نداشتن گواهی سلامت جسمی و روانی همراهان. ناگفته نماند که در صورت ابتلا به بیماری های واگیردار مجاز به دریافت ویزای همراه نیستند.
- عدم ارائه مدارک قانونی اثبات کننده رابطه همسر و فرزندان
از آن جایی که درخواست ویزا های مختلف از جمله ویزای همراه با صرف هزینه همراه است و همچنین پروسه بررسی مدارک و پرونده از سوی سفارت زمان بر می باشد، بهتر است که افراد مراحل مربوط به درخواست و ارائه مدارک را به دقت انجام دهند. زیرا در بسیاری از موارد یکی از دلایل ریجکت شدن ویزا، ناقص بودن مدارک می باشد. همچنین اگر افراد بدون داشتن شرایط لازم اقدام به درخواست ویزای همراه کنند، ویزای آن ها ریجکت شده و حتی بر اساس نحوه رفع ریجکتی ویزا نمی توان درخواست مجدد ویزا داد.